Avg 11 2019

19. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Izlet z ministrantiNapovednik:

  • Minuli teden smo bili z ministranti na počitniškem izletu.
  • V četrtek obhajamo praznik Marijinega vnebovzetja. Povabljeni k sveti maši v Bakovce ob 8.00. Vabijo pa nas tudi marijina svetišča pri Gradu, v Turnišču in drugod. Program svetih maš je na oglasni deski. Iz Bakovec se bomo s kolesi odpravili na romanje v Turnišče v sredo, na predvečer praznika po sveti maši, ki bo ob 18.00. Vabljeni!
  • Hvala vernikom Mladinske za krašenje župnijske cerkve, za naslednjo nedeljo prosim za krasitev vernike Panonske ulice.

100-letnica združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

  • V soboto, 17. avgusta, se bomo v Beltincih zahvalili Bogu za sto let povezanosti z matičnim narodom. To bo predvsem priložnost za zahvalo Bogu za dar vere, pa tudi za dar jezika, kulture. Vljudno vabljeni, da se svete maše udeležite. Tako bomo skupaj stopili čez zlati most povezovanja, hvaležnosti in vere, kar nas vodi v svetlo prihodnost in srečno večnost.    V Marijinih svetiščih (Turnišče, Grad, Apače) boste lahko 15. avgusta dobili slovenske zastavice, ki jih prinesete s seboj na slovesnost v Beltince.     Na slovesnost v Beltincih bo spomnilo 15 minutno zvonjenje vseh zvonov po župnijah en dan prej, se pravi v petek, 16. avgusta ob 17. uri. Na predvečer 100-letnice (v petek) prižgite svečo v zahvalo za duhovnike, ki so pripomogli k združitvi.    Program s prihodom skupin (gasilci, lovci, čebelarji, cehi, godba …) in se bo začel v soboto 17. 8. 2019 ob 16.00.     Ob 17.00 se bo na prostoru pred župnijsko cerkvijo začela slovesna sveta maša.    Za vse udeležence bodo pripravljeni sedeži v parku. Ob prihodu na prizorišče boste prejeli programsko knjižico. Med sv. mašo bodo mladi delili vodo. Ob darovanju boste prejeli tudi spominske podobice.    Parkirati bo možno na prostorih, ki ga bodo pokazali redarji. Od tam bodo ves čas brezplačno vozili avtobusi do prizorišča in nazaj. Prosimo za strpnost in potrpežljivost.    Na ta slovesni dan izobesimo slovenske zastave.   Pokažimo, da smo verni Slovenci in pridimo v Beltince.
  • Na razpolago je še knjiga POVSOD POKAŽIMO, DA SMO SLOVENCI, ki jo je napisal soboški kaplan g. Andrej Lažeta. Knjiga orisuje zgodovinske dogodke v Prekmurju letu 1918 in 1919 in zasluge katoliških duhovnikov za priključitev Prekmurja k matični domovini, posebej Jožefa Klekla. / Na mizici za tisk lahko vzamete tudi Poti k Bogu in Novo rast.
  • Poročiti se želita Niko Kous in Maja Börc (oklici).

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.