Okt 09 2022

28. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

28. nedelja med letom

 • V mesecu oktobru še posebej vabljeni k molitvi rožnega venca. Ob dnevih, ko ni svet maše v Bakovcih, povabljeni, da pridete ob običajni uri (ob 18.30) v cerkev molit rožni venec. Povabljeni tudi otroci, da pridete v cerkev molit in sicer v ponedeljek 1. in 2. razred, v četrtek 3. in 4. razred, v petek, 5. in 6. razred, v soboto pa 7., 8. in 9. razred.
 • V ponedeljek ob 17.30 bo v župnišču srečanje skupine Samarijan.
 • V četrtek ob 16.45 bodo ministrantske vaje za nove ministrante. Pridite tudi starejši ministranti, da boste mlajšim pomagali pri vajah.
 • Pevske vaje za mešani cerkveni pevski zbor bodo v četrtek ob 19.30 v župnišču. V soboto ob 9.00 pa bodo v župnišču pevske vaje za otroški pevski zbor.
 • V četrtek po sveti maši bo v župnišču srečanje ŽK.
 • V soboto romamo v Marija Lankowitz. Vsa prosta mesta so že zasedeva, nekaj vas je že tudi na čakalni listi. Odhod avtobusa iz Bakovec bo ob 5.30. S seboj vzemite malico in pijačo. V romanje je vključen en skupni obrok.
 • Od naslednje nedelje naprej bodo člani ŽK pred in po sveti maši prodajali lesene sveče. Cena posamezne sveče je 2 eur, z nakupom pa podprete delo naše ŽK, ki na različne načine pomaga župljanom v stiski.
 • 23. oktobra bo srečanje zakonskih jubilantov. Zakonci, ki ste se poročili v bakovskski župniji in letos praznujete 5, 10, 15 in naprej vsako peto obletnico poroke, ste v minulem tednu prejeli vabila za omenjeno srečanje. Če kdo vabila ni prejel ali pa se je poročil v kateri drugi župniji in letos prav tako praznuje obletnico poroke, prosim da to sporoči ga. Blanki Mesarič ali pa župniku.
 • Hvala vernikom Prečne ulice za krašenje cerkve. Za prihodnjo nedeljo krasijo župnijsko cerkev verniki Partizanske ulice.
 • V ponedeljek smo imeli srečanje ŽPS. Prisluhnimo poročilu:

   

  Poročilo 9. seje ŽPS Bakovci, 3. oktober 2022

  Duhovni del oktobrskega srečanja smo kot običajno pričeli z udeležbo pri sveti maši in ga zaključili v veroučni učilnici z molitvijo desetke rožnega venca. Sledil je študijski del srečanja, v katerem smo se, po priročniku za člane ŽPS-ja: Župnija na sinodalni poti, v katerem je za vsak mesec pripravljeno gradivo za spodbujanje sinodalnih pogovorov, skupno razločevanje in sodelovanje v župniji,  najprej na kratko ustavili pri septembrski, nato pa še pri oktobrski temi z naslovom Poslušanje. Po prebranih sinodalnih utrinkih in izzivih smo zapisali vsak svoje gledanje na medsebojno poslušanje in kaj nam pri tem lahko pomaga oz. kaj nas ovira. Zapisano bomo predstavili in se o njem pogovorili na naši naslednji seji.

  Izmed pastoralnih dogodkov smo najprej omenili oktobrsko rožnovensko pobožnost in podprli idejo za molitev rožnega venca tudi ob dneh, ko v naši cerkvi ni svete maše.

  Glede misijonske nedelje, ki jo bomo obhajali 23. oktobra, smo se dogovorili za sodelovanje pri jutranji sveti maši, pri sveti maši ob 10. uri pa bo ta dan praznovanje zakonskih jubilantov. Ekipa, ki pripravlja srečanje nas je v nadaljevanju seznanila z aktivnostmi v zvezi s pripravo omenjenega dogodka, nato pa smo omenili še enodnevno župnijsko romanje, ki ga pripravljamo skupaj z župnijo Tišina in bo v soboto 15. oktobra. Kot smo bili že seznanjeni preko oznanil bomo poromali k Mariji Lankowitz v Avstijo, prijave več niso možne, saj so vsa mesta v avtobusu zasedena.

  Naslednji dogodek, ki smo ga omenili je praznih Vseh svetih. Kot običajno bo na ta dan na pokopališču ob 14. uri molitev in blagoslov grobov, ob 17. uri pa se bomo zbrali v cerkvi in za naše pokojne zmolili vse dele rožnega venca.

  Še pred našim naslednjim srečanjem bomo obhajali še zahvalno nedeljo in sicer 6. novembra in Novi svetek – celodnevno češčenje Najsvetejšega, ki je za našo župnijo 8. novembra. Ker je zahvalna nedelja prva nedelja v mesecu, ko je sveta maša tako ob 8. kot ob 10. uri, smo se dogovorili, da pri jutranji sveti maši z uvodi sodelujejo člani ŽPS-ja, pri sveti maši ob 10. uri pa veroučenci vseh razredov in njihovi starši. Glede Novega svetka smo se strinjali, da razpored molitve oz. češčenja po posameznih ulicah ostane nespremenjen. Objavljen bo na spletni strani ter na oglasni deski ob vstopu v cerkev, češčenje pa se bo pričelo in zaključilo s sveto mašo.

  Pod točko razno smo najprej nekaj besed namenili srečanjem Alfa, s katerimi smo pričeli minuli torek, nato pa nam je g. župnik predstavil še finančni vidik obnove cerkvenega zvonika in cerkve. Za omenjeno obnovo je bilo skupaj zbranih 16.320 eur, vsi računi opravljenih obnovitveno vzdrževalnih del pa so znašali 15.911,67 eur, kar pomeni, da smo z zbranimi sredstvi uspeli v celoti pokriti vse račune. Redne nabirke pri mašah bodo lahko namenjene sprotnemu vzdrževanju in plačevanju tekočih računov. Bog plati.

  Ker smo se člani ŽPS-ja na rednem mesečnem srečanju sestali na predvečer sv. Frančiška, krstnega zavetnika našega g. župnika, smo srečanje zaključili s čestitko in manjšo pogostitvijo.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.