Sep 11 2022

24. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

24. nedelja med letom

  • V tem tednu začenjamo redno župnijsko katehezo (verouk). Starši, ki še niste prijavili svojega otroka h katehezi, storite to ob prvi uri kateheze za njegov razred. Do takrat kupite v Kleklovi knjigarni delovni zvezek (in učbenik), Liturgični zvezek pa bodo otroci (do vključno 5. razreda) dobili prvo uro kateheze. Urnik kateheze v Bakovcih:
PONEDELJEK 14.00 2. razred
katehistinja Gabika 15.00  1. razred
     
TOREK 14.00 7. razred
katehistinja Marjana 15.00  8. razred
  16.00 9. razred
     
ČETRTEK 15.00 4. razred
župnik 16.00 3. razred
     
PETEK 14.00 5. razred
katehistinja Gabika 15.00 6. razred
     
3. NEDELJA V MESECU 9.00-13.00 Družinska kateheza
župnik    
  • V petek ob 19.00 bo v župnišču srečanje ŽK.
  • V soboto, 17. septembra 2022 bo slovensko srečanje mladih v Stični.24. nedelja med letom Srednješolci se prijavite pri župniku ali pri škofijskem referentu za mlade Aljažu Baši.
  • Priprava na krst za starše otrok in njihove botre bo v mesecu septembru še 19. septembra 2022 ob 16.30 v župnišču na Tišini. Predhodno je potrebno, da starši župniku prijavite svojega otroka za krst, posredujete otrokove rojstne podatke in se dogovorite za datum krsta.
  • Hvala vernikom Mlinske ulice za krašenje cerkve. Za prihodnjo nedeljo krasijo župnijsko cerkve verniki Ribiške ulice.
  • V ponedeljek smo imeli sejo ŽPS. Pogovarjali smo se o pastoralnih projektih. Prisluhnimo poročilu.

 

Poročilo 8. seje ŽPS Bakovci, 5. september 2022

Po udeležbi pri sveti maši smo v veroučni učilnici najprej zapeli Angelovo češčenje,  ker pa gradivo za študijski del vsakega srečanja še ni na razpolago, smo se na srečanju pogovorili le o tekočih pastoralnih dogodkih, ki jih bomo pripravili in izvedli.

Glede obnove cerkvenega zvonika in zunanjosti cerkve, smo še enkrat izrazili veselje in zadovoljstvo nad vsemi opravljenimi obnovitveno-vzdrževalnimi deli ter potekom zbiranja prostovoljnih prispevkov. Ker je v zadnjem mesecu dni bilo s strani posameznikov še nekaj nakazil donatorskih sredstev, pa tudi vsi računi izvajalcev še niso poravnani smo se dogovorili, da do naslednje seje g. župnik pripravi dokončno poročilo o omenjeni obnovi. Dejstvo pa je, da zbrana sredstva, glede na obseg dela, ki je bil opravljen, ne bodo zadoščala za pokritje vseh stroškov. Kljub temu smo bili enotnega mnenja, da je prav, da smo obseg obnovitvenih del razširili tudi na zunanjost cerkve in njeno bližnjo okolico, kakor tudi da se je na novo namestilo ozvočenje v cerkvi, čeprav vse to prvotno ni bilo načrtovano. Ker razpolagamo tudi s fotomaterialom obnovitvenih del, smo si le-tega ogledali in bomo v naslednjih dneh za potrebe župnijskega arhiva dali natisniti tudi fotoknjigo omenjenih obnovitvenih del in blagoslova le-teh.

V nadaljevanju nas je ga. Anita, ki koordinira petje pri svetih mašah, seznanila s predlogom petja pri posameznih svetih mašah, upoštevajoč dejstvo, da bosta vsako prvo in vsako tretjo nedeljo sveti maši tako ob 8. kot ob 10. uri. Ob tem smo izrazili naše veselje in zadovoljstvo ob sestavi novega pevskega zbora, ki v svoje vrste še vedno vabi vse, ki so pripravljeni tudi s petjem slaviti Boga. Zato v imenu omenjenega zbora vabimo vse, ki bi se mu želeli pridružiti, da to do naslednje nedelje sporočite ga. Aniti.

 Glede petja pri otroških svetih mašah pa je bilo predlagano, da bi naj pri tej sveti maši pel otroški zborček. Podprli smo idejo o oblikovanju otroške pevsko-instrumentalne glasbene skupine, zato seveda vabimo vse veroučence, ki bi želeli peti v tem zboru ali sodelovati s igranjem na kakršen koli instrument, da to do 20. septembra sporočijo Evi Novak. Ta zbor in instrumentalisti bi potem vsako prvo nedeljo v mesecu s petjem in instrumentalno glasbo sodeloval pri otroški sveti maši ob 10. uri.

Naslednji dogodek, o katerem smo se pogovorili je srečanje zakonskih jubilantov, ki bo v naši župniji v nedeljo, 23. oktobra ob 10. uri. V zvezi z izvedbo omenjenega srečanja smo na novo oblikovali ekipo, ki bo pripravila vse potrebno, vsi zakonci jubilanti, ki letos praznujete 5, 10, 15  in naprej vsako peto obletnico poroke, boste vabila pravočasno prejeli na dom. Tiste zakonce, ki pa ste zakon sklenili v kateri drugi župniji in letos prav tako praznujete obletnico poroke, pa vabimo, da to sporočijo g. župniku ali pa predstavniku ŽPS-ja v svojem okraju. 

Ker smo v jesenskem času v župniji organizirali tudi enodnevno župnijsko romanje, smo se dogovorili, da bo le-to, v soboto 15. oktobra. Kam bomo poromali bomo dorekli na naši oktobrski seji, pa tudi prijave bomo začeli zbirati v začetku meseca oktobra.

Kot zadnji pastoralni dogodek smo omenili srečanja Alfa, ki bodo vsak torek ob 18. uri v župnišču na Tišini. Prvo srečanje bo 4. oktobra. Ker so srečanja namenjena poglabljanju pa tudi osvežitvi naše osebne vere, jih seveda vsem priporočamo. Vabimo, da se vsi zainteresirani čimprej, najpozneje po do 25. septembra, prijavijo pri g. župniku.

Pod točko razno nas je g. župnik seznanil še s srečanjem Slovencev, Hrvatov in Madžarov, ki bo 8.oktobra v Beltincih. Pri izvedbi dogodka bi naj sodelovale vse župnije naše škofije. Menili smo, da bi lahko naša župnija sodelovala z ekipo, ki bi pomagala pri pripravi in pospravljanju klopi ter s peko peciva, za pogostitev udeležencev. Ker je do konca tedna potrebno sporočiti, na kakšen način bomo sodelovali pri omenjenem srečanju, vabimo in naprošamo vse, ki bi bili pripravljeni priključiti se ekipi za pripravo prostora ali pa napeči nekaj peciva, pa da to do petka, 16. septembra sporočijo ga. Gabiki.

Določili smo še predstavnika naše župnije ki se bo udeležil delovnega sestanka o tem dogodku, nato pa smo srečanje zaključili z molitvijo.

 

 

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.