Feb 27 2022

8. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

 

  • Zakrament svetega krsta je prejel Vito Kohek. Naj Bog z milostjo pomaga njemu in njegovim staršem v življenju po veri.
  • Za obisk cerkve več ni potrebno PCT dokazilo. Obvezno pa je še razkuževanje rok in nošenje pravilno nameščene zaščitne obrazne maske.
  • Začenjamo zimske počitnice, zato ne bo župnijske kateheze (verouka).
  • V sredo je pepelnica in strogi post (zdržek mesa in samo enkrat na dan se do sitega najemo). Sveta maša z obredom pepeljenja bo zjutraj ob 8.00. Pepeljenje je zunanje znamenja vstopa v spokorni postni čas. V postu smo še posebej vabljeni, da bi z molitvijo, postom, pokoro in dobrimi deli krepili svojo voljo, utrjevali vero in pomagali bližnjim. Vabljeni, da naredimo načrt za svoj post in se pridružimo kateri izmed postnih vzpodbud za postni čas: 40. dni brez alkohola, molitev in post za domovino, pomoč otrokom na Balkanu… Letake s spodbudami in molitvijo za postni čas lahko vzamete na mizici pri izhodu. Na letošnjo pepelnico nas papež in naši škofje vabijo k postu in molitvi za mir v Ukrajini in po vsem svetu.
  • S 1. marcem na pobudo in prošnjo g. škofa v naši škofiji pričenjamo z molitvijo za škofa in vse duhovnike, da bi znali sprejemati prave odločitve za duhovni blagor vseh ljudi. Vsak dan bi naj za ta namen molila ena župnija, naša in tišinska je na vrsti za molitev vsakega 2. v mesecu. Zato vas vabim in prosim, da v sredo, 2. marca, pred sveto mašo molimo rožni venec ZA PRAVO SPOZNANJE IN RAVNANJE ŠKOFA IN DUHOVNIKOV. Povabljeni, da za omenjeni namen tudi doma zmolite kakšno desetko rožnega venca ali vsaj en Oče naš in Zdravo Marijo. Bog plati za vaše molitve.
  • V četrtek po večerni sveti maši bo srečanje biblične skupine v župnišču.
  • Križev pot bo ob petkih ob 18.00 in ob nedeljah ob 14.00. Ob 16.00 pa smo vabljeni iz Murskosoboške dekanije na križev pot v Hotizo. Bakovska župnija bere 7. postajo.
  • Od 27. do 30. aprila 2022 bomo romali v Medžugorje. Cena romanja s prevozom in tremi polnimi penzioni je 170 eurov. Ob prijavi je potrebno plačati akontacijo 50 eurov, ostalo na srečanju pred romanjem. Za romanje je potrebna veljavna osebna izkaznica ali potni list ter PCT dokazilo. Priporočeno je tudi zdravstveno zavarovanje za tujino.
  • V sredo, 9. marca bo ob 15.30 priprava na krst za starše in botre na Tišini. Kdor želi krstiti svojega otroka v času do velike noči, naj pride na pripravo. Predhodno je potrebno posredovati osnovne podatke otroka v župnijski pisarni.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.