Okt 15 2023

27. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

  • Te dni poteka sinoda v Rimu. Hvala za molitve, ki jih molite za blagoslov tega cerkvenega dogajanja.
  • Smo v mesecu rožnega venca, zato vabljeni k poživitvi te molitve doma in v cerkvi. Z katehiziranci bomo molili rožni venec v cerkvi tisti dan, ko imajo katehezo, četudi tisti dan ni svete maše. Tako se bomo poleg četrtka, ko molijo v cerkvi rožni venec 3., 4. in 9.-šolci, zbrali k molitvi tudi ob ponedeljkih (1., 2. in 5. razred) in torkih (6., 7. in 8. razred) in sicer ob 18.30 uri, zapeli kakšno pesem, zmolili rožni venec, nato pa se odpravili domov.
  • V torek 17. oktobra 2023 bo ob 17.00 na Tišini priprava botrov in staršev na krst njihovega otroka. Predhodno se oglasite v župnišču, da posredujete osnovne podatke ter da se dogovorimo glede datuma.
  • V soboto ob 9.00 bodo v župnijski učilnici pevske vaje za otroški zbor.
  • V soboto 21. oktobra organiziramo enodnevno romanje po Prlekiji. V Bakovce se vrnemo v večernih urah.
  • Za enodnevno romanje po Prlekiji v soboto, 21. oktobra so vsa mesta že zasedena.  Odhod avtobusa bo ob 7.00 izpred cerkve v Bakovcih. Ker se z romanja vrnemo šele v večernih urah, bo tisti dan sveta maša na Svetinjah.
  • Prihodnja nedelja je misijonska nedelja. Molitve in darove bomo namenili za pomoč delovanju slovenskih misijonarjem širom sveta.
  • Prihodnjo nedeljo, 22.10. bo tudi praznovanje zakonskih jubilantov. Zakonci jubilanti, ki letos praznujete 5, 10, 15 in naprej vsako 5-letnico poroke, ste v minulem tednu na dom dobili vabila za to praznovanje. Če kdo vabila ni dobil ali se je poročil v kateri drugi župniji in letos praznuje obletnico poroke, se naj oglasi v zakristiji ali to sporoči ga. Blanki Mesarič in bo dobil vabilo.
  • Minuli torek smo imeli srečanje ŽPS. (Prisluhnimo poročilu.)

Poročilo 16. Seje ŽPS Bakovci, 10.10.2023

Srečanje smo pričeli z udeležbo pri molitvi rožnega venca v naši župnijski cerkvi in ga nadaljevali v veroučni učilnici z molitvijo in branjem evangelijskega odlomka ter poudarkov iz prve teme po gradivu za člane ŽPS z naslovom Pomen in vloga bogoslužja v življenju vernika. V pogovoru, ki je sledil, smo na zastavljeno vprašanje Kakšen je pomen bogoslužja v tvojem življenju in kako bogoslužje vpliva na rast tvoje vere, med seboj najprej podelili svoje doživljanje evharistije in njen pomen za naše življenje, nato pa smo na vprašanje Kaj odmeva v meni, ko pomislim na bogoslužje v naši župniji našteli veliko pozitivnih stvari, na katere se spomnimo ob omembi bogoslužja in sicer: medsebojna povezanost, sodelovanje, dobrodošlost, druženje po maši, sodelovanje s petjem in molitvijo, psalmi, projeciranje pesmi preko platna, prijetnost cerkve, lepa pridiga, živost, oznanjevanje Božje besede.

Sledil je pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih. Kot prvega smo omenili sobotno romanje. Ker se bosta romanja udeležila tako g. župnik kot g. Robert Smodiš, zato ta dan v pri nas v cerkvi ne bo svete maše.

Nato smo zgolj omenili praznovanje zakonskih jubilantov, ki bo naslednjo nedeljo ob 10. uri in prevzeli še zadnje konkretne zadolžitve v zvezi s pripravo tega dogodka.

Glede obhajanja praznika Vseh svetih smo se dogovorili, da bo tudi letos ob 14. uri na pokopališču molitev ter blagoslov grobov, zvečer ob 17. uri pa se bomo zbrali v cerkvi in za naše pokojne zmolili vse dele rožnega venca. V zvezi z omenjenim praznikom nas je g. župnik obvestil, da bo ŽK od 21. oktobra naprej pred svetimi mašami ponudila v prodajo lesene sveče. Prispevek za svečo je 2€, namenjen pa bo v dobrodelne namene oz. za delovanje ŽK.

Glede obhajanja zahvalne nedelje, ki jo bomo obhajali 5. novembra smo se dogovorili, da pri jutranji sveti maši z uvodi sodelujemo člani ŽPS-ja in bralci Božje besede, pri sveti maši ob 10. uri pa veroučenci.

Kot zadnji pastoralni dogodek smo omenili še Novi svetek – celodnevno češčenje Najsvetejšega, ki je za našo župnijo 8. novembra. Tako kot minula leta bo v oznanilih in na oglasni deski seznam molitve po ulicah, seveda pa že sedaj vabimo in naprošamo župljane, da ob uri, ki je predvidena za posamezne ulice, pridete v cerkev in vsaj nekaj časa v molitvi preživite pred Najsvetejšim.

Pod točko razno smo omenili petje cerkvenega pevskega zbora pri svetih mašah ob raznih osebnih praznikih in jubilejih. Za koordinacijo in dogovarjanje glede sodelovanja s petjem je pri pevskem zboru zadolžena ga. Anita Novak, zato prosimo vse župljane, ki bi želeli, da pri sveti maši ob njihovih osebnih praznovanjih ali jubilejih poje cerkveni pevski zbor, da to sporočijo ga. Aniti Novak.

Ob koncu smo se za nekaj časa ustavili še ob božičnih praznikih in obiskanosti maš, glede na to, da so letos prazniki zelo strnjeni. Ker je letos 4. adventna nedelja 24. decembra in je sveta maša zjutraj, isti dan zvečer pa je že sveti večer, ko je otroška božičnica, nato polnočnica, zjutraj je božična sveta maša, nato pa še maša na praznik sv. Štefana in nato še sv. Janeza, smo po razmisleku, tehtanju in predstavitvi argumentov za in proti ter seveda ob upoštevanju obiskanosti svetih maš lansko leto, soglašali z odločitvijo, da letos polnočne svete maše v naši cerkvi ne bo.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.