Jan 28 2024

4. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

4. NEDELJA MED LETOM

  • V tem tednu obhajamo prvi četrtek, petek in soboto. Povabljeni k molitvi in svetim mašam. V petek bom obiskoval bolnike na domu. Prosim sporočite, koga želite, da obiščem.
  • V petek, 2. februarja, 40 dni po Božiču, obhajamo praznik Jezusovega darovanja oziroma svečnico. Na ta dan sta Marija in Jožef novorojenega Jezusa odnesla v jeruzalemski tempelj in se Bogu po običaju zahvalila za sina. Ko jih je Simeon videl, je vedel, da je Jezus Mesija, na katerega Izrael in svet čakata. Vzel je otroka v naročje, se zahvalil Bogu in naznanil, da bo otrok luč celotnemu svetu. V spomin na ta dogodek, se blagoslovijo in prižgejo sveče, kot simbol očiščenja. Svečo blagoslovljeno na svečnico, prižgemo ob hudi uri, da bi sveti plamen odgnal grozeče oblake, odvrnil strelo in točo ali obvaroval pred nevarnostjo poplave. Prižgemo jo tudi ob različnih preizkušnjah v družini kot je bolezen, prepiri nerazumevanje in tudi pri umirajočem. Sveče za blagoslov lahko kupite v zakristiji.  Na praznik Jezusovega darovanja redovnice in redovniki praznujejo dan Bogu posvečenega življenja.
  • V soboto goduje sveti Blaž. Legenda pripoveduje, da je bil sveti Blaž škof v Armeniji. K njemu je prihitela vdova s svojim edinim sinom ter ga prosila, naj reši edinca gotove smrti. Deček je namreč požrl ribjo kost, ki mu je niso mogli spraviti iz grla. Sv. Blaž je dečka blagoslovil, nad njim zmolil in ga ozdravljenega vrnil srečni materi. Pri večerni sveti maši bo blagoslov na priprošnjo svetega Blaža zoper bolezni v grlu in obvarovanje vsakega drugega zla.
  • Prihodnjo nedeljo bo sveta maša tudi ob 10.00. Pri sveti maši bodo sodelovali veroučenci, pel pa bo otroški pevski zbor.
  • Prihodnjo nedeljo, 4. februarja 2024 bo v Domu duhovnosti Kančevci srečanje zakoncev z naslovom V dobrem in slabem, v sreči in nesreči. Gosta bosta zakonca Marko in Katarina Nzobandora. Program se bo začel ob 10.00 s sveto mašo, nadaljeval s predavanjem in pogovorom z zakoncema Nzobandora ter zaključil s skupnim kosilom ob 13.15. Otroci bodo imeli vzporedni otroški program. Lepo vabljeni.
  • Župnija Dobrovnik od 29. aprila do 3. maja organizira romenje v Lurd. Imajo še nekaj prostih mest. Če bi se želel kdo pridružiti na omenjenem romanju najde vse informacije   TUKAJ  

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.