Dec 11 2022

3. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

3. advrentna nedelja (Gaudete)

  • Hvala za lepo pripravljeno Miklavževanje minulo soboto. Posebna zahvala angelom in sodelujočim pri kamišibaju ter otroškemu pevskemu zboru pod vodstvom Eve skupaj z vsemi sodelujočimo. Povabljeni, da nadaljujete z pevskimi vajami za praznovanje božiča. Pevske vaje bodo v soboto ob 9.00 v župnišču.
  • Starši zbirajte svojo družino ob adventnem vencu in molite za živo vero v vaši družini in širši družbi. Škatlice Otroci za otroke so priložnost, da naredite konkretno dobro delo.
  • Nekateri ste izkoristili priložnost za sveto spoved, ki je v minulem tednu bila vsak dan. Bolniki, ki ste jih prijavil, so že tudi prejeli sveto spoved na domu. Če je še kdo ostal, sporočite. Kdor še ni uspel opraviti svete spovedi, povabljen da poišče možnost v župnijah kjer še bodo adventne spovedi. 
  • Hvala vsem, ki ste tudi letos že darovali dar za vzdrževanje duhovnika. Oba z g. Robertom se lepo zahvaljujeva za vaš dar. Zavedava se, da se vse draži in da so tudi za vas stroški vedno večji. Bog vam povrni vašo dobroto.
  • V četrtek bo sveta maša ob 18.30. ker je ob 17.00 v OŠ Bakovci božično novoletni koncert.
  • V petek začenjamo božično devetdnevnico. Lepo povabljeni k sveti maši in k prepevanju božične devetdnevnice. Sveta maša v petek in soboto zvečer bo ob 18.30.
  • Naslednjo  nedeljo po sveti maši ob 8. uri bodo izredni delivci nesli bolnikom obhajilo na dom.
  • Tudi letos bomo v župniji izvedli koledovanje. Koledniki bodo obiskali le tiste družine oz. domove, ki se bodo prijavili. Prijavite se lahko vodji skupine, ki koleduje v vaši ulici ali pa ga. Gabiki Vurcer (mobi 031/373-046 ali na  gabi.vurcer@gmail.com )  in sicer najpozneje do 20. decembra.
  • V ponedeljek smo imeli srečanje ŽPS. Prisluhnimo poročilu.

 

Poročilo 11. Seje ŽPS Bakovci, 5.12.2022

Duhovni del srečanja smo kot običajno pričeli z udeležbo pri sveti maši ter ga nadaljevali z molitvijo Angelovo češčenje.   Sledil je študijski del, v katerem smo, po prebranem svetopisemskem odlomku Jezus ozdravi uradnikovega sina in iztočnicah za pogovor, najprej razmislili, nato pa med seboj podelili svoja opažanja in dobro izkušnjo  glede vključevanja in sodelovanja vernikov pri bogoslužju ter poskušali tudi prepoznati kaj ovira in otežuje njihovo dejavno sodelovanje pri molitvi, branju Božje besede in pri sveti maši. Po podelitvi mnenj smo si zadali tudi dve konkretni nalogi, s katerima bomo poskušali spodbujati vse prej omenjeno.

Sledil je pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih, v katerem smo najprej omenili adventno spoved, ki je bila v minulem tednu, nato pa smo se pogovorili o božični devetdenevnici, ki jo pričenjamo v petek. Glede postavljanja jaslic nas je g. župnik obvestil, da bodo letos pri pripravi jaslic, z ekipo, ki jih je minula leta postavljala, letos sodelovali večji ministranti. Glede božičnice za otroke na sveti večer smo se dogovorili, da bo le-ta ob 17. uri, pripravita jo katehistinji, s petjem pa bo sodeloval otroški pevski zborček pod vodstvom Eve. Po enoletnem premoru bo letos ponovno v naši cerkvi tudi polnočnica in sicer s pričetkom ob 23.30 uri, pri njej pa bo s petjem sodeloval odrasli pevski zbor.

Kot naslednji dogodek smo omenili koledovanje, ki ga bomo tudi letos izvedli po prazniku Jezusovega rojstva. Dogovorili smo se, da bodo tudi letos koledniške ekipe obiskale le tiste domove oz. družine, ki se bodo prijavile oz. povabile kolednike, da jih obiščejo. Zato vabimo vse župljane, da se do 20. decembra prijavijo vodji skupine, ki koleduje v vaši ulici, lahko pa se prijavite tudi pri ga. Gabiki Vurcer (mobi številka in e-naslov bo objavljen v oznanilih).

Kot zadnji pastoralni dogodek v tem koledarskem letu smo omenili zahvalno sveto mašo oz. hvalodavanje, ki bo na staro leto ob 15. uri. Predstavnica ŽK nas je obvestila, da bodo člani župnijske Karitas po sveti maši za vse pripravili topli napitek, zato vabljeni, da se po sveti maši še nekaj minut vsi zadržimo v prijetnem druženju. Glede obhajanja svete maše na novo leto, torej 1. januarja pa smo se strinjali s predlogom, da bo le-ta ob 9. uri.

Pod točko razno nas je predstavnica ŽK seznanila še z ostalimi aktivnostmi njihovih članov. Poleg pletenja adventnih venčkov v mesecu novembru in priprave omenjene pogostitve na staro leto, so v tem mesecu že razdelili tudi pakete s humanitarno hrano, v teh dneh pa obiskujejo bolnike iz naše župnije, tako tiste ki so nastanjeni v različnih domovih za starejše, kot tiste, ki so v domači oskrbi in jim tudi izročijo skromno darilo ob bližajočih se praznikih.

Srečanje smo zaključili z molitvijo. 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.