Mar 13 2022

2. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

2. postna - križev pot za otroke

  • Za obisk cerkve več ni potrebno PCT dokazilo. Obvezno pa je še razkuževanje rok in nošenje pravilno nameščene zaščitne obrazne maske.
  • V ponedeljek po sveti maši bo srečanje ŽK.

    2 POSTNA NEDELJA

  • Nadaljujemo katehezo (verouk) redno po urniku.
  • Križev pot bo ob petkih ob 18.00 in ob nedeljah ob 14.00. V petek molitev križevega pota vodijo birmanski pripravniki (7. in 8. razred). Vabljeni tudi starši.
  • V petek bom začel obiskovati bolnike na levi strani Mokoša za postno spoved in maziljenje. Prosim, da svojci ali sosedje sporočite, koga naj obiščem. 
  • Prihodnjo soboto, 19. marca 2022 bomo obhajali god sv. Jožefa, sozavetnika naše župnije. Slavnostni pridigar bo domačin, g. Joško Rajnar. Lepo povabljeni k sveti maši ob 10.00. Večerne svete maše ta dan ne bo.

2. postna nedelja - križev pot po ulicah Bakovec

  • Od 27. do 30. aprila 2022 bomo romali v Medžugorje. Cena romanja s prevozom in tremi polnimi penzioni je 170 eurov. En avtobus je že poln. Nekaj prijav je že za drugi avtobus, ki ga bomo organizirali ob zadostnih prijavah, zato povabljeni, da se do 20. marca 2022 prijavite za romanje. Ob prijavi je potrebno plačati akontacijo 50 eurov, ostalo na srečanju pred romanjem, oziroma dobite vrnjeno v primeru nezadostnega števila prijavljenih za drugi avtobus. Za romanje je potrebna veljavna osebna izkaznica ali potni list ter PCT dokazilo. Priporočeno je tudi zdravstveno zavarovanje za tujino.
  • V minulem tednu smo imeli sejo ŽPS. Poročilo:

    Poročilo 4. seje ŽPS Bakovci, 07.03.2022

    Naše postno srečanje smo pričeli z udeležbo pri sveti maši, nato pa duhovni del nadaljevali s postno molitvijo in molitvijo za mir v svetu.

    V študijskem delu smo najprej prisluhnili dogajanju na škofijski ravni v povezavi s sinodo, ki poteka v Cerkvi, nato pa smo še prisluhnili kratkemu opisu dogajanja in ugotovitvah na študijskem srečanju za člane ŽPS-jev, ki je bilo minulo soboto v Kančevcih. V povezavi z omenjenim dogajanjem smo zastavili oziroma se pogovorili še o viziji naše župnije, torej o tem, kar želimo v naslednjih letih doseči. Prišli smo do zaključka, da je v prvi vrsti potrebno ustvariti dobro »klimo«, da se bo vsak posameznik, tako v naši cerkvi, kot v župnijski skupnosti, čutil dobrodošlega in sprejetega, svete maše pa bi, z pričevanjem vernikov in druženji po njej, naj postale bolj doživete. 

    Izmed pastoralnih dogodkov smo najprej omenili Jožefovo oz. naše malo proščenje. Ker je letos 19. marec sobota, smo se strinjali s predlogom, da bo praznična sveta maša dopoldne in sicer ob 10.00 uri. Sveto mašo bo daroval naš rojak g. Jože Rajnar, obogatili pa jo bomo s petjem in sodelovanjem z uvodi.

    Naslednji dogodek, ki smo ga omenili, je praznik Gospodovega oznanjenja,  ki ga obhajamo v petek, 25. marca. Praznovanje bomo pričeli ob 18.00 uri s pobožnostjo križevega pota, ki ga bodo molili veroučenci,  nato pa bo sledila še sveta maša. Pri njej bodo sodelovali veroučenci, ki bodo ob koncu vsem ženam poklonili tudi majhno pozornost. Že sedaj vabimo vse starše, stare starše in vse vernike nasploh, da se omenjene svete maše udeležijo.

    Postna sveta spoved bo v naši župniji tudi letos potekala po ulicah, ob določenih dneh in urah, po vnaprej pripravljenem razporedu in sicer v tednu od 28. marca do 1. aprila, v soboto, 2. aprila pa bo v cerkvi za zakrament svete spovedi na razpolago tudi zunanji povednik. Ker v okviru katehez ne bo svete spovedi za veroučence, vabimo starše, da spodbudijo svoje otroke in skupaj z njimi pridejo k postni sveti spovedi ob dneh, ko je na vrsti njihova ulica. Spoved bolnikov na domu bo 18. in 25. marca.

    Pod točko razno smo se dotaknili še predvidene obnove cerkvenega zvonika. O podrobnostih, tako o načinu in času zbiranja prostovoljnih prispevkov, bomo seznanjeni preko oznanil oziroma obvestila, ki ga bo v poštni nabiralnik konec tega meseca prejelo vsako gospodinjstvo, prostovoljni prispevki pa bi se naj po domovih pobirali predvidoma v prvem tednu aprila. Ker je po mnogih letih to prva nabirka za obnovo oz. vzdrževanje naše župnijske cerkve, naprošamo župljane, da akcijo podprejo in dobrovoljno in z razumevanjem po svojih zmožnostih prispevajo za omenjena obnovitvena dela.

    Srečanje smo zaključili z molitvijo za sinodo.

     

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.