Jul 17 2022

16. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

  • Prihodnjo nedeljo je župnijsko proščenje. Glavni mašnik in pridigar bo dr. Stanko Zver, župnik v Bogojini. Sveta maša bo ob 10.00, med mašo16. nedelja med letom bomo blagoslovili vsa obnovitvena dela na župnijski cerkvi. Prosim za sodelovanje v pripravi proščenja, kot vsako leto postavitev šotora, petje in sodelovanje pri maši, ministriranje…. Že vnaprej hvala ge. Majdi, ki bo kuhala za pogostitev dekanijskih duhovnikov in g. škofa ter Novakovim, ki bodo pomagali pri postrežbi.
  • Lepo povabljeni, da bi dan župnijskega proščenja praznovali kot dogodek vere za vas osebno, za vašo družino in tudi širše sorodstvo. Povabite sorodnike, naj pridejo že k sveti maši, katere se seveda tudi vi udeležite. Za pripravo kosila bo še dovolj časa. Vsekakor naj pogostitev ne bi bila pomembnejša od svete maše in verskega dogajanja ta dan. Med prijetnim srečanjem doma se pogovarjajte tudi o veri. Ne o tem, kaj ste prebrali v tem ali onem časopisu o Cerkvi, duhovnikih in škofu, ampak o tem kar je Bog naredil v vašem življenju. Če se ne spomnite veliko dogodkov, to gotovo ni zaradi tega, da jih ni bilo, ampak smo velikokrat nepozorni in jih ne vidimo. Potrebno je veliko moliti, da bolj prepoznavamo delovanje Boga in ga tudi povabimo k delovanju v našem življenju.
  • Krištofovo nedeljo in blagoslov avtomobilov bomo imeli v nedeljo, 31. julija 2022.
  • Hvala vernikom Cvetne ulice za krašenje cerkve, za naslednjo nedeljo krasita družini mladoporočencev in župnija oz. ga. Petra.
  • Hvala ekipi, ki je v ponedeljek čistila Dom duhovnosti v Kančevcih. Patri se zelo zahvaljujejo.
  • Poročiti se želita Uroš Jureš in Metka Zrim (oklici).
  • Na spletu najdete precej duhovne ponudbe za čas počitnic. Nam bližnji Marianum v Veržeju pripravlja duhovne vaje za zakonce in zaročence, ki bodo od petka 12. do ponedeljka 15. avgusta, Dom duhovnosti Kančevci pa vabi na enovečerno taborjenje očetov in otrok, ki bo 29. julija in 26. avgusta. Podrobnejše informacije in prijavnice najdete na spletu.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.