Mar 12 2023

3. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Teden družine

  • Danes (v nedeljo) popoldne ob 14.00 bo križev pot po ulicah Bakovec.
  • V ponedeljek ob 17.45 bo na Tišini priprava na krst za starše in botre.
  • V petek dopoldne bova z g. Robertom obiskovala bolnike po domovih. Prosim sporočite, kdo želi sveto spoved na domu. Maša za bolne in ostarele bo 24. 3. 2023 ob 18.00. Takrat bo možna sveta spoved pol ure pred sveto mašo v cerkvi.
  • V petek bo v cerkvi molitev križevega pota ob 17.30. Vodili jo bodo molivci Rož ŽRV. Ob 18.00 pa smo vabljeni v šolske prostore na predstavitev Svete dežele in krajev Jezusovega delovanja, trpljenja, smrti in vstajenja.
  • Ker letos pade 19. marec na postno nedeljo, se liturgično praznuje Jožefovo v soboto, 18. marca. Slovesno sveto mašo bomo obhajali ob 10.00. Maševal bo g. Srečko Fras, župnik iz Male Nedelje ob somaševanju domačih duhovnikov. Lepo povabljeni na slovesnost. 
  • Od 18. do 25. marca bo potekal Teden družine pod geslom »Mir se začne v družini. Od ponedeljka do petka so od 19.45 – 20.05 Zoom-večeri za družine, kjer bomo prisluhnili zgodbi, zapeli pesem in molili za mir v naših družinah. Povezava:https://katoliska-cerkev.si/  ali https://portal.pridi.com
  • Nova številka Poti k Bogu je na razpolago.
  • V ponedeljek smo imeli sejo ŽPS. Prisluhnimo poročilu:

 

Poročilo 13. Seje ŽPS Bakovci, 6.3.2021

Tudi marčevsko srečanje smo pričeli z udeležbo pri sveti maši, ga nadaljevali v veroučni učilnici s postno molitvijo, nato pa smo v študijskem delu najprej prisluhnili svetopisemskemu odlomku V Nazaretu Jezusa zavrnejo, nato pa še iztočnicam za pogovor na temo Dialog v Cerkvi in družbi. V pogovoru, ki je sledil, smo nato navedli kar nekaj konkretnih dobrih izkušenj dialoga v naši župniji, vse od dogovarjanja glede priprave in izvedbe raznoraznih pastoralnih dogodkov, kakor dialoga na srečanjih različnih skupin, ki obstajajo in delujejo v župniji.

Izmed tekočih pastoralnih dogodkov, ki nas čakajo v tem mesecu, smo se najprej pogovorili in prevzeli posamezne zadolžitve glede praznovanja sozavetnika naše župnije – Jožefovega, ki ga bomo obhajali v soboto, 18. marca, nato pa še glede postne velike spovedi, ki bo v naši župniji v tednu od 20. do 24. marca. Strinjali smo se s predlogom, da bo spovedovanje v ponedeljek, torek, četrtek in petek od 17. do 18. ure, po vnaprej pripravljenem razporedu za vernike posameznih ulic, veroučenci pa bodo zakrament svete spovedi od 4. razreda naprej, prejeli v okviru redne kateheze. V zvezi z omenjenim nas je predstavnica ŽK seznanila z dogovorom na seji ŽK, da bo v petek, 24. marca, ob 18 uri sveta maša za vse starejše, po kateri bo tudi možnost za prejem zakramenta bolniškega maziljenja, zato vabimo vse starejše, da te svete maše udeležijo, pol ure pred mašo po bo molitev križevega pota.

Naslednji dogodek o katerem smo se pogovorili je praznik Gospodovega oznanjenja, ki ga obhajamo v soboto, 25. marca. Sveta maša bo ob 18. uri, seveda pa vabimo vse starše, kakor tudi stare starše in na sploh vse župljane, da se omenjene maše udeležijo, saj se bodo s petjem in sodelovanjem pri sveti maši otroci zahvalili staršem za sprejem starševstva in za vso njihovo skrb in ljubezen.

Glede obhajanja obredov velikega tedna smo se dogovorili, da bo sveta maša na veliki četrtek ob 18. uri, pri tej sveti maši se bodo predstavili tudi naši pripravniki na prvo sveto obhajilo, obredi velikega petka in velike sobote pa bodo ob 19. uri. Blagoslov velikonočnih jedil na veliko soboto bo ob 11.30 in 15.30 uri. Seveda vabimo in naprošamo vse župljane, ki ste v minulih letih kakor koli sodelovali pri pripravi in izvedbi omenjenih obredov, da tudi letos z veseljem in dobrovoljno pristopite k organizaciji vsega potrebnega.

Pod točko razno smo najprej omenili romanje na Madžarsko, ki je prestavljeno na mesec junij, nato pa je bila izrečena še zahvala glede pobiranja prostovoljnih prispevkov za čiščenje cerkve. Zato se v imenu ŽPS-ja iskreno zahvaljujem vsem župljanom, ki ste z veseljem in dobrovoljno darovali prispevek za to, da bo naša cerkev tudi naprej vedno čista in urejena, kakor tudi vsem posameznikom, ki ste po ulicah pobrali omenjene prostovoljne prispevke. Bog plati vsem.

Ob koncu je g. župnik izročil Branku Novaku imenovanje za službo ključarja v župniji, nato pa smo srečanje zaključili z molitvijo.

 

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.