Nov 28 2021

1. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

1 adventna nedelja

  • Zaradi povečane nevarnosti za okužbo, je tudi za vstop v cerkve določilo, ki zahteva, da je pred vstopom v cerkev potrebno pokazati oziroma preveriti dokazilo PCT in osebni dokument identifikacije, ki ga mora imeti vsak s seboj. Hvala za razumevanje in dobrodošli v naši cerkvi.
  • Hvala članom ŽK za spletene adventne vence, za sodelovanje pri sveti maši ter za mnoge drobne in velike pozornosti ljubezni, ki jih namenjate najbolj potrebnim. Hvala tudi vsem vam, ki ste z nakupom venčka iz z darom pri današnji nabirki podprli delovanje Karitas.

1 adventna nedelja 1 adventna nedelja 1 adventna nedelja

  • V tem tednu obhajamo prvi četrtek, petek in soboto. V četrtek lepo povabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice. Po sveti maši bo srečanje biblične skupine.
  • V petek bom obiskoval bolnike na domovih. Prosim sporočite mi, koga želite, da obiščem na domu. To bo že tudi adventna sveta spoved in obhajilo. Ta petek bom obiskoval bolnike na desni strani Mokoša, ostale pa v naslednjem tednu.
  • Adventna sveta spoved v cerkvi pa bo v četrtek, 2. decembra od 17.00 do 18.00 za Partizansko, Mlinsko in Ribiško ulico, ter v naslednjem tednu v ponedeljek, 6. decembra od 17.00 do 18.00 za Ulico ob Muri, Zvezno, Prečno in Staro ulico. V torek, 7. decembra bo spovedovanje zjutraj od 7.00 do 8.00 za Male Bakovce, Kroško ulico in vse ostale, ki vam bolj odgovarja zjutraj (spovedovanje bo pred in med mašo). V sredo, 8. decembra bo spovedovanje od 17.00 do 18.00 za vernike Cvetne, Soboške in Panonske ulice. V četrtek, 9. decembra bo spovedovanje od 17.00 do 18.00 za vernike Poljske, Nove, Vrtne in Ulice ob potoku. V kolikor vam ne ustreza predvideni dan, lahko pridete k sveti spovedi katerikoli dan. Vsak vernik naj bi v adventnem času prejel sveto spoved, sveto obhajilo in redno obiskoval svete maše. V petek, 10. decembra bom obiskoval bolnike na domu na levi strani Mokoša.

1 adventna nedelja

  • Starši in otroci, povabljeni, da adventni čas začnete v duhovni poglobljenosti. Blagoslovljene adventne venčke postavite v svojih stanovanjih na vidno mesto in se ob njih vsak dan zberite k molitvi. V pomoč so vam Adventni koledarji, ki so jih otroci dobili pri katehezi (lahko jih pa vzamete tudi na mizici za tisk). Tudi letos nas akcija Otroci za otroke spodbuja k ljubezni do tistih, ki so lačni, da jim s svojim odrekanjem omogočimo vsak dan vsak en obrok hrane. Škatlica iz Adventnega koledarja naj spodbuja vse člane družine k solidarni ljubezni.

1 adventna nedelja 1 adventna nedelja

  • Ob začetku adventnega časa vabljeni na Ivanocyjeve dneve, ki bodo od 3. do 5. decembra 2021 v cerkvi na Tišini. V petek bo gost Alojzij Kozar, ko bo imel ob 17.00 sveto mašo, nato pa predavanje z naslovom Dva stebra iz Gradišča. V soboto bo gost nadškof msgr. Marjan Turnšek. Ob 17.00 bo daroval sveto mašo, nato pa imel predavanje z naslovom: Svetost za sosednjimi
  • Miklavževanje bomo v Bakovcih obhajali v nedeljo, 5. decembra 2021 ob 15.00. Prijave in prispevek 10 € lahko oddate do danes (nedelje, 28. novembra). Za ministrante je Miklavž že rezerviral darila. 
  • V zakristiji lahko kupite Marjanske koledarje. Cena je 2,5 €.
  • V soboto, 4. 12. 2021, vabljeni mladi na adventno romanje v sosednjo Budimpešto. Prijave pri domačem župniku ali škofijskem referentu za mlade g. Aljažu Baši.

1 adventna nedelja

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.