Jul 24 2022

17. NEDELJA MED LETOM – ŽUPNIJSKO PROŠČENJE

Objavljeno v Oznanila

Župnijsko proščenje

  • Hvala današnjemu glavnemu mašniku in pridigarju g. dr. Stanku Zveru, župniku v Bogojini za vodenje slovesnosti ob župnijskem proščenju svete Ane. Hvala tudi vsem za lepo sodelovanje pri maši ter za krašenje in pripravo prostora za maševanje. Posebna zahvala pa gre pevcem za lepo petje.
  • Lepo povabljeni, da dan župnijskega proščenja praznujete kot dogodek vere za vas osebno, za vašo družino in tudi širše sorodstvo. Med prijetnim srečanjem doma se pogovarjajte tudi o veri. Ne o tem, kaj ste prebrali v tem ali onem časopisu o Cerkvi, duhovnikih in škofu, ampak o tem kar je Bog naredil v vašem življenju.

Blagoslov obnovitvenih del Blagoslov obnovitvenih del

  • Prihodnjo nedeljo bomo v Bakovcih obhajali Krištofova nedelja. Blagoslov avtomobilov in priprošnja svetemu Krištofu za srečno vožnjo bo v soboto po večerni sveti maši ob 19.00 in v nedeljo po sveti maši ob 8.00. Zbrana sredstva pri blagoslovu so namenjena akciji MIVA za nakup avtomobilov slovenskim misijonarjem. Brez te finančne pomoči in podarjenih prevoznih sredstev bi njihovo delo v misijonih bilo zelo omejeno. Zato hvala za vaš dar, ki ga boste v ta namen podarili.
  • V Ukrajini še vedno primanjkuje veliko stvari, za katere v normalnem življenju velikokrat niti ne opazimo, da jih imamo. Predvsem potrebujejo zdravila (ki jim še ni potekel rok uporabe), pleničke za otroke (najbolj številke 0 do 4). Zvezke in šolske potrebščine za otroke. Kakšno družabno igro, ki ni vezana na poznavanje jezika (Enko, Črni Peter, človek ne jezi se…), hrano (sladkor, polento, pšenični in koruzni zdrob, riž, olje…), sanitetni material in plenice za odrasle bolnike in starejše. Konec meseca julija bodo nabrane stvari odpeljane v Ukrajino, zato se priporočam, da jih prinesete v župnišče v Bakovcih v petek, 29. 7. 2022 med 16.00 in 17.00 uro.

Župnijsko proščenje

  • Včeraj sta se poročila Uroš Jureš in Metka Zrim. Bog naj blagoslavlja njuno zakonsko pot in ju krepi v medsebojni ljubezni in zvestobi.
  • Hvala ga. Petri za praznično okrasitev cerkve in prostora pred cerkvijo. Za naslednjo nedeljo krasijo verniki Soboške ulice.
  • Hvala vsem, da se lahko danes veselimo obnovljenega zvonika, ure, stopnišča in ozvočenja. V cerkvi imamo tudi nove prte neimenovanega darovalca. Vse vas in obnovljeno delo bomo ob koncu današnje slovesnosti blagoslovili.

Župnijsko proščenjeŽupnijsko proščenje

                                                    Foto: Melita Marič

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.