Feb 06 2021

5. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

5. nedelja med letomNapovednik:

Vabilo - Škofijska gimnazija

  • Tudi na Teološki fakulteti UL bodo med 11. in 13. februarjem 2021 potekali informativni dnevi. Informativni webinarji o programih in vpisu na Teološko fakulteto bodo potekali v petek, 12. februarja, ob 10.00 in 15.00 ter v soboto, 13. februarja, ob 10.00. Vstopno mesto: https://www.teof.uni-lj.si/informativni-dan-2021. Vabljeni na dve zanimivi spletni pogovorni oddaji: v četrtek 11.2.2021, ob 19.00, na temo “Teologi v družbi” ter v petek 12.2.2021, ob 19.00, na temo “Poklicanost in duhovnik danes”. Več informacij in dostop do dogodkov najdete na spletni strani UL Teološke fakultete: https://www.teof.uni-lj.si/
  • V ponedeljek se začenja Katehetski simpozij z naslovom Umetnost – zrcalo in gibalo naših duš. Potekal bo 8., 9. in 11. februarja 2021 v obliki spletnihKatehetski simpozij - vabilo predavanj. Predavanja se bodo pričela ob 19.00, Zoom povezavo boste dobili dopoldne v dnevu predavanja. V prvem večeru bosta dr. Peter Svetina in mag. Nataša Konc Lorenzutti spregovorila o nastajanju literarnih del, kako se v njih zrcali današnji svet in kakšen pomen ima zgodba v katehetskem procesu. Drugi večer, ki ga pripravlja s. mag. Magda Burger, bo namenjen spoznavanju novega Pravilnika za katehezo, njegovim poudarkom, posebej o oznanjevanju in katehezi v današnji dobi. Simpozij bomo sklenili s predavanjem p. dr. Andraža Arka, ki bo razmišljal o katehezi in njenim srečevanjem s filmsko umetnostjo. Prijavite se lahko vsak, ki ga določena tema zanima na povezavi: Spletna prijavnica. Lepo vabljeni!
  • Za vse družine, ki nimate šoloobveznih otrok in ne dobivate povezave do katehetskih gradiv preko vaše e-pošte, objavljam povezavo na SKU stran, kjer je za vsako nedeljo pripravljeno družinsko molitveno bogoslužje, ki ga lahko uporabite za srečanje in molitev v vaši družini: družinsko molitveno bogoslužje ob 5. nedelji med letom,  predloge za osnovnošolsko katehezo od 8. do 12. februarja.
  • Vabljeni tudi k izpolnjevanju anonimnega vprašalnika na temo, koliko in na kakšen način vam v večjih življenjskih stiskah pomaga vera v Boga. Vprašalnik je pripravil dr. Drago Jerebic, reševanje vam bo vzelo približno 3 minute. Hvala.
  • Navodila za obhajanje svetih maš v naši škofiji še vedno omejujejo udeležbo pri sveti maši z zagotovitvijo 30 m2 za osebo oziroma družino. Ob tem pogoju je lahko v naši cerkvi prisotnih pet oseb oziroma družin. To še ni tolikšno sproščanje, da bi se lahko razporedili po vaseh za udeležbo pri sveti maši čez teden, tako kot v pomladanskem sproščanju. Do nadaljnjega je možna udeležba pri sveti maši v cerkvi za družino ali posameznika, ki je daroval za sveto mašo. Ta pa lahko povabi iz sorodstva še tri družine ali posameznike.
  • Ob nedeljah ostaja možnost svetega obhajila po sveti maši od 8.45 do 9.15. Lepo povabljeni.
  • Ohranjajte versko življenje v svojih družinah. Starši, bodite zgled in povabite vse člane k molitvi jutranjih in večernih molitev ter molitev pred in po jedi. Tudi molitev angelovega češčenja naj bi bila stalnica v kristjanovem življenju.
  • Na spletni strani Katoliške Cerkve  najdete tudi Pastirsko pismo slovenskih škofov za post 2021 (1. del). Vabljeni k branju.

 

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.