Sep 22 2019

25. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

bl. Anton Martin SlomšekNapovednik:

  • Iskrena in prisrčna zahvala vsem župljanom za vsa izrečena voščila in darove ter domiselno pripravljeno praznovanje ob mojem 50. rojstnem dnevu. Bog vam povrni.
  • Danes je Slomškova nedelja. Osrednje praznovanje za celotno metropolijo bo v v Gornji Bistrici (Črenšovci). Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 sveta maša, ki jo vodi nadškof metropolit Alojzij Cvikl, pridiga pa škof ordinarij Peter Štumpf.
  • Hvala vernikom Mlinske ob potoku za krašenje župnijske cerkve, za naslednjo nedeljo bo krasila ga. Petra Smodiš. (Seznam krašenja se zamakne za eno nedeljo).
  • Ta teden se začenja neposredna priprava na praznovanje srebrne maše rojaka g.  Roberta Smodiša. Veliko stvari je že narejenih in pripravljenih, zato hvala vsem, ki se tako aktivno vključujete v pripravo tega dogodka. Marsikaj bo še za narediti,  zato se priporočam za vaše velikodušno sodelovanje. Pomen in namen slovesnega praznovanja srebrne maše in s tem povezanega dneva župnije in krajevne skupnosti je v poživitvi medsebojne povezanosti, dobrohotnosti in sodelovanje. Naj bo  to  obenem tudi priložnost za poglobitev osebne vere. Skupaj z vabilom na srebrno mašo ste dobili tudi program tridnevne duhovne priprave, ki daje priložnost za poglobitev vere. V četrtek pri sveti maši bo vse nagovoril br. Marko Senica, po sveti maši  pa bo imel še posebej srečanje za vse mlade. V petek bo dan za sveto spoved. Dopoldne bomo duhovniki obiskovali bolnike na domu, popoldne med 15. in 16. uro pa bomo na razpolago za sveto spoved v cerkvi. Pri večerni sveti maši bo vse nagovoril g. Srečko Fras in povabil k osebni posvetitvi Jezusovemu in Marjinemu srcu. V soboto bo naš gost p. Tomaž Podobnik, ki bo pri večerni sveti maši spregovoril o zakonskem in družinskem življenju, po sveti maši pa bo v cerkvi okrogla miza za naslovom Veselimo  se življenja. Podvaljeni vsi župljani oziroma krajani, tako starejši kot mlajši. Po  tem programu vabim, da tisti, ki ste se javili za peko peciva, le-to prinesete v dvorano vaškega doma (med 20.00 in 21.00 uro). V nedeljo pa bo slovesna sveta maša pod šotorom, ki jo bo daroval g. Robert Smodiš ob somaševanju duhovnikov ter pridigi p. Tonija Brinjovca. Po sveti maši bo priložnost za voščila g. Robertu, nato pa skupno kosilo in program z naslovom Biseri srebrne poti. Dogajanje bo bogatila tudi glasba ansambla Skok vse do večernih ur, ko bomo druženje zaključili z molitvijo v cerkvi.
  • Vabila s programom ste v teh dneh (ali pa jih  še boste) dobili v poštne nabiralnike. Lepo povabljeni, da k udeležbi povabite vašo celotno družino ter po svojih močeh sodelujete tam, kjer bo to mogoče.
  • Ministrante vabim na vaje (za nedeljsko slovesnost) v soboto ob 15.30, generalna vaja za vse, ki sodelujete pri serviranju in strežbi hrane, pa bo ob 16.00 v šotoru.
  • Kateheza (verouk) v tem tednu bo verouk reden po urniku, razen za 7., 8. in 9. razred. Namesto verouka je za vas namenjeno srečanje pri sveti maši v četrtek ob 18.00, (preverjanje prisotnosti, kdor ne more v četrtek naj pride v petek ob 18.00) za  9. razred pa tudi srečanje s p. Markom po maši skupaj z ostalimi mladimi. V torek ob 16.00 bodo Svetopisemske urice h katerim ste povabljeni prvošolci in predšolski otroci.
  • Svetopisemska družba je v teh dneh dala na voljo slovensko različico aplikacije Sveto pismo YouVersion za branje in premišljevanje Božje besede. Namenjena je za pametne telefone in tablice. V aplikaciji si med drugim lahko popolnoma brezplačno prenesete celoten Slovenski standardni prevod. Aplikacija je na voljo brezplačno v GooglePlay ali AppStore.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.