Dec 03 2023

1. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

1. adventna nedelja

 

  • Danes obhajamo 1. adventno nedeljo, ki je tudi nedelja Karitas. Hvala za vaš dar, ki ste ga pri maši namenili za delovanje župnijske in škofijske Karitas. Hvala članom ŽK za sodelovanje pri sveti maši ter za celoletno delovanje in pomoč tistim, ki so jo potrebovali. Največkrat so to starejši in osamljeni pa tudi socialno revnejši. Razdelitev hrane je samo ena od dejavnosti. Pristno človeško dobroto in pomoč približajo s svojimi obiski in pogovori ter spodbudami za prenašanje vsakodnevnih težav, ki naj jih izročajo v Božje roke tudi po prejemu zakramentov, ki jih lahko dobijo v cerkvi ali na domu. Kljub temu, da je članov malo, uspejo narediti veliko stvari. Hvala.

1. adventna nedelja

1. adventna nedelja

1. adventna nedelja

 

  • Blagoslov adventnih venčkov bo tudi pri sveti maši popoldne ob 15.00, pri kateri bo prepeval otroški pevski zbor, ki ga vodi Eva Novak. K tej sveti maši bo prišel tudi Miklavž in prinesel darila vsem, ki ste se prijavili. Obdaroval bo tudi ministrante in pevce otroškega pevskega zbora. Dobrodošli.

Miklavževanje Miklavževanje

  • Pri katehezi so ali pa bodo v prihodnjih dneh veroučenci dobili adventni koledar, v katerem je kartonček, iz katerega naj sestavijo nabiralnik v katerega ves adventni čas zbirajo darove za lačne otroke. Te nabiralnike bodo na sveti večer položili v jaslice.
  • Povabljeni, da se ob adventnih venčkih, ki jih bomo danes pred sklepnim blagoslovom blagoslovili, kot družina zbirate pri molitvi in sledite zgodbi in nalogam, ki so v omenjenem koledarju. Nekaj adventnih koledarjev je tudi na mizici za verski tisk in jih lahko vzamete.

1. adventna

  • Prihodnji teden bosta sveti maši v torek in četrtek zjutraj ob 8.00. Ob večerih pa ste vsak večer ob 17.00 vabljeni k sveti maši in kulturnemu programu v sklopu Ivanocyjevih dni v cerkev na Tišino. Letos se vsebina nanaša na Jožefa Klekla starejšega iz Krajne, vključen pa je tudi lik Jožefa Smeja, za zaključek pa predstava Gregorja Čušina z naslovom Evangelilj po Čušinu. Nekaj zloženk s programom je na mizici za tisk.
  • Danes bo začela svojo pot Marija romarica, ki bo obiskala bolnike po naši župniji. Člani ŽK so pripravili razpored, ob katerih dnevih bo pri kom. Povabljeni, da tisti dan, ko je pri vaši hiši Marija, povabite sorodnike in sosede, da se pridružijo skupni molitvi. Naslednji dan pa jo odnesite k tistim, ki so na seznamu za tisti dan. Božja navzočnost naj varuje naše družine in nas lepo pripravi na praznovanje božiča.

Marija Romarica

  • V sredo bo na Tišini srečanje letošnjih romarjev po Prlekiji. Začnemo s sveto mašo ob 17. uri, po ogledu filma o Jožefu Smeju pa se romarji dobimo še na družabnem srečanju v veroučni učilnici. Romarji lepo vabljeni!
  • V soboto bodo pevske vaje za otroški pevski zbor ob 9.00 v župnišču.
  • V zakristiji so na razpolago Marijanski koledarji za leto 2024. Cena koledarja je 3,50 eura.

1. adventna

 

Foto: Branko Buzeti, Melita Marič 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.