Nov 13 2022

33. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

33. nedelja med letom - Lk 21,5-19

  • Hvala vsem, ki ste v torek 8. novembra, ko smo v Bakovcih obhajali Novi svetek – dan celodnevnega češčenja pred Najsvetejšim, prišli molit v cerkev. Molitev naj prinaša blagoslov vsakemu posamezniku in celotni župniji.
  • Z ministranti smo naredili razpored ministriranja. Prosim, da redno prihajate ministrirat ob dnevu, ko ste določeni, v nedeljo pa povabljeni k ministriranju vsi ministranti. Za ministrante od četrtega razreda naprej bo v soboto, 26. 11. 2022 duhovna obnova v Ljutomeru. V zakristiji je seznam, kjer se prijavijo zainteresirani. Prosim, da bo kdo od staršev pomagal pri prevozu.
  • Danes popoldne ob 16.00 bo v župnišču srečanje zakonske skupine Sveti Frančišek, v četrtek ob 19.30 pa srečanje zakonske skupine Sveta Klara.
  • Jutri, v ponedeljek, 14. 11. 2022 bo ob 16.30 v župnišču v Bakovcih priprava na krst za starše in botre, ki želite krstiti svojega otroka v tem letu. Lepo povabljeni.
  • V četrtek ob 18.30 bo v župnišču srečanje ŽK.
  • V petek ob 9.00 povabljeni v adventno delavnico pletenja adventnih venčkov v župnišču, ki jo organizira ŽK.

33. nedelja med letom

  • V soboto ob 9.00 bodo v župnišču vaje za otroški pevski zbor. Dobrodošli.
  • Hvala Srešovim za okrasitev cerkve ob lepem dogodku – krstu njihove hčerke Lucije. Za prihodnjo nedeljo prosim za krašenje župljane Kroške ulice.
  • V zakristiji lahko kupite Marijanski koledar 2023 za 3 evre.
  • V ponedeljek smo imeli srečanje ŽPS. Poročilo:

 

Poročilo 10. seje ŽPS Bakovci, 7. november 2022

Po udeležbi pri sveti maši smo duhovni del srečanja nadaljevali v veroučni učilnici z molitvijo Angelovo češčenje, nato pa smo v študijskem delu, po prebranih iztočnicah za novembrsko srečanje z naslovom Prijatelji na poti, v delu po skupinah iskali odgovore in predloge na zastavljeno vprašanje Kaj konkretno lahko v naši župniji naredimo za večjo povezanost, za boljše sodelovanje in za boljšo vključenost obrobnih in oddaljenih? Svoje ugotovitve in predloge smo v pogovoru podelili med seboj, nato pa smo se pogovorili še o konkretnih pastoralnih dogodkih, ki nas čakajo v mesecu novembru.

Kot prvega smo najprej omenili nedeljo Kristusa Kralja, s katero zaključujemo koledarsko leto in jo bomo obhajali naslednjo nedeljo. Dogovorili smo se, da se v okviru katehez dogovorimo in pripravimo sodelovanje veroučencev pri jutranji sveti maši.

Ker je predstavnica ŽK opravičila svoj izostanek na seji, nas je g. župnik seznanil o Tednu Karitasa, ki ga bomo obhajali od 20. do 27. novembra, v okviru katerega bo škofijski Klic dobrote v Črenšovcih, in sicer v nedeljo 27. novembra ter romanje članov ŽK na Ponikvo in Klic dobrote v Celju, ki bo 23. novembra. Omenjeni teden Karitas bomo v naši župniji pričeli z delavnico pletenja adventnih venčkov, ki bo v petek 18. novembra ob 9. uri, izdelani venčki pa bodo v soboto in na nedeljo Kristusa Kralja za simbolično ceno 12 € ponujeni v prodajo. Seveda skupaj s člani ŽK vabimo in naprošamo župljane, da se omenjene delavnice udeležijo.

V minulih letih so si tudi veroučenci, ob pomoči staršev, v okviru katehez izdelali svoj adventni venček. Glede omenjenega smo se dogovorili, da tudi za veroučence pripravimo delavnico pletenja venčkov in sicer bo le-ta v soboto, 26.novembra ob 9. uri, v župnišču. Veroučenci, ki bi si želeli izdelati svoj adventni venček so vabljeni, da se je skupaj s starši udeležijo, seznam, kaj vse potrebujejo in morajo prinesti s sabo na omenjeno delavnico, pa bodo dobili pri katehezi.

G. župnik nam je nato omenil še škofijsko duhovno obnovo za ministrante, ki bo prav tako v soboto, 26. novembra, in katere se bodo tudi naši ministranti udeležili.

Kot zadnji dogodek smo omenili miklavževanje, ki bo v naši župniji v nedeljo, 4. decembra ob 16.30 uri v cerkvi. Starši, ki želite, da vašega otroka obišče in obdari sv. Miklavž vabimo in prosimo, da svojega otroka prijavite v zakristiji, najpozneje do nedelje 27. novembra. Prispevek za miklavževo darilo znaša 15€, prijave in prispevek pa pobira ključar, g. Vereš Franc. V zvezi z omenjenim dogodkom smo nato razdelili in prevzeli posamezne zadolžitve, ter  srečanje zaključili z molitvijo.

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.