Apr 07 2019

5. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

5. postna nedelja - maša za bolne in ostarele

Napovednik:

 • Hvala spovednikoma, ki sta včeraj spovedovala v naši župniji ter hvala vsem, ki ste pomagali z molitvijo rožnega venca in postrežbo. Hvala tudi članom ŽK, ki so pripravili sodelovanje pri sveti maši za bolnike in ostarele ter pogostitev za njih. Priložnost za sveto spoved bo še naslednji teden vsak dan pol ure pred sveto mašo ali pa prihodnjo nedeljo in ponedeljek v Murski Soboti. Vabljeni tudi k spremljanju radijskega misijona na Radiju Ognjišče.
 • V torek bo sveta maša zjutraj, ker bo zvečer ob 18.00 predavanje Mateja Cepina za člane ŽPS in ŽK ter druge, ki ste pripravljeni prevzeti katero od vodstvenih služb v župniji.

5. postna nedelja - maša za bolne in ostarele

5. postna nedelja - maša za bolne in ostarele

 • V torek zvečer ob 20.00 bo srečanje zakonske skupine sv. Klara.
 • V četrtek po sveti maši bo srečanje biblične skupine.
 • V petek ob 16.30 bo srečanje botrov letošnjih birmancev. Ob 17.30 pa bo srečanje staršev prvoobhajancev.
 • V soboto bo ob 15.00 blagoslov motoristov in motorjev.

5. postna nedelja - maša za bolne in ostarele

 • V nedeljo je cvetna nedelja. Ob mizici za tisk so oljčne vejice, ki so jih pripeljali s Primorske. Prispevek, ki ga ob tem darujete je namenjen vzdrževanju tamkajšnjih župnij. Povabljeni, da poleg oljčne vejice povežete v butaro še drugo zelenje in ga prinesete k blagoslovu, ki bo pri obeh svetih mašah. Pred sveto mašo ob 10.00 se zberemo pri župnišču, kjer bo blagoslov zelenja in nato procesija v cerkev. Po sveti maši ob 8.00 bodo izredni delivci nesli obhajilo bolnikom na dom.

5. postna nedelja - maša za bolne in ostarele

Foto: Branko Buzeti

 • Prisluhnimo zapisniku ŽPS:

 

Poročilo 37. seje ŽPS Bakovci, 02.04.2019

 

Srečanje smo kot običajno  pričeli s sveto mašo ter nato nadaljevali v veroučni učilnici  z molitvijo. Sledil je študijski del iz gradiva za člane ŽPS in sicer za mesec april z naslovom »Pridobivanje in uvajanje župnijskih sodelavcev«.

Po prebranem svetopisemskem odlomku smo najprej vsak pri sebi razmislili o tem Kako v delo, dejavnost vključujemo nove sodelavce, kako z njimi delimo svoje znanje in izkušnje? Po krajšem premisleku smo prišli do mnenja, da ko iščemo nove sodelavce – voditelje skupin, je najbolje, da takega človeka osebno nagovori voditelj sam ter ga postopno uvaja in mu je v oporo in pomoč. Prav tako smo bili mnenja, da moramo biti pozorni tudi na določene posebnosti in specifiko določenih skupin ter glede na posebnosti uvajanje novih voditeljev temu prilagoditi.

Izmed tekočih pastoralnih dogodkov smo se najprej dotaknili VELIKE SPOVEDI, ki je v naši župniji potekala včeraj 6.4.2019. V okviru velike spovedi smo se dogovorili za molitev  križnega pota in molitev rožnega venca.

Nato smo omenili današnjo mašo za bolne in ostarele ob 10.00, ki jo organizirajo sodelavci ŽUPNIJSKE KARITAS.

V torek, 9.4.2019 ob 18.00, bo v veroučni učilnici potekalo predavanje na temo VODENJE SKUPIN IN OBLIKOVANJE SODELAVCEV. Predaval bo Matej Cepin. Predavanje je namenjeno sodelavcem ŽPS, sodelavcem ŽK in drugim župljanom, ki so pripravljeni prevzeti kakšno vodstveno vlogo.

Potem  smo se dotaknili OBREDOV VELIKEGA TEDNA. Dogovorili smo se, da organizacijo VELIKEGA TEDNA prevzamejo ključarji in drugi tako kot  je običajno vsako leto. V okviru VELIKEGA TEDNA smo se dogovorili za molitveno uro na VELIKI ČETRTEK ter za molitev pri božjem grobu.

Blagoslov velikonočnih jedi bo potekala dopoldan ob 11.30 in popoldan ob 15.30 uri.

Maše svetega tridnevja v naši župniji pa bodo:

 • bogoslužje velikega četrtka ob 18.00 uri,
 • bogoslužje velikega petka ob 19.00 uri in
 • VELIKONOČNA VIGILIJA ob 20.00 uri.

Na ŠMARNIČNO POBOŽNOST, ki jo pričnemo 1. maja že sedaj vabimo vse otroke, tako tiste mlajše kot tudi starejše, da se jih z veseljem udeležijo in sodelujejo.

Na kratko smo omenili še letošnji ŽUPNIJSKI ORATORIJ, ki bo letos potekal proti koncu poletnih počitnic.

Ob koncu smo bili s strani g. župnika seznanjeni še s SEJO ŠKOFIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA, ki je bila včeraj v Murski Soboti.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.