Nov 14 2021

33. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

33. nedelja med letom

  • Zaradi povečane nevarnosti za okužbo, je tudi za vstop v cerkve določilo, ki zahteva, da je pred vstopom v cerkev potrebno pokazati oziroma preveriti dokazilo PCT in osebni dokument identifikacije, ki ga mora imeti vsak s seboj. Prosim za razumevanje in pripravljenost, da dokazilo pokažete osebi, ki bo to preverjala pri vstopu v cerkev. V kolikor nimate potrebnega dokazila, ste povabljeni, da ga pridobite. Dokler vam to ne bo uspelo, ste povabljeni, da sodelujete pri sveti maši preko prenosov po televiziji, radiju ali drugih možnosti, ki so na voljo.
  • Kateheza (verouk) bo do nadaljnjega potekala normalno po urniku. Če se bodo razmere zaostrile in bodo otroci imeli pouk na daljavo, bo tudi kateheza potekala na daljavo. Od 11. novembra naprej za otroke starejše od 12 let velja, da se samotestiranje otrok s testi HAG za udeležbo pri pouku v šoli (negativni test) šteje, da otroci izpolnjujejo pogoje tudi za udeležbo pri obšolskih aktivnostih, ki jih ponuja Cerkev (verouk, obisk svete maše, priprava na zakramente, ministrantske in pevske vaje…).
  • V ponedeljek, 15. novembra 2021 po večerni sveti maši bo srečanje ŽPS v novi dopolnjeni sestavi. (Potrebno je imeti potrdilo PCT.)
  • Prav tako v ponedeljek bo popoldne ob 16.30 srečanje skupine Samarijan, po večerni sveti maši pa skupine Vrtnice (Potrebno je imeti potrdilo PCT.)
  • V sredo ob 17.00 bo sveta maša tudi v Bakovcih. Povabljeni ministranti, predvsem začetniki, ki minuli četrtek niste mogli priti na ministrantske vaje, da pridete v sredo po večerni sveti maši (ob 17.35), lahko pa seveda pridete že k sveti maši ob 17.00.
  • Hvala za darove, ki ste jih prinesli ob zahvalni nedelji. Hvala tudi za dar, ki ga vsako leto daste v kuverti za vzdrževanje duhovnika. Nekateri sprašujete, do kdaj bi naj prinesli ta dar. Odgovor je, da dar vedno prav pride, posebej če je darovan od srca. Zato vsem iskren Bog plati za vsak vaš dar.
  • Naslednjo nedeljo krasijo župnijsko cerkev verniki Zvezne ulice in s tem za letos zaključujemo krašenje po ulicah. Velik Bog plati za vašo skrb in sodelovanje pri krašenju cerkve.
  • Približuje se adventni čas. Tudi letos bo ŽK spletla nekaj adventnih vencev. Delavnica pletenja vencev bo v petek, 19. novembra 2021 v župnišču od 8.30 ure naprej (predvidoma do 12. ure). Lepo povabljeni tisti, ki ste vsako leto prihajali in tudi novi. Potrebno pa je, tako kakor za vsako srečanje, imeti dokazilo PCT. Adventne vence boste lahko prihodnjo nedeljo dobili v cerkvi. Zaželeni prispevek za adventni venec je 10 €. V petek po večerni sveti maši bo še srečanje ŽK.
  • Približuje se tudi Miklavževanje, ki ga bomo imeli predvidoma v nedeljo, 5. decembra popoldne. V kakšni obliki ga bomo izvedli, bo odvisno od predpisov, ki bodo v veljavi takrat. Vsekakor bo Miklavž prišel, prinesel darila in pozdravil otroke in starše. Prispevek za Miklavževo darilo je 10 €. Prijave zbiramo v zakristiji do 21. novembra 2021.
  • V zakristiji lahko kupite Marjanske koledarje. Cena je 2,5 €.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.