Apr 12 2020

VELIKA NOČ

Objavljeno v Oznanila

Velika noč

Kristus je vstal!

Ne glede na to ali smo še vedno zaprti v grobove svoje osame,

On živi!

Vabi nas v novo življenje, zazrto ne le v svoje stvari,

ampak v Njegove.

Po Jezusovi veliki noči

in vstajenju je vse drugače.

Naj bo tudi naše življenje drugačno, bolj sveto.

To nam vsem iskreno želim.

župnik Franc

 

Napovednik:

Velikonočne praznike smo obhajali v svojih družinah. Starši ste vodili molitve in drug pred drugim ste pričeval, da verujete v Vstalega Jezusa. Hvala za vašo vero. Naj se nadaljuje tudi v času po veliki noči.Velikonočna sveča

Vsak dan zmolimo jutranjo molitev (Tebe ljubim Stvarnik moj, O Gospa, Sveti angel ali druge molitve) in tako izrazimo vero in zaupanje, da je Bog z nami.

Ko zvonijo zvonovi ob 700, 1200 in 1900 (če jih ne slišimo, si naredimo opomnik na telefonu) odložimo delo in zmolimo molitev Angel Gospodov. Ata in mama ali kdorkoli naj povabi k molitvi tudi druge člane družine, da zmolite skupaj. Pri molitvi se ni potrebno skrivati drug pred drugim, ampak bodimo spodbuda in pričevalci.

Zvečer zmolimo večerno molitev (kesanje, O Jezus blagoslovi me, Sveti angel ali druge molitve). Zelo koristno je vsakodnevno izpraševanje vesti (pregled lepih in koristnih stvari, zavedanje slabih in bolečih dogodkov, iskreno kesanje in prošnja za poboljšanje tam, kjer je potrebno, zahvala Bogu za odpuščanje).

To bo hranilo in ohranjalo našo vero tudi v času bolezni in drugih življenjskih preizkušenj.

Velika noč

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.