Feb 12 2023

6. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

6. nedelja med letom

  • Danes ob 16.00 bo v župnišču srečanje zakonske skupine sv. Frančišek.
  • Od petka do nedelje so birmanci na duhovnih vajah v Kančevcih. Spomnimo se jih v molitvi.
  • V torek, 14. februarja, ob godu sv. Valentina, bo ob 19. uri v soboški stolnici sveta maša za zaljubljene. Med sv. mašo boblagoslov zaročencev in zakoncev. Zbrane bo nagovoril voditelj Škofijskega odbora za družino, kapucin br. Stane Bešter iz Kančevec. Vabljeni vsi pari in zakonci: mladi in stari, zaročenci in zaljubljeni.
  • V četrtek po sveti maši bo v župnišču srečanje skupine Vrtnice.
  • V soboto ob 9.00 bodo v župnišču pevske vaje za otroški pevski zbor.
  • Prihodnjo nedeljo bo sveta maša v okviru družinske kateheze tudi ob 10. uri.
  • Prihodnjo nedeljo ob 15.00 bo v stolnici molitveno srečanje bogoslužnih sodelavcev: izrednih delivcev obhajila, bralcev, organistov in pevcev. Na srečanje so vabljeni tudi mežnarji ter krasilci bogoslužnih prostorov. Na tem srečanju se podelijo tudi diplome Katehetsko pastoralne šole. Med letošnjimi dobitniki je tudi Gabika Vurcer. Čestitamo.
  •  V tem tednu smo imeli srečanje ŽPS in ŽK. Prisluhnimo poročilu

 

Poročilo 12. Seje ŽPS Bakovci, 6.2.2023

Po udeležbi pri sveti evharistiji smo duhovni del srečanja nadaljevali z molitvijo Angelovo češčenje ter z molitvijo za vse pokojne, v kateri smo se spomnili tudi naše pred kratkim umrle članice.

Sledil je študijski del, v katerem smo po prebranem svetopisemskem odlomku najprej vsak pri sebi razmislili o izpostavljenih vprašanjih na temo Soodgovornost pri našem skupnem poslanstvu, nato pa smo si ugotovitve tudi podelili med sabo. Najprej smo izpostavili kar nekaj dobrih izkušenj našega zavzemanja za skupno dobro: vse od koledovanja, sodelovanja v pevskem zboru, pa ŽPS-ju in Karitasu, do miklavževanja, priprave in okrasitve oltarjev na Telovo, fotografiranja ob raznih dogodkih ter objave dogajanja v župniji na spletni in fb strani.   Ob vprašanju Kaj krščenim preprečuje oz. ovira, da bi bili dejavni kristjani? pa smo v prvi vrsti navedli velik negativen vpliv medijev in družbe o dogajanju v cerkvi, pomanjkanje poguma in strpnosti ter nepripravljenost žrtvovanja prostega časa za aktivnosti v cerkvi.

V nadaljevanju smo se pogovorili o tekočih pastoralnih dogodkih. Kot prvega smo najprej omenili bližajoči se postni čas in v zvezi z njim pobožnost križevega pota. Dogovorili smo se, da tudi letos ob petkih, ko v naši župniji ni svete maše, izvedemo pobožnost križevega pota, molitev pa bodo tako kot lani vodili veroučenci in člani posameznih skupin. Tudi ob nedeljah bo ob 14. uri molitev križevega pota in sicer izmenično zunaj–po ulicah Bakovec in v župnijski cerkvi. Glede velike spovedi smo se strinjali, da bo tudi letos spovedovanje po posameznih dneh za vernike posameznih ulic in sicer v tednu od 20. do 25. marca, veroučenci pa bodo zakrament svete spovedi prejeli v okviru kateheze.

Ker smo v spomladanskem času običajno pripravili župnijsko romanje, nas je g. župnik seznanil s predlogom tri dnevnega romanja na Madžarsko. Dogovorili smo se, da bo romanje od 27. do 29. aprila, točni program romanja in cena pa bosta znana po prejemu ponudbe s strani turistične agencije. Šele takrat se bodo začele zbirati prijave, o vsem pa bomo obveščeni preko oznanil.

Kot zadnja pastoralna dogodka smo omenili najprej škofijsko srečanje bogoslužnih sodelavcev, ki bo naslednjo nedeljo, t.j. 19. februarja ob 15. uri v stolnici, nato pa še Halasov kržev pot za otroke, ki bo v soboto 25. februarja ob 10. uri. Nanj so še posebej vabljeni udeleženci katehetske olimpiade in pa vsi veroučenci, ki bodo sodelovali z molitvijo križevega pota in nosili križ. Starše vabimo in prosimo, da se omenjenega križevega pota s svojimi otroci tudi udeležijo.

Pod točko razno smo omenili praznovanje sozavetnika naše župnije sv. Jožefa, ki ga bomo liturgično obhajali v soboto, 18. marca. Dogovorili smo se, da bo sveta maša dopoldan ob 10. uri, maševanje pa bo vodil g. Srečko Fras, župnik iz Male Nedelje. Glede Aninega proščenja smo se dogovorili, da bomo le-tega obhajali v nedeljo, 23. julija.

Na koncu smo omenili še zbiranje prostovoljnih prispevkov za čiščenje cerkve. Člani smo bili enotnega mnenja, bi naj prispevek znašal 10 eur po hiši. Prosimo vse, ki ste v minulih letih poskrbeli za zbiranje omenjenega prostovoljnega prispevka, da to storite tudi letos in sicer do konca tega meseca.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

 

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.