Nov 27 2022

1. ADVENTNA NEDELJA – NEDELJA KARITAS

Objavljeno v Oznanila

1 Adventna nedelja

  • Hvala članom Župnijske Karitas za adventne venčke, ki so jih spletli ter hvala vsem, ki ste jih vzeli in zanje prispevali dar za Karitas. Hvala tudi za lepo sodelovanje pri maši ter za celoletno razdajanje za pomoč bližnjemu. Hvala vsem vam, ki vidite, slišite in čutite s človekom v stiski in mu po svojih močeh pomagate. Povabljeni tudi, da se danes ob 14.00 udeležite dobrodelnega koncerta Klic dobrote v Črenšovcih.

1 adventna nedelja

  • Danes bo začela svojo pot Marija romarica, ki bo obiskala bolnike po naši župniji. Člani ŽK so pripravili razpored, ob katerih dnevih bo pri kom. Povabljeni, da tisti dan, ko je pri vaši hiši Marija, povabite sorodnike in sosede, da se pridružijo skupni molitvi. Naslednji dan pa jo odnesite k tistim, ki so na seznamu za tisti dan. Božja navzočnost naj varuje naše družine in nas lepo pripravi na praznovanje božiča.
  • Starši, prosim, da pomagate svojim otrokom, ki so pripravljeni ministrirati pri svetih mašah in sicer tako, da jih spomnite kateri dan so na vrsti in jih po potrebi tudi spremljate k sveti maši. Miklavž je zanje pripravil darila, vendar v kolikor ta teden ne bodo prišli ministrirat, jih bo pustil doma. Miklavž pripravlja darila tudi za tiste, ki sodelujete v otroškem pevskem zboru. Za ostale, ki se boste prijavili do danes in prispevali 15 € pa bo darila začel pripravljati v naslednjih dneh.
  • Miklavž pride v Bakovce v nedeljo, 4. decembra 2022. Pričakali ga bomo s sveto mašo ob 16.30 pri kateri bo sodeloval otroški pevski zbor, ki ga vodi Eva Novak.
  • Prihodnjo nedeljo bo sveta maša tudi ob 10.00 in sicer za vse tiste otroke in starše, ki ne boste prišli popoldne na miklavževanje. Za sodelovanje se boste dogovorili pri urah kateheze v tem tednu.
  • Minulo soboto so bile v župnišču delavnice pletenja adventnih venčkov za veroučence in starše. Hvala Blanki Mesarič in ekipi za vodenje delavnice ter vsem, ki ste se delavnice udeležili.

adventne delavnice adventna delavnica adventna delavnica

  • Pri katehezi so veroučenci dobili adventni koledar, v katerem je kartonček, iz katerega naj sestavijo nabiralnik in skozi adventni čas zbirajo darove za misijone, ki jih bodo na sveti večer položili v jaslice. Povabljeni, da se ob adventnih venčkih, ki jih bomo danes pred sklepnim blagoslovom blagoslovili, kot družina zbirate pri molitvi in sledite zgodbam in nalogam, ki so v omenjenem koledarju. Nekaj adventnih koledarjev je še na mizici za verski tisk in jih lahko vzamete.
  • Ta teden obhajamo prvi četrtek in prvi petek. Lepo povabljeni k molitvi in sveti maši. V četrtek po sveti maši bo srečanje biblične skupine. V petek bo obisk bolnikov na domu in sicer desna stran Mokoša. Prijavite, koga želite, da bi duhovnik obiskal na domu.
  • Prihodnjo soboto, 3. decembra bodo dan pred prihodom Miklavža pevske vaje za otroški zbor ob 9.00 v župnišču.
  • V zakristiji lahko kupite Marijanski koledar 2023 za 3 evre.

1 adventna nedelja

Foto: Branko Buzeti

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.