Feb 13 2021

6. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Jezus ozdravi gobavcaNapovednik:

  • V sredo je pepelnica in strogi post (zdržek mesa in samo enkrat na dan se do sitega najemo). Sveta maša bo zjutraj ob 8.00. Povabljeni k obredu pepeljenja, ki bo ob 8.30. Pepeljenje je zunanje znamenja vstopa v spokorni postni čas. V postu smo še posebej vabljeni, da bi z molitvijo, postom, pokoro in dobrimi deli krepili svojo voljo, utrjevali vero in pomagali bližnjim. Vabljeni, da naredimo načrt za svoj post in se pridružimo kateri izmed postnih vzpodbud za postni čas – 40. dni brez alkohola, molitev in post za domovino, pomoč otrokom na Balkanu…
  • Postne spodbude Slovenske Karitas si lahko ogledate na povezavi: Post – Slovenska karitas.
  • Ob petkih bo ob 18.00 križev pot, ki ga bomo molili preko zoom povezave. Povabljeni, da do četrtka zvečer pošljete e-sporočilo na naslov franc.zorec@rkc.si da vam posredujem povezavo, preko katere se lahko prijavite. Dokler ne bo možno moliti križev pot v cerkvi izkoristimo možnost, ki nam jo omogoča tehnologija.
  • Navodila za obhajanje svetih maš v naši škofiji še vedno omejujejo udeležbo pri sveti maši z zagotovitvijo 30 m2 za osebo oziroma družino. Ob tem pogoju je lahko v naši cerkvi prisotnih pet oseb oziroma družin. To še ni tolikšno sproščanje, da bi se lahko razporedili po vaseh za udeležbo pri sveti maši čez teden, tako kot v pomladanskem sproščanju. Do nadaljnjega je možna udeležba pri sveti maši v cerkvi za družino ali posameznika, ki je daroval za sveto mašo. Ta pa lahko povabi še tri družine ali posameznike.
  • Ob nedeljah ostaja možnost svetega obhajila po sveti maši od 8.45 do 9.15. Lepo povabljeni.
  • Ohranjajte versko življenje v svojih družinah. Starši, bodite zgled in povabite vse člane k molitvi jutranjih in večernih molitev ter molitev pred in po jedi. Tudi molitev angelovega češčenja naj bi bila stalnica v kristjanovem življenju.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.