Apr 11 2020

SVETO TRIDNEVJE

Objavljeno v Oznanila

SVETO TRIDNEVJE 

  • Veliki četrtek, 9. april 2020

Veliki četrtek

Vabim vas, da se ob 18.00 v duhu pridružite v molitvi, ko bom daroval sveto mašo brez prisotnosti vernikov za vas in po vaših namenih. V tem času lahko molite rožni venec s prošnjo za duhovne poklice in za vse vernike, ki ste ostali brez neposrednega pristopa do zakramentov, še posebej svete spovedi in svete maše z obhajilom. Sveto mašo ob 1800, ki jo bo daroval škof dr. Peter Štumpf lahko spremljate preko Radia Ognjišče, TV Exodus in TV As.

Veliki četrtek

  • Veliki petek, 10. april 2020

Božji grob

Vabim vas, da se v duhu pridružite in sami zmolite žalostni del rožnega venca ali katerega od besedil križevega pota ali prisluhnete molitvi križevega pota po Radiu Ognjišče. Prav tako vabljeni, da spremljate križev pot papeža Frančiška (TV SLO1 zvečer).

Obred velikega petka bom obhajal ob 1800, brez prisotnosti vernikov. Vabim vas, da se v duhu pridružite in spremljate prenos obredov iz murskosoboške stolnice.

Na veliki petek je strogi post.

  • Velika sobota, 11. april 2020

Blagoslov jedil

Škofje vabijo vse vernike, da pripravite velikonočna jedila in se udeležite televizijskega prenosa blagoslova velikonočnih jedil iz mariborske stolnice, ki bo na TV SLO1 predvidoma ob 1500 in 1700.

Ob 1500 bom tudi sam v cerkvi ob zaprtih vratih opravil blagoslov jedil. Priporočam, da v tem času zaradi obstoječih razmer sami v družini naredite obred blagoslova. Tako pravzaprav starši zelo izrazito prevzemate vlogo, ki jo imate v družini: da sklicujete k molitvi, da vodite verske obrede, da pred otroki in ostalimi člani izrazite svojo vero. Naj vam ne bo nerodno pred domačimi pokazati, da je vera in molitev del vašega življenja.

Obred blagoslovitve velikonočnih jedi doma:

Pokrižate se: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.

Zmolite desetko rožnega venca.

Nekdo prebere Božjo besedo:

Berilo iz pete Mojzesove knjige (5 Mz 8, 2-3): 

https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=5+Mz+8%2C2-3&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

Iz svetega evangelija po Janezu (Jn 6,47-51): 

https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+6%2C47-51&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

Oče ali mama zmoli blagoslovno molitev:

Molimo. Bog, naš Oče, od tebe so vse dobrine, od tebe je vse, kar smo in kar imamo. Blagoslovi te jedi in nas nauči, da bomo v tvojih darovih gledali tvojo neskončno ljubezen. Vsi, ki jih bomo uživali, naj se veselimo telesnega in dušnega zdravja. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Pokropi velikonočna jedila z blagoslovljeno vodo. Vsi se pokrižajo in tako zaključijo molitev.

Vigilijo bom opravil ob 2000 brez prisotnosti vernikov. Vabljeni, da v duhu in preko prenosa velikonočne vigilije iz murskosoboške stolnice doma spremljate sveto mašo.

 

  • Velika noč, 12. april 2020

Ob 800 bodo zvonovi zvonili in vas vabili, da se zberete pri velikonočnem zajtrku. Pred velikonočnim zajtrkom skupaj zmolite molitev:Velika noč

Pokrižate se: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.

Zmolite molitev Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

Oče ali mama zmoli: Nebeški Oče, blagoslovi ta velikonočni zajtrk. Naj nas velikonočni prazniki tako prenovijo, da bomo vedno bolj hrepeneli po duhovni hrani ter jo našli v tvoji besedi in sveti evharistični skrivnosti. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Ob 10.00 bom daroval sveto mašo brez navzočnosti vernikov. Vabim vas, da se v tem času pridružite z molitvijo ali spremljate prenos svete maše iz murskosoboške stolnice (Exodus, Tv As, radio Ognjišče).

Ob 11.35 vabljeni k spremljanju nagovora nadškofa Zoreta in ob 1200 prenosa papeževega blagoslova Urbi et Orbi (oboje na TV SLO1).

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.