Jun 19 2022

12. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

12. NEDELJA MED LETOM

  • Hvala vsem za lepo pripravo in sodelovanje ob praznovanju Telovega.
  • Danes bodo izredni delivci nesli bolnikom obhajilo na dom.
  • Za naslednjo nedeljo krasijo verniki Mladinske ulice.

Telovo Telovo

  • Nekateri ste že prinesli prijavnice za oratorij, ki bo v Bakovcih 22. do 24. avgusta 2022. Kdor se še želi prijaviti naj prinese izpolnjene prijavnice še danes (in jutri) 19. junija 2022 in jih odda v zakristiji ali v nabiralnik.
  • V četrtek po sveti maši bo kratko srečanje za ministrante. Ministranti vabljeni že k večerni sveti maši. 

Telovo Telovo

  • Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška v Mariboru vabi osnovnošolce, ki v tem šolskem letu zaključujejo 6., 7. in 8. razred, da se udeležijo programa PUSTOLOVŠČINA+, ki ga pripravljajo animatorji, profesorji in vzgojitelji na Škofijski gimnaziji in v Dijaškem domu AMS. PUSTOLOVŠČINA+se bo dogajala, od 29. 6. do 1. 7. 2022, na Vrbanski 30 v Mariboru in okolici. Cena je 20€ na osebo. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca https://forms.office.com/r/3TH0BThChu do 15. 6. oz. do zapolnitve prostih mest. Več informacij  z-ams.si.

Telovo

  • V minulem tednu smo imeli srečanje ŽK in ŽPS. (Prisluhnimo poročilu.)

 

Poročilo 7. seje ŽPS Bakovci, 13. junij 2022

Tudi naše preddopustniško srečanje, zadnje v tem pastoralnem letu, smo pričeli z udeležbo pri sveti maši in nato duhovni del srečanja nadaljevali v veroučni učilnici z molitvijo Angelovo češčenje.

Ker se približujemo sklepu škofijskega dela sinode, smo najprej izrazili svoja opažanja glede trenutnega stanja vere in Cerkve, nato pa nas je g. župnik, pred pogovorom o aktualnih pastoralnih dogodkih, seznanil o opravljenih obnovitvenih delih na naši župnijski cerkvi. Poleg že večkrat omenjene prepotrebne obnove cerkvenega zvonika in ure, je bila prebarvana tudi celotna fasada cerkve, vsa okna in vrata, nameščeno je novo ozvočenje v in zunaj cerkve, prebarvana je kovinska ograja. Strinjali smo se, da se zamenjajo tudi poškodovane marmorne stopnice pred cerkvijo in se prebarva še betonski zid obstoječe ograje. Vsa obnovitvena dela bomo blagoslovili na anino, na praznik zavetnice naše župnije. Kolikšna je vrednost vseh obnovitvenih del bo znano po prejemu vseh računov posameznih izvajalcev, o njihovi višini pa bomo vsi seznanjeni preko oznanil. Čeprav po predvidevanjih zbrana sredstva za pokritje vseh stroškov najverjetneje ne bodo zadoščala, smo bili enotnega mnenja, da je prav, da se vsa obnovitveno-vzdrževalna dela opravijo sedaj, s čemer se bo zaključila celotna obnova zunanjosti in bližnje okolica cerkve. Ker razpolagamo tudi s fotografijami poteka obnovitvenih del, smo se dogovorili, da le-te arhiviramo v obliki fotoalbuma.

Izmed tekočih pastoralnih dogodkov smo najprej zgolj omenili minuli praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi, nato pa smo se pogovorili o praznovanju zavetnice naše župnije oz. aninem proščenju, ki ga bomo obhajali v nedeljo 24. julija. Dogovorili smo se, da bo sveta maša kot običajno zunaj pred cerkvijo ob 10. uri, maševal pa bo dr. Stanislav Zver, župnik iz Bogojine. V zvezi z omenjenim smo razdelili in prevzeli posamezne zadolžitve, tako glede priprave prostora, sodelovanja pri sveti maši, kot tudi pogostitve dekanijskih duhovnikov po sveti maši.

Naslednji dogodek, ki smo ga omenili je praznik Marijinega vnebovzetja. Tudi letos bomo na predvečer, torej v nedeljo 14. avgusta ob 18. uri, s kolesi poromali v Turnišče, na sam praznik – 15. avgusta zjutraj, pa še h Gradu.

Kot zadnji pastoralni dogodek smo omenili oratorij, ki bo od 22. do 24. avgusta. Ker bodo letos udeleženci prejeli tudi oratorijsko majico, katere je potrebno naročiti v prihodnjem tednu, naknadne prijave ne bodo možne,  zato prosimo, kot je bilo že omenjeno v oznanilih, da tisti starši, ki bi še želeli prijaviti otroka k oratoriju, to storijo najpozneje jutri. V zvezi z oratorijem se bomo sodelujoči o podrobnostih in samem programu pogovorili na posebnem srečanju v počitniškem času.

Zadnje srečanje v tem pastoralnem letu je imela tudi ŽK. Na srečanju so se člani pogovorili in potrdili prijave za letovanje preko Karitasa, ter omenili izvedeno razdelitev EU hrane in predajo kolesa župljanki, ki ga je donirala škofijska Karitas. Ker je ŽK prejela tudi bone za nakup delovnih zvezkov, bodo le-te, pred začetkom šolskega leta razdelili družinam oz. otrokom, ki so potrebni tovrstne pomoči.  

Srečanje smo zaključili z molitvijo in pogostitvijo članice ob 40. rojstnem dnevu.

Telovo

                                     Foto: Kristijan Čagran

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.