Mar 27 2021

CVETNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Cvetna nedelja

  • Obredi velikega tedna bodo letos redno potekali v cerkvi, vendar z manjšo udeležbo vernikov in z okrnjenim sodelovanjem. Kdor se ne bo mogel udeležiti bogoslužja v cerkvi, je vabljen, da doma opravi bogoslužje na način, kakor je za določen dan predlagano v oznanilih, ki ste ji h dobili na dom.
  • Za udeležbo pri vseh prazničnih bogoslužjih se je potrebno prijaviti po SMS na 031/354-872, saj je lahko istočasno v cerkvi največ 10 oseb oz. družin ter največ 10 oseb zunaj pred cerkvijo. Člani družine naj bi zato v cerkvi sedeli skupaj, ker s tem omogočijo udeležbo še drugim družinam. Bogoslužja v velikem tednu bodo potekala po Navodilih, ki so jih izdali slovenski škofje. 
  • Slovenski škofje v času velikega tedna odsvetujejo prenose maš po družbenih omrežjih, zato smo župljani vabljeni, da se jih po predhodni najavi udeležimo v domači cerkvi oz. da jih spremljamo po televiziji. Vsak župljan Bakovec naj bi bil v času od velikega četrtka do velikonočnega ponedeljka (vsaj) enkrat pri sveti maši. Za udeležbo pri sv. maši je potrebna predhodna prijava župniku po SMS na 031/354-872. Istočasno je možno biti v cerkvi 10 oseb ali družin; prav tako bo tovrstno zbiranje možno zunaj pred cerkvijo (tudi za udeležbo pri sv. maši zunaj se je potrebno prijaviti).
  • Bolnikom, ki ne morejo priti v cerkev,  bodo izredni delivci obhajila prinesli obhajilo na dom. V  kolikor to želite, prosim, da se prijavite župniku oz. izrednemu delivcu obhajila najpozneje do srede.
  • Pri vseh obredih oz. svetih mašah je možno sodelovanje v obliki branja beril in uvodov, pred prihodom k ambonu pa si je potrebno razkužiti roke in imeti na obrazu pravilno nameščeno zaščitno masko. Petje ni dovoljeno, možna pa je instrumentalna spremljava.
  • Velikonočna spoved je možna še v ponedeljek in sredo pol ure pred sveto mašo ali po dogovoru z župnikom.

Cvetna nedelja

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.