Nov 07 2020

32. NEDELJA MED LETOM – ZAHVALNA

Objavljeno v Oznanila

 

  • Za našo župnijo je 8. november (danes) velik praznik: Novi svetek – dan celodnevnega češčenja svetega Rešnjega Telesa. 

Novi svete

  • V cerkvi bo od 9. do 17. ure izpostavljeno Najsvetejše. Vabljeni, da se čez dan vsaj za kratek čas ustavite v cerkvi in pred živim Jezusom v tihoti molite zase, za svoje domače, za našo župnijo, škofijo, državo…in da v svoje molitve vključite tudi aktualno stanje. Popoldne od 14.00 do 17.00 lahko v cerkvi prejmete zakrament svete spovedi in obhajila. Ves čas je potrebno upoštevati vse zaščitne ukrepe in omejitev zbiranja ljudi tako, da je naenkrat v cerkvi lahko do 6 vernikov (če bo treba nekaj minut počakati pred cerkvijo, da se sprosti prostor, vzemite to  z razumevanjem in dobro voljo).  Povabljeni, da tudi doma, posebej če ne boste mogli priti v cerkev, ob urah, ko je za molitev na vrsti vaša ulica, v krogu svoje družine prižgete svečo in skupaj molite rožni venec, litanije ali druge molitve; lahko preberete tudi kakšen odlomek iz Svetega pisma, zapojete pesem, se Bogu s svojimi besedami zahvalite in ga prosite… (nekaj gradiva najdete tudi TUKAJ ). Možnosti je več, izberite tisto, ki je vam in vaši družini najbližja.

Razpored molitve po ulicah:

08.00 – sveta maša

9.00 – 10.00 Cvetna, Panonska in Soboška ulica

10.00 – 11.00 Kroška in Partizanska ulica

11.00 – 12.00 Poljska, Nova, Vrtna, Ob potoku in Mlinska ulica

14.00 – 15.00 Ribiška, Ob Muri, Prečna in Zvezna ulica

15.00 – 16.00 Mali Bakovci

16.00 – 17.00 Stara in Mladinska ulica

17.00 – sveta maša

  • Dragi verniki, spodbujam vas, da ne opustite verskega življenja in povezanosti z Bogom, pa tudi ne z župnijo. Tisti dan, ko bo darovana sveta maša po vašem namenu (oznanila so dostopna na spletni župnije: http://bakovci.net/mase/) spremljajte sveto mašo po Radiju Ognjišče (ob 19.00 vsak delavnik, ob 10.00 v nedeljo) ali po TV Exodus (ob 6.00, 12. 00 ali 18.00 vsak delavnik, ob 8.30 v nedeljo), ob nedeljah je neposredni prenos svete maše tudi na TV SLO 1 in sicer ob 10. uri. Ob nedeljah lahko pridete k svetemu obhajilu v župnijsko cerkev od 8.45 do 9.30. Predlagam sledeči vrstni red po ulicah z zamikom 5 minut, da v cerkvi naenkrat ne bo prisotnih več kot 6 ljudi: Partizanska in Mlinska, Ribiška in Ob Muri, Prečna in Zvezna, Mali Bakovci, Mladinska in Stara, Kroška in  Soboška, Cvetna in Panonska, Poljska in Nova, Ob potoku in Vrtna. Ob vstopu v cerkev si je potrebno razkužiti roke, po prejemu obhajila cerkev zapustite skozi Jožefovo kapelo in stranski izhod. Molitev zahvale lahko zmolite zunaj, prav tako je primerno da pred prejemom obhajila zmolite kesanje in Očenaš. Na mizici za verski tisk bo škatlica, kamor lahko ob prihodu oddate svoj eventualni dar za vzdrževanje cerkve.
  • Za prejem ostalih zakramentov (sveta spoved, bolniško maziljenje) se lahko naročite preko mobitela.
  • Cerkev bo vsak dan odprta za osebno molitev. Med 8. in 9. uro bom na razpolago za sveto spoved in sveto obhajilo.
  • 11. novembra bomo obhajali 110-letnico rojstva Božjega služabnika Alojzija Kozarja. Zaradi epidemije bo praznovanje potekalo v prilagojeni obliki. Na spletni strani www.lojzekozar.siin na spletni strani škofije je na voljo različno gradivo: Mi, ki živimo – Devetdnevnica pred 110-letnico rojstva B. s. Alojzija Kozarja; Pet svetilk – Nagovor ob 110-letnici rojstva B. s. Alojzija Kozarja; Mi, ki živimo – Kateheze za posamezne razrede; Njene postaje – Predstavitev 11. knjige Zbranih del Lojzeta Kozarja; Kozarjev list. Vabljeni k molitvi za beatifikacijo Božjega služabnika Alojzija Kozarja in da se mu v svojih stiskah priporočate.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.