Feb 19 2023

7. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

 

7. nedelja med letom

  • Današnja nabirka je za pomoč trpečim prizadetim ob potresu v Turčiji in Siriji. Sredstva lahko nakažete tudi po položnici, ki jo vzamete na mizici ali s SMS s sporočilom KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919. Iskrena hvala za vašo solidarnost in pomoč.
  • Danes popoldne ob 15.00 bo v stolnici molitveno srečanje bogoslužnih sodelavcev: izrednih delivcev obhajila, bralcev, organistov in pevcev. Na srečanje so vabljeni tudi mežnarji ter krasilci bogoslužnih prostorov. Na tem srečanju se podelijo tudi diplome Katehetsko pastoralne šole.
  • V sredo je pepelnica in strogi post (zdržek mesa in samo enkrat na dan se do sitega najemo). Sveta maša bo zvečer ob 18.00, da bi lahko prišlo tudi čim več staršev in otrok na ta prvi postni dan k sveti maši in tudi obredu pepeljenja, ki je zunanje znamenja vstopa v spokorni postni čas. V postu smo še posebej vabljeni, da bi z molitvijo, postom, pokoro in dobrimi deli krepili svojo voljo, utrjevali vero in pomagali bližnjim. Vabljeni, da naredimo načrt za svoj post in se pridružimo kateri izmed postnih vzpodbud za postni čas – 40. dni brez alkohola, molitev in post za domovino, pomoč prizadetim v potresu, za mir v svetu…
  • V četrtek ob 17.00 bo srečanje staršev letošnjih prvoobhajancev.
  • V petek bo ob 18.00 križev pot v cerkvi.
  • V soboto bo na Hotizi Halasov križev pot za otroke. Z otroki bomo skupaj hodili pot, ki jo je 16. marca prehodil Božji služabnik Danijel Halas. Ob tem bomo premišljevali Jezusovo in Halasovo trpljenje ter razmišljali o svojem življenju. Začetek križevega pota bo ob 10.00. Besedila posamezne postaje bomo brali iz knjižice Halasov križev pot. Otroci župnije Bakovci berejo 6. postajo.
  • V soboto bo škofijsko srečanje mladih v Ljutomeru. Ob 19.00 bo sveta maša, po maši adoracija, nato sledi skupno druženje mladih. Mladi lepo povabljeni na srečanje, starejši pa jim omogočite prevoz.
  • V soboto bomo tudi spravljali drva iz gozda za župnišče. Nekateri ste že obljubili, da pridete, vabim in prosim pa še ostale, ki bi lahko pomagali. Podirali bomo v petek, tako, da bo v soboto v gozdu samo razžagovanje, kalanje in nalaganje, doma pa zlaganje v drvarnico. Svojo pripravljenost za pomoč sporočite do četrtka, 23. februarja župniku.
  • Prvo postno nedeljo bo križev pot ob 14.00 po ulicah Bakovec. Ob 16.00 pa smo vsi iz Murskosoboške dekanije vabljeni h križevemu potu na Hotizo. Bakovski župljani beremo 7. postajo križevega pota.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.