Jun 28 2020

13. nedelja med letom

Objavljeno v Oznanila

13. nedelja med letomNapovednik:

  • Glede na poostrene ukrepe so škofje izdali določilo, da je razkuževanje rok, ohranjanje medsebojne razdalje 1,5m ter nošenje zaščitne maske v zaprtem prostoru ponovno upoštevati brez izjem. V naši Bakovski cerkvi smo se tega v glavnem ves čas dobro držali. Hvala za vašo odgovornost do svojega zdravja in zdravja drugih.
  • Ta teden obhajamo prvi četrtek, prvi petek in prvo soboto v mesecu.
  • Prihodnjo nedeljo pripravljamo praznovanje zahvale za 25 let duhovništva župnika Franca Zoreca. Hvala članom ŽPS, ki so vabilo na praznovanje odnesli v nabiralnike vseh krajanov. Lepo povabljeni, da se praznovanja udeležite ter z dobro voljo tudi sodelujete v pripravi.
  • Hvala za vernikom Kroške ulice za okrasitev cerkve, za prihodnjo nedeljo bo krasila Petra Smodiš.
  • Včeraj sta se poročila Damjana Lukač in Klemen Drev. Naj njuno pot blagoslavlja Bog.
  • Prejšnji teden smo imeli kratko, izredno sejo ŽPS. Prisluhnimo poročilu…

Poročilo 47. seje ŽPS Bakovci, 22.6.2020

Naše izredno srečanje smo po sveti maši nadaljevali  v veroučni učilnici z molitvijo Pridi Sveti Duh, nato pa smo med seboj podelili osebne izkušnje in versko doživljanje v času epidemije. Ugotavljali smo, da je čas korona virusa bil težak, obenem pa lep čas, saj nam je bila dana priložnost, da se ustavimo, zazremo vase in se posvetimo v prvi vrsti svoji družini in gradnji ter utrjevanju medsebojnih odnosov, obenem pa, ob raznoliki in številni verski ponudbi preko medijev in spleta, kjer je imel vsak možnost, da izbere in sodeluje pri tisti, ki ga je najbolj nagovorila in mu bila blizu, se naša vera  v tem času ni izgubila ali opešala, ampak se je celo okrepila in poglobila.

Ker je zgledalo, da se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, smo se v nadaljevanju pogovorili o sodelovanju bralcev Božje besede in ministrantov pri svetih mašah. Ker pa so konec tedna slovenski škofje sprejeli odločitev, da je zaradi preprečevanja epidemije še vedno obvezna uporaba zaščitnih mask, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje, zaenkrat še ne bomo upoštevali pripravljenega seznama branja po posameznih dneh. V kolikor bralci želite pri sveti maši oznanjati Božjo besedo, prosimo, da se o tem dogovorite z g. župnikom neposredno pred samo sveto mašo, v nasprotnem bo, tako kot do sedaj, k branju vsakokrat sproti povabil g. župnik ali pa sam prebral Božjo besedo. Vabimo tudi ministrante, da ob dneh, ko pridejo k sveti maši, z ministriranjem sodelujejo pri njej, seveda pa je tudi zanje obvezna uporaba zaščitne maske.

Ker stopamo v poletni čas smo se dogovorili, da srečanj skupin, ki delujejo v župniji, do septembra ne bo. Bo pa praznovanje godu župnijske zavetnice sv. Ane in sicer v nedeljo 26. julija, sveta maša pa bo zunaj, pred cerkvijo in sicer ob 9.00 uri.

Večji del našega srečanja smo namenili pogovoru o pripravi in izvedbi praznovanja srebrne maše našega g. župnika, ki bo v šotoru na cesti pred cerkvijo naslednjo nedeljo. Praznovanje pripravlja srebrnomašnik in Župnija Bakovci, pričelo pa se bo s slavnostno sveto mašo ob 10. uri, po njej bo ob deljenju podobic najprej priložnost za osebne čestitke župljanov, nato pa bo sledila še pogostitev s toplim obrokom in pijačo za vse udeležence.

Ker bomo pogostitev zaključili s sladico, vabimo gospodinje, da za omenjeno praznovanje napečejo nekaj peciva ter ga v soboto, 4. julija ob 20. uri prinesejo in predajo pri vhodu v Osnovno šolo Bakovci. Zaradi lažje organizacije prosimo, da to svojo pripravljenost sporočite svojemu članu ŽPS-ja, najpozneje do četrtka. Za omenjeno praznovanje bomo pripravili in natisnili tudi vabila, ki jih je vsako gospodinjstvo že prejelo ali pa jih bo v začetku tedna prejelo v poštni nabiralnik.

Glede darila, ki bi ga naj ob tem jubileju poklonili našemu jubilantu, smo sklenili, da skupnega darila župljani ne bomo kupovali. Strinjali smo se s predlogom, da tako kot ob praznovanju srebrne maše domačina g. Roberta Smodiša, tudi sedaj ob deljenju podobic in čestitkah, srebrnomašniku vsak, ki to želi, v kuverti nameni svoj prostovoljni dar in ga odda v posebno, za to pripravljeno škatlico, dar od nabirke in podobic pa bo namenjen pokritju stroškov pogostitve.

Seveda lepo vabimo vse župljane, da se tega dne udeležijo omenjene slovesnosti.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

 

 

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.