Dec 19 2021

4. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

4. adventna nedelja

  • Zaradi povečane nevarnosti za okužbo, je tudi za vstop v cerkve določilo, ki zahteva, da je pred vstopom v cerkev potrebno pokazati oziroma preveriti dokazilo PCT in osebni dokument identifikacije, ki ga mora imeti vsak s seboj. Hvala za razumevanje in dobrodošli v naši cerkvi.
  • V zakristiji lahko kupite zbornik Stopinje in Marijanski koledar. Kupite lahko tudi Sveče za Luč miru iz Betlehema. Plamen pa predlagam, da vzamete na sveti večer. 
  • Kateheza (verouk) bo do torka, 21. decembra, ostali toliko bolj povabljeni k svetim mašam v sredo in četrtek ob 18.00, vsi pa prav gotovo na sveti večer in med prazniki. 
  • V nedeljo, 26. decembra 2021 ob 19.00 bo v župnijski cerkvi sv. Martina v Martjancih dekanijsko srečanje mladih in sprejem križa svetovnega srečanja mladih. Devetošolci, dijaki in študentje, lepo povabljeni. Na srečanju bo tudi priložnost za sveto spoved, če je kdo ne bo uspel opraviti pred božičem.
  • Hvala mladim in odraslim za postavljanje jaslic, božičnega drevesa, zunanje in notranje okrasitve, čiščenje, sodelovanja pri mašah, petje… Vsak je povabljen, da doda iskrico dobrote in dobre volje, da bo praznovanje Božiča čimbolj preprosto in doživeto tako v cerkvi kot doma. Na sveti večer ali na Božič prinesite škatlice Otroci za otroke v cerkev. To, da boste prinesli svoje prihranke za lačne otroke k jaslicam, bo darilo Jezusu za rojstni dan.
  • V  tednu, ki je pred nami, skušajmo umiriti življenje. Vsega gotovo ne bomo mogli urediti pred Božičem… Dopustimo, da se nas skrivnostna bližina Boga, ki jo obhajamo v teh praznikih, dotakne in nas napolni z mirom.

4. adventna nedelja

Foto: Kristijan Čagran

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.