Nov 21 2021

KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA

Objavljeno v Oznanila

 

Kristus Kralj

  • Hvala veroučencem in katehistinji za današnje sodelovanje pri sveti maši.
  • Zaradi povečane nevarnosti za okužbo, je tudi za vstop v cerkve določilo, ki zahteva, da je pred vstopom v cerkev potrebno pokazati oziroma preveriti dokazilo PCT in osebni dokument identifikacije, ki ga mora imeti vsak s seboj. Hvala za razumevanje in dobrodošli v naši cerkvi.
  • Kateheza (verouk) bo do nadaljnjega potekala normalno po urniku. Za udeležbo veljajo isti pogoji kot za šolo.
  • Hvala vsem za sodelovanje pri pletenju adventnih vencev. Povabljeni, da jih vzamete (zaželen prispevek je 10 €) in jih naslednjo nedeljo prinesete k blagoslovu v župnijsko cerkev. Zelo priporočeno je, da kot družina doma sami spletete adventni venec in se z otroki pogovorite o pomenu adventa in simboliki adventnega venca.
  • V ponedeljek, 22. novembra je god svete Cecilije. Povabljeni cerkveni pevci, instrumentalisti in voditelji ljudskega petja, da se pri večerni sveti maši zahvalimo Bogu za dar lepega petja.
  • V sredo ob 18. uri bo v župnišču priprava na krst. Povabljeni starši, ki želite v nasledjem mesecu krstiti otroka. 
  • Hvala vernikom Zvezne ulice za krašenje cerkve.

Kristus Kralj

Foto: Kristijan Čagan

  • Miklavževanje bomo v Bakovcih obhajali v nedeljo, 5. decembra popoldne. V kakšni obliki ga bomo izvedli, bo odvisno od predpisov, ki bodo v veljavi takrat. Vsekakor bo Miklavž prišel, prinesel darila in pozdravil otroke in starše. Prispevek za Miklavževo darilo je 10 €. Prijave zbiramo v zakristiji do 28. novembra 2021. Za ministrante je Miklavž že rezerviral darila, župnik mora samo poslati seznam.
  • V zakristiji lahko kupite Marjanske koledarje. Cena je 2,5 €.
  • V soboto 27. novembra ob 19.00 bo v domu sv. Martina v Martjancih srečanje za mlade z naslovom #DelimUpanje. Najprej bo sveta maša, ki jo bo daroval g. Zoran Car, župnik v župniji Črenšovci. Med sv. Mašo bo priložnost za sv. spoved, potem pa bo sledil še družabni večer.
  • soboto, 4. 12. 2021,vabljeni mladi na adventno romanje v sosednjo Budimpešto. Ogledali si bomo številne znamenitosti madžarske prestolnice in se v prijetnem vzdušju mladine murskosoboške škofije poveselili v predprazničnem vzdušju, ki ga prinaša pričakovanje rojstva naše največje Luči. Med znamenitostmi bomo obiskali parlament, Trg herojev, Matjaževo cerkev na Budimskem hribu ter baziliko sv. Štefana, kjer bomo imeli tudi sveto mašo. Sledilo bo skupno pozno kosilo in potem prost ogled predbožičnega sejma. Skozi program nas bo vodila narodnostna zagovornica Slovencev na Madžarskem, gospa Erika Kissné Köles. Dogodek bo potekal v skladi z določili PCT. 
  • Prejšnji teden smo imeli srečanje ŽPS in ŽK. (Prosim za poročilo.)

 

Poročilo 1. seje ŽPS Bakovci, 15.11.2021

Prvo srečanje v novem sestavu smo izbrani člani ŽPS-ja pričeli z udeležbo pri sveti evharistiji, ga nadaljevali v veroučni učilnici z molitvijo Angelovo češčenje, nato pa smo se podrobno seznanili s Statutom Župnijskega pastoralnega sveta, z nalogami in sestavo  ter izbrali tajništvo, ki bo pripravljalo in pomagalo pri pripravi in izvedbi posameznih srečanj.

V nadaljevanju smo med seboj najprej podelili naša pričakovanja in predstave o tem poslanstvu ter o tem, kaj smo pripravljeni za izvrševanje le-tega storiti, nato pa nam je g. župnik predstavil škofovsko sinodo o sinodalnosti, ki se je začela 10. oktobra 2021 v Vatikanu. O posameznih korakih sinodalnega procesa, ki bo trajal vse do leta 2023, se bomo pogovorili na naših vsakokratnih mesečnih srečanjih in seveda sprejeli tudi določene predloge, pobude in zaključke.

Glede tekočih pastoralnih dogodkov smo najprej omenili sodelovanje veroučencev pri današnji sveti maši, nato pa še o sodelovanju članov ŽK naslednjo nedeljo, ko obhajamo prvo adventno nedeljo. Pri tej sveti maši (pa tudi v soboto zvečer) bomo blagoslovili adventne venčke, zato vabimo župljane, da jih prinesejo v cerkev v Jožefovo kapelo oz. na blagoslov počakajo zunaj pred cerkvijo, v kolikor zaradi neizpolnjevanja PCT pogojev ne smejo vanjo.

Naslednji dogodek, o katerem smo se pogovorili, je miklavževanje, ki bo v nedeljo, 5. decembra popoldan. Starši, ki želite, da vašega otroka obdaruje Miklavž, ga lahko do naslednje nedelje prijavite v zakristiji. V zvezi z omenjenim dogodkom smo prevzeli posamezne zadolžitve, nato pa smo omenili še adventno sveto spoved, ki bo v župniji od 6. do 10. decembra. Zaradi epidemije velikih spovedi, kot smo jih  poznali, zaenkrat ni moč organizirati, zato bo v omenjenem tednu tudi letos, ob določenih urah v cerkvi g. župnik na razpolago za sveto spoved. Katerega dne in ob kateri uri bi naj verniki posameznih ulic pristopili k zakramentu svete spovedi, bo objavljeno v oznanilih.

Na koncu smo omenili še župnijski misijon ob 40-letnici ustanovitve naše župnije, ki smo ga nameravali izvesti v jesenskem času. Glede na trenutno epidemiološko situacijo dogajanja v živo ni moč organizirati, udeležba preko zooma pa že v spomladanskem času, v času začetka župnijskega misijona, ni bila velika. Glede na omenjeno smo bili enotnega mnenja, da nekega posebnega dogajanja v župniji ob tej obletnici ne pripravljamo, ampak se udeležimo dogajanja v sosednjih župnijah. Ena izmed  priložnosti za poživitev vere so Ivanocijevi dnevi, ki jih v času od 3. do 5. decembra pripravljajo v župniji Tišina in v sklopu katerih bo vsak večer tudi predavanje oz. duhovni nagovor. Vabimo župljane, da se omenjenega dogajanja, seveda ob upoštevanju vseh priporočil in omejitev za preprečevanje širjenja epidemije, udeležijo.

Srečanje smo zaključili z molitvijo za sinodo.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.