Dec 19 2020

4. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Luč miru Napovednik:

  • »Letošnji božič bo »betlehemski«, saj ob Jezus ne bo množic, kakor jih ni bilo v hlevu ob njegovem rojstvu. Jezusa pa s postavitvijo jaslic, z molitvijo in branjem Božje besede povabimo na svoje domove in On bo okrepil naša srca ter naredil, da bo tudi letos zvenela angelska pesem: Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so blage volje,« so zapisali škofje v navodilih za obhajane letošnjih božičnih praznikov. V naši škofiji in metropoliji so zdravstvene razmere še vedno zelo zahtevne, zato so se škofje skupaj z duhovniki odločili, da do nadaljnjega ni dovoljeno maševanje z več ljudmi. Določila si lahko v celoti preberete na povezavi http://skofija-sobota.si/nova-navodila_9252
  • Na škofijski spletni strani http://skofija-sobota.si/prenos-sv-mas-po-tv najdete spored prenosov svetih maš med prazniki. Vabljeni, da jih spremljate in pri njih sodelujete.

4. adventna nedelja

  • Nekateri ste vključeni v božično devetdnevnico preko zooma, ki poteka vsak večer ob 19.00. Vabim, da se vključite še drugi in sicer tako, da mi na moj e-naslov franc.zorec@rkc.si pošljete sporočilo, da želite prejeti povezavo.
  • Tudi božičnica bo letos potekala preko zooma, zato še toliko bolj povabljeni, da pošljete sporočilo za povezavo. Božičnico bomo začeli ob 18.30 uri, pred tem pa lahko, v času od 17.45 do 18.30, prejmete sveto obhajilo v cerkvi po dosedanjem razporedu, otroci pa naj prinesejo škatlice Otroci za otroke, kamor so v adventu zbirali svoje prihranke za lačne otroke v misijonih in jih položijo v jaslice.
  • Ob vstopu v cerkev si je potrebno razkužiti roke, po prejemu obhajila cerkev zapustite skozi Jožefovo kapelo in stranski izhod. Molitev zahvale lahko zmoliteunaj, prav tako je primerno da pred prejemom obhajila zmolite kesanje in Očenaš. Na mizici za verski tisk bo škatla, kamor lahko ob prihodu oddate svoj eventualni dar za vzdrževanje cerkve, lahko pa ga tudi nakažete na TRR župnije SI56 0488 1000 3304 533. Hvala tudi za vaš dar, ki ga posebej namenite za vzdrževanje Luč miru iz Betlehemaduhovnika.
  • Luč miru in sveče boste lahko vzeli na sveti večer pred cerkvijo. Prispevek za sveče, ki gre za delovanje skavtov,  je 1,5 €.
  • V cerkvi na mizici za tisk je na razpolago in še nekaj stenskih in Marijanskih koledarjev ter nove Zlate Stopinje. Cena je 10 €.

4. adventna nedelja

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.