Okt 11 2020

28. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

28. nedelja med letom - Vsi smo povabljeni na nebeško svatbo Napovednik:

  • Danes ob 10.00 bo srečanje zakonskih jubilantov. Hvala vsem, ki dogodek pripravljate in sodelujete.
  • V mesecu oktobru lepo povabljeni k molitvi rožnega venca. Ob ponedeljkih, torkih in petkih molijo tudi otroci, zato povabljeni, da starši pridete z njimi. Razpored je sledeči: v ponedeljek 1. do 5. razred, v torek 6. in 7. razred, v petek 8. in 9. razred.
  • V ponedeljek po večerni sveti maši bo srečanje ŽK.

28 nedelja med letom - srečanje zakonskih jubilantov

  • Prihodnjo nedeljo obhajamo misijonsko nedeljo. Spomnili se bomo misijonarjev, ki delujejo širom sveta ter prebujali našo misijonsko zavest in delovanje.
  • Hvala vernikom Ribiške ulice za okrasitev cerkve, za prihodnjo nedeljo prosim za krasitev cerkve vernike ulice Ob Muri.

28. nedelja med letom - srečanje zakonskih jubilantov

  • V torek smo imeli srečanje ŽPS. Prosim za poročilo.

Poročilo 49. seje ŽPS Bakovci, 6.10.2020

 

Duhovni del srečanja smo, po udeležbi pri sveti maši, nadaljevali z molitvijo desetke rožnega venca, nato pa smo v študijskem delu najprej prisluhnili svetopisemskemu odlomku Jezus se prikaže učencem, nato pa po gradivu za člane ŽPS prebrali iztočnice za razmislek in pogovor na temo Zakramenti vere, odrešenja in večnega življenja: Kristus prihaja in je navzoč.

Sledil je pogovor, v katerem smo med seboj podelili svoje doživljanje zakramentov, ki so darovi Božje milosti in nas že tukaj na zemlji povezujejo s Kristusom.

Pred pogovorom o tekočih pastoralnih dogodkih smo najprej pregledali sklepe minule seje, nato pa smo izmed tekočih pastoralnih dogodkov najprej omenili oktobrsko rožnovensko pobožnost in pohvalili veroučence, ki so minuli teden skupaj s starši že prišli k molitvi rožnega venca.

Glede misijonske nedelje, ki jo bomo obhajali naslednjo nedeljo, t.j. 18. oktobra, smo se dogovorili, da pri sveti maši z uvodi sodelujejo naši birmanski pripravniki.

Ker v naši škofiji ves mesec oktober molimo za nove duhovne poklice in je vsak dan na vrsti ena župnija, ki v imenu škofije moli za ta namen, smo se dogovorili, da za četrtek, 22. oktobra, ko je za molitev na vrsti naša župnija, pripravimo molitveno uro. Molitev bomo pričeli ob 18. uri, sledila pa bo sveta maša in blagoslov z Najsvetejšim. Vabimo vernike, da se tega dne udeležijo omenjene molitve v cerkvi, ali pa doma, v krogu družine, zmolijo rožni venec ali vsaj desetko za nove duhovne poklice, ki jih tudi v naši škofiji še kako primanjkuje.

Naslednji dogodek, ki smo ga omenili, je praznik vseh svetih. Strinjali smo se, da tudi letos, tako kot minula leta, v cerkvi zmolimo vse dele rožnega venca za naše pokojne; z molitvijo bomo pričeli ob 17.00 uri, kot običajno pa bo popoldne ob 14. uri tudi molitev na pokopališču.

Sledil je še pogovor o zahvalni nedelji, ki jo bomo obhajali 8. novembra. Ker zahvalna nedelja letos sovpada z Novim svetkom – oz. celodnevnim češčenjem Najsvetejšega, bosta to nedeljo dve sveti maši in sicer zjutraj ob 8. in popoldne ob 17. uri. Za jutranjo sveto mašo bomo člani ŽPS-ja pripravili in sodelovali z uvodi, za molitev pred Najsvetejšim pa bo, tako kot običajno, na razpolago tiskano gradivo. Seznam oz. razpored po ulicah bo objavljen na oglasni deski in v spletnih oznanilih, ker pa  letos praznik pade na nedeljo, smo se strinjali s predlogom, da od 12. do 14. ure ne bo molitve v cerkvi. Vabimo vernike, da ob urah, ko bo na vrsti njihova ulica, pridejo in sodelujejo v molitvi. Seveda lahko molitev oblikujejo po svoje – lahko je to molitev rožnega venca ali pa molitev po že prej omenjenem gradivu, ki bo na razpolago.

Ker je bilo naše srečanje le dan po obhajanju godu svetega Frančiška Asiškega, krstnega zavetnika našega g. župnika, smo srečanje zaključili s čestitko in zdravljico ter nato še z molitvijo.

 

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.