Avg 07 2022

19. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Maša za žive in pokojne lovce

  • Hvala in Bog povrni za zbrana sredstva za nakup avtomobilov slovenskim misijonarjem v okviru akcije MIVA. 
  • Stvari in denar, ki ste jih darovali za Ukrajino so bile s hvaležnostjo sprejete. Tamkajšnji ljudje brez pomoči od drugod zelo težko živijo. V težki preizkušenosti so se še bolj med seboj povezali v solidarnosti in v molitvi. Vsak dan se zbirajo po domovih in v cerkvi k molitvi. Kljub temu da duhovnik redko pride iz oddaljene župnije podelit zakramente in maševat, ohranjajo močno vero in zaupanje v Boga. Njihov pozdrav na ulici in doma ni zgolj želja »dober dan«, ampak: »Slava Isusu Hristu!« Tako ostajamo povezani z njimi  v molitvi, veri in zaupanju, da Bog ostaja z nami.

Pomoč UkrajiniPomoč Ukrajini

                                                 Foto: Franc Zorec

  • V tem tednu v četrtek, 11. avgusta obhajamo god sv. Klare. Sestre klarise ob godu svoje zavetnice vabijo k sveti maši v njihovi samostanski kapeli zjutraj ob 6.00 in popoldne ob 17.00.
  • Na predvečer praznika, v nedeljo 14. avgusta vabim na romanje s kolesi v Turnišče. Iz Bakovec bomo krenili ob 18.30. Pridružili se bomo romarjem, ki bodo priromali s kolesi iz Tišine ter nadaljevali pot do Turnišča, kjer bomo pri sveti maši ob 20.00. Pred in med mašo bo tudi priložnost za sveto spoved. Po maši in procesiji z Marijinim kipom se bomo okrog 22.00 odpravili s kolesi proti domu. Za romanje potrebujete kolo v voznem stanju, nekaj tekočine, svetilko in dobro voljo. Dobimo se prihodnjo nedeljo ob 18.30 pred cerkvijo v Bakovcih.

Maša za žive in pokojne lovce Maša za žive in pokojne lovce

                                 Foto: Branko Novak

  • Hvala vernikom Panonske ulice za krašenje cerkve. Za prihodnjo nedeljo krasijo župnijsko cerkve verniki Poljske ulice.

Pomoč Ukrajini

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.