Dec 17 2023

3. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

 • V minulem tednu smo imeli »veliko spoved« vsak dan pred sveto mašo. Obiskal sem tudi bolnike na domu. Če kdo še ni uspel opraviti adventne spovedi, ima priložnost še danes (v nedeljo) popoldne, ko v Murski Soboti spovedujemo vsi dekanijski duhovniki.
 • V prihodnjem tednu bo sveta maša vsak večer ob 18.00. Povabljeni, da prihajate starši in otroci, saj je vsak dan devetdnevnica, ko poslušamo zgodbo in pojemo pesmi. Posebej povabljeni vsi birmanci in starši ter seveda ostali veroučenci. Pridite, da si pred praznikom Božiča vsaj eno uro na dan nekoliko oddahnemo in umirimo, tako se bomo lepo pripravili na praznovanje Jezusovega rojstnega dne. Hvala pevcem otroškega in odraslega zbora, ki se zelo zavzeto pripravljajo na praznično petje.
 • Med tednom bodo ključarji in ekipa postavljali božično drevo in okrasje nad vhodom v cerkev, v petek ob 15.00 pa povabljeni starejši ministranti k postavljanju jaslic v cerkvi.
 • V soboto ob 9.00 bodo v župnišču pevske veje za otroški pevski zbor.
 • Bliža se koledovanje. Koledniki bodo obiskali le domove, ki se bodo prijavili oz. povabile kolednike. Zato povabljeni, da še danes (v nedeljo) vsi, ki želite obisk kolednikov, to sporočite vodji koledniške skupine, ki koleduje v vaši ulici. Seznam voditeljev skupin po ulicah je na oglasni deski.
 • Udeležba pri koledovanju je obvezna za vse birmanske pripravnike. V tem tednu bodo otroci pri katehezi dobili podatke o voditelju skupine, h kateri se bodo pridružili. Ta skupina bo potem skupaj z vašim otrokom obiskala tudi vaš dom (četudi se niste prijavili) ter vam izrekla koledniško voščilo. Starše prosim, da voditelje še pred božičem kontaktirate in se z njimi dogovorite vse potrebno. V sredo po maši bo v župnišču srečanje voditeljev skupin, da prevzamete gradivo in se dogovorite še zadnje podrobnosti. Dobrodošli!
 • V januarju prihodnjega leta bomo začeli srečanja Alfa. Prvo srečanje bo 9. januarja 2024 ob 18.00 v župnišču v Bakovcih. Srečanja bodo enajstkrat vsak torek od 18.00 do 20.00. Program vključuje malico, ogled kratkega filma in pogovor v skupini. Namenjen je odraslim vernikom od 20 leta navzgor. Na mizici je nekaj letakov z osnovnimi informacijami, več informacij iz prve roke pa lahko dobite pri župniku in udeležencih, ki so srečanja že obiskovali. Zaželeno je, da do 6. januarja sporočite svojo namero o udeležbi na srečanjih Alfa župniku ali Gabiki.
 • Prihodnjo nedeljo si boste lahko prižgali plamen Luči Miru iz Betlehema. Ponesite ga tudi k tistim, ki so bolni ali osamljeni. Sveče lahko kupite v zakristiji po 3 €.
 • Prihodnjo nedeljo je že sveti večer. Na sveti čer, staro leto in za Gospodovo razglašenje blagoslavljamo svoje domove. Na mizici za tisk je pripravljena brošura, ki vam z besedili lahko pomaga pri obredu blagoslova. Cena brošure je 1 €. Za blagoslov si mora družina priskrbeti kadilo, oglje (in posodico) ter blagoslovljeno vodo. Po blagoslovljeno vodo lahko pridete s svojo posodico v zakristijo, oglje in kadilo pa lahko kupite v Kleklovi knjigarni.
 • Na razpolago so nove Stopinje za leto 2024 (12€), Poti k Bogu (0,75€), Marijanski koledar (3,5€) in stenski koledar Družine (0,70€).
 • V četrtek smo imeli srečanje ŽPS. (Prisluhnimo poročilu.)

 

Poročilo 18. Seje ŽPS Bakovci, 14.12.2023

 

Srečanje smo pričeli z molitvijo Angelovo češčenje, nato pa smo nadaljevali s pogovorom o tekočih pastoralnih dogodkih,  ki nas čakajo v mesecu decembru in januarju.   

Najprej smo le omenili adventno sveto spoved, ki je bila v minulem tednu v naši župniji, nato pa smo se pogovorili o bližajočih se božičnih praznikih in svetih mašah med njimi, glede na to, da so letos prazniki zelo strnjeni. Ker je letos 4. adventna nedelja 24. decembra in je sveta maša zjutraj, isti dan zvečer pa je že sveti večer, ko je otroška božičnica, nato polnočnica, zjutraj je božična sveta maša, nato pa še maša na praznik sv. Štefana in nato še sv. Janeza, smo potrdili sklep sprejet na naši oktobrski seji, da letos polnočne svete maše v naši cerkvi ne bo. Omenjena maša je bila lansko leto slabo obiskana, poleg tega pa zaradi strnjenosti praznikov predstavlja tudi večjo obremenitev ne le za duhovnika, ampak tudi za pevce, ministrante, ključarje. Vsi, ki bi želeli k polnočni sveti maši, ste dobrodošli in vabljeni v stolno cerkev Murska Sobota, kjer bo mašo daroval g. škof, ordinarij.

V zvezi z božičnimi prazniki smo omenili tudi devetdnevnico, ki bo v naši cerkvi vsak večer ob 18. uri in h kateri še posebej vabimo vse birmance, njihove starše ter seveda ostale veroučence. Otroška božičnica bo na sveti večer, torej v nedeljo ob 17 uri, pri njej pa bo s petjem sodeloval otroški pevski zbor pod vodstvom Eve, z branjem pa devetošolci in ostali veroučenci. Še prej pa bosta ključarja skupaj z ekipo postavila in okrasila božično drevo, v petek pa bodo ministranti postavljali tudi jaslice.

Naslednji dogodek, ki smo ga omenili, je koledovanje, ki bo v župniji v dneh po božiču. Koledniškim skupinam se bodo letos pridružili tudi birmanci. Srečanje vseh kolednikov v naši župniji bo na praznik Gospodovega razglašenja oz. na praznik svetih treh kraljev, torej 6. januarja po večerni sveti maši, v župnišču.

Ker letos staro leto pade na nedeljo, smo se dogovorili, da bo sveta maša, tako kot vsako nedeljo, zjutraj ob 8. uri, popoldne ob 15. uri pa bo še hvalodavanje, da se skupaj Bogu zahvalimo za vse doživeto v minulem letu. Po tej sveti maši smo vabljeni, da se še kratki čas zadržimo v prijetnem druženju pred cerkvijo ter s toplim napitkom, ki ga bodo za vse pripravili člani ŽK, nazdravimo bližajočemu se novemu letu.

Glede svete maša na novo leto, na praznik sv. Marije, Božje Matere, smo se dogovorili, da bo le-ta dopoldan in sicer ob 10 uri.

Na koncu nas je članica ŽK seznanila s sklepom, sprejetim na njihovi seji, da na nedeljo Jezusovega krsta,  t.j. 7. januarja ob 10. uri, pripravljajo srečanje staršev in otrok krščenih v naši župniji v minulem letu. Starši krščencev so že prejeli vabilo za omenjeno srečanje. Ker je to obenem prva nedelja v mesecu smo se dogovorili, da s petjem in uvodi pri tej sveti maši sodelujejo veroučenci vseh razredov. To nedeljo bo le ena sveta maša in sicer ob 10. uri.

Ob koncu smo omenili še srečanja Alfa, s katerimi bomo pričeli v začetku meseca januarja, in na katera se še lahko prijavite do konca leta, nato pa smo srečanje zaključili z molitvijo in praznovanjem ob 80-letnici življenja našega ključarja Franca.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.