Dec 08 2019

2. ADVENTNA NEDELJA – BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE

Objavljeno v Oznanila

2. adventna nedeljaNapovednik:

  • Minuli četrtek smo imeli miklavževanje. Hvala vsem ki ste pripravljali in sodelovali pri dogodku. Več fotografij bo v galeriji.
  • V torek po sveti maši bo srečanje skupine Vrtnice.
  • V četrtek po večerni sveti maši bo srečanje biblične skupine.
  • V petek bom obiskoval bolnike na domu, ki jih prejšnji petek nisem obiskal. Domači sporočite, če želite, da obiščem še koga, ki ga redno ne obiskujem.
  • V soboto ob 17.00 uri (do 17.45) so v župnišču vaje za otroški pevski zbor. 

Miklavževanje

Miklavževanje

  • V soboto bo ob 10.00 prva sveta spoved za letošnje tretješolce. Popoldne bo velika spoved za vse župljane. Spovednika iz Murske Sobote in Tišine bosta prišla ob 14.00 in bosta spovedovala do večerne svete maše (odmor med 15.30 in 16.30).  Veroučenci 4., 5. in 6. razreda imate pripravo na spoved ob 14.00, 7., 8. in 9. razreda ob 14.30, po pripravi pa spoved v cerkvi. Vsak bakovski kristjan naj v adventnem času prejme zakrament svete spovedi in obhajila.

Miklavževanje

Miklavževanje

  • Letos ste dobivali tednik Družino in mesečnik Ognjišče po pošti. Naročnino boste poravnali po priloženih položnicah.
  • Imeli smo sejo ŽK in ŽPS. Prisluhnimo poročilu.

    Poročilo 44. seje ŽPS Bakovci, 03.12.2019

     

Po udeležbi pri sveti maši smo srečanje nadaljevali v veroučni učilnici, najprej z molitvijo Angelovo češčenje, nato pa smo po gradivu za člane ŽPS prebrali svetopisemski odlomek Jezus pokliče Mateja,  po njem pa še iztočnice za pogovor na temo Kako ljudi spodbuditi naj postanejo učenci?

Sledil je pogovor ob vprašanju Kaj je nas osebno nagnilo k temu, da smo se odločili, da želimo slediti Jezusu in živeti kot kristjani doma, na delovnem mestu, v župniji in družbi?  Menili smo, da je trdna vera naših staršev in starih staršev, katero so prenašali na nas in v kateri so nas vzgajali, ter njihov pozitivni odnos do vere in Cerkve, pri nas ustvarili začetno zaupanje do Boga in Cerkve, nas naredili razpoložljive in duhovno odprte, kar nas je pripeljalo do osebne odločitve, da sledimo Kristusu.

Ob drugem zastavljenem vprašanju Kako bi k temu lahko spodbudili še druge? pa smo bili mnenja, da je v župniji precej raznovrstnih dogodkov in skupin, v katere se lahko sleherni župljan vključi in v njih aktivno sodeluje ter na ta način tudi duhovno zori, z dobrim zgledom in pripravljenostjo pomagati in priskočiti na pomoč v župniji, pa lahko tudi mi druge navdušujemo, da postanejo Jezusovi učenci.

Sledila je predstavitev krstnih zavetnikov – tokrat smo spoznali sv. Štefana, nato pa smo pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih pričeli z adventno spovedjo, ki bo v župniji naslednjo soboto, t.j. 14. decembra, s pričetkom ob 14. uri. Za sveto spoved bosta na razpolago dva zunanja spovednika, zato vabimo župljane, pa tudi vse veroučence, da ta dan opravijo adventno sveto spoved. Istega dne, dopoldan ob 10. uri, bodo zakrament prve svete spovedi prejeli tudi naši tretješolci, zato smo na seji oblikovali ekipo, ki bo opravljeni prvi sveti spovedi, zanje in za njihove starše v župnišču pripravila majhno pogostitev s pecivom in sokom.

Glede božične dvetdnevnice, ki jo bomo pričeli 16. decembra, ter otroške božičnice, ki bo na sveti večer ob 17. uri, smo se dogovorili, da s petjem sodeluje otroški zbor in instumentalisti, pod vodstvom ga. Anite Novak, ki je že na minulem miklavževanju pripravil zelo lep pevski program, z igranim prizorom in recitalom pa bodo sodelovali veroučenci.

Glede polurnega programa pred polnočnico nas je g. župnik obvestil, da ga bodo letos pripravili člani Prekmurske godbe Bakovci, z recitali pa bodo sodelovale članice mladinske glasbene skupine.

Naslednji dogodek, o katerem smo se pogovorili, je koledovanje. Tudi letos bodo koledniške skupine obiskale domove v času od 26. do 28. decembra. Člani bomo po posameznih okrožjih oblikovali ekipe, po 20. decembru pa bo na oglasni deski (pa tudi na spletni strani) objavljen seznam o dnevu in okvirni uri koledovanja po posameznih ulicah. V soboto, 28. decembra, po sveti maši, pa bo v župnišču srečanje vseh koledniških ekip.

Zahvalna sveta maša na zadnji dan koledarskega leta bo kot običajno ob 15. uri, po njej pa tudi letos člani ŽK pripravljajo pogostitev s toplo pijačo, pri čemer jim bo letos pomagal tudi moški del ŽPS-ja.

Pod točko razno je bila omenjena okrasitev pročelja cerkve. Ker zaradi dotrajanosti dosedanje osvetlitve oz. okrasitve le-te več ni moč namestiti, smo predlagali in se strinjali, da se nabavi nova okrasitev in se namesti na pročelje cerkve.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.