Sep 25 2022

26. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

 

  • Obhajamo Slomškovo nedeljo in se Bogu zahvaljujemo za svetniški zgled blaženega škofa Antona Martina Slomška in tudi drugih svetnikov in svetniških kandidatov. Prihodnja nedelja je Rožnovenska. Sveta maša bo tudi ob 10.00, ko pri maši sodelujejo otroci in starši. Starši povabljeni, da pridete k tej sveti maši, skupaj z otroci.
  • V sredo ob 16.30 bo srečanje skupine Anice – veroučenci ki sodelujejo v Mavrično katehetskih igrah.
  • V četrtek so bile pevske vaje razširjenega mešanega cerkvenega pevskega zbora. Hvala vsem tistim, ki vztrajate in seveda tudi tistim, ki ste se pridružili na novo. Vabljeni, da se še pridružite v četrtek ob 19.30 v župnišču. V soboto pa so bile pevske vaje novoustanovljenega otroškega pevskega zbora. Prav tako zahvala vsem, ki ste prišli ter povabljeni še novi pevci in pevke. Vaje bodo v soboto ob 9.00 v župnišču.
  • V četrtek po večerni sveti maši bo v župnišču srečanje biblične skupine. Lepo povabljeni.
  • V četrtek ob 17.00 bo srečanje za vse ministrante. Povabljeni tudi novi ministranti, saj bomo imeli vaje za lepo ministriranje in naredili razpored po dnevih kdaj kdo ministrira.
  • V četrtek po večerni sveti maši bodo pevske vaje za odrasle pevce. Lepo povabljeni.
  • Hvala vernikom ulice ob Muri za krašenje cerkve. Za prihodnjo nedeljo krasijo župnijsko cerkve verniki Zvezne ulice.
  • Na god sv. Frančiška, 4. oktobra bomo začeli srečanja Alfa. Nekateri ste lani že obiskovali ta srečanja, letos vabljeni še drugi. Srečanja bodo enajstkrat vsak torek od 18.00 do 20.00. Program vključuje malico, ogled kratkega filma in pogovor v skupini. Namenjen je odraslim vernikom od 20 leta navzgor. Več informacij lahko dobite pri župniku in udeležencih lanskih srečanj. Srečanje pripravljalne ekipe bo v ponedeljek, 26. septembra po večerni sveti maši v župnišču.
  • Enodnevno romanje bo 15. oktobra 2022 v Marija Lankowich v Avstrijo. Cena še ni znana, ker še nismo dobili ponudb od prevoznikov, povabljeni pa, da si že rezervirate datum. Več podrobnosti o romanju bo znanih prihodnjo nedeljo.   
  • V soboto, 1. oktobra 2022 bo v Ljubljani potekal pohod za življenje pod geslom: Enakopravnost se začne pred rojstvom, ki ga organizira Gibanje za otroke in družine (Urša Cankar Soares, Aleš Primc). Več o tem je objavljeno v današnji Družini. Za udeležbo se prijavite na spletni strani Pohod za življenje 2022, kjer dobite potrebne informacije. Vsi, ki se pohoda za življenje želite udeležiti s skupnim prevozom (kombi, avtobus), se prijavite tudi kapucinu br. Stanetu Beštru (iz Doma duhovnosti Kančevci), na elektronski naslov: stane.bester@rkc.si, ali na mobitel: 041 840 897.
  • V soboto, 8. oktobra 2022, bo v Beltincih potekalo srečanje Slovencev, Hrvatov in Madžarov pod geslom: »Skupaj na poti vere in miru«. Ob 9.00 uri se bo pričel molitveni program, ob 10.00 uri pa bo slovesna sv. maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov in škofov vodil soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Med sv. mašo bo pridigal varaždinski škof msgr. mag. Bože Radoš, ob sklepu sv. maše pa bo vse nagovoril še győrski škof msgr. dr. Andás Vereš. Po sveti maši bo kratek kulturni program, ki ga pripravljajo tri folklorne skupine in godba na pihala. Na samem prizorišču bo za vse romarje tudi možnost malice (kosila) – cena bona bo 5 EUR. V petek, 7. oktobra 2022, pa bo potekalo molitveno srečanje mladih iz vseh treh držav, ki se bo začelo ob 20.00 uri (pesem, kateheza, molitev pred Najsvetejšim, skupna večerja). Kot dobri sosedje in prijatelji bomo vsi katoličani skupaj molili, prepevali, se pogovarjali, spoznavali in okušali pomursko gostoljubje. Lepo vabljeni!

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.