Jun 07 2020

NEDELJA SVETE TROJICE

Objavljeno v Oznanila


Napovednik:

  • Hvala vsem, ki ste sodelovali v pripravi slovesnosti prvega svetega obhajila. Bog daj, da bi vsi prvoobhajanci in njihovi starši ohranili živ odnos z Jezusom.
  • Minuli teden sta vlada in SŠK zrahljali nekaj ukrepov glede preprečevanja okužbe z novim virusom, vendar še vedno ostaja določba razkuževanja rok, ohranjanja medsebojne razdalje 1,5 m in nošenje zaščitne maske, kjer ni možno zagotoviti tolikšne medsebojne razdalje. V naši cerkvi ni moč zagotavljati tolikšne razdalje, zato prosim, da do nadaljnjega v cerkvi nosimo maske. Obhajilo bo še vedno po sveti maši zunaj cerkve, kjer boste lahko pristopili k obhajilu že brez maske. Sodelovanje ključarja, ministrantov, bralcev božje besede je v cerkvi možno z uporabo maske. Pevci lahko pojejo na koru z upoštevanjem medsebojne razdalje najmanj 1,5 metra, priporočena je uporaba zaščitne maske, ni pa obvezna. Spovedovanje je možno v spovednici z uporabo maske in razkuževanjem rok pred vstopom v spovednico.
  • V četrtek obhajamo praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Sveta maša bo ob 19.00, po sveti maši pa procesija do kapelic ob Mokošu. Lepo povabljeni in naprošeni, da tako kot  vsako leto, pripravite in okrasite kapelice. Otroci, posebej prvoobhajanci, pa povabljeni, da prinesete košare s cvetjem, ki ga boste potrosili pred oltarji. Naprošam tudi nosilce neba in sveč, ministrante, pevce, mežnarja, in vse vernike, da lepo sodelujemo. Pri  procesiji izven cerkve ni potrebna uporaba zaščitne maske, potrebno pa je ohranjati medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra.

Oltarji - Telovo

Oltarji - Telovo

  • V soboto, 13. junija 2020 se bosta poročila Sandi Ornik in Senada Omerović. Oklici so na oglasni deski.
  • Prihodnjo nedeljo ob 12.00 bo izpoved vere devetošolcev. Devetošolci so vabljeni, da pridejo v torek, 9. junija 2020 ob 18.30 k sveti spovedi in nato k sveti maši. Po maši se bomo kratko pogovorili o sodelovanju pri izpovedi vere.

Oltarji - Telovo

Oltarji - Telovo

Telovska procesija

  • Hvala za vaš dar, ki ste ga v teh dneh oddali v nabiralnik za vzdrževanje cerkve oziroma župnije.
  • Z tretjo nedeljo v juniju, to je 21. junija 2020, prejahamo na krašenje po ulicah. Razpored krašenja je na oglasni deski in na spletni strani. Povabljeni, da čez poletne mesece verniki skrbite za okrasitev cerkve.

Telovska procesija

Telovo

 

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.