Mar 17 2019

2. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Ulični križev pot

Napovednik:

  • Danes nesejo izredni delivci obhajilo bolnikom na dom.
  • Danes popoldne ob 14.00 bo križev pot iz cerkve do vaškega križa.
  • V torek je praznik svetega Jožefa, sozavetnika naše župnije. Lepo povabljeni k sveti maši, ki bo ob 18.00.

Teden družine (Foto-Katoliška Cerkev na Slovenskem)

  • Med praznikom sv. Jožefa (19. marca) in Gospodovim oznanjenjem (25. marca) tradicionalno obhajamo teden družine. Lani so bili v središču Ulični križev potzakonci, letos pa družine z majhnimi otroki. Na mizici lahko vzamete nekaj zloženk za naslovom Majhni koraki. Vsaka pot v veri se namreč začenja z majhnimi koraki. Prav je, da znamo mladim družinam približati, kateri so ti mali koraki, ki jih lahko naredijo sami. Pomembno pa je tudi za vse druge, ki že »hodijo v veri«, da pokažejo razumevanje za te prve korake.
  • V soboto ob 15.00 bo v dvorani vaškega doma prireditev za starše, ki jo letos pripravlja KS skupaj z župnijo Bakovci. Vabila boste v teh dnehdobili na dom. Lepo povabljeni.
  • Prihodnjo nedeljo povabljeni na križev pot na Hotizi za družine.
  • Imeli smo srečanje ŽPS. Prisluhnimo poročilu.

 

Poročilo 36. seje ŽPS Bakovci, 12.03.2019

 

Tudi tokratno srečanje smo pričeli s sveto mašo ter nato nadaljevali v veroučni učilnici s postno molitvijo. Sledil je študijski del v gradivu za člane ŽPS in sicer za mesec marec z naslovom »Služenje, ne oblast.«

Po prebranem besedilu in iztočnicah, je sledilo delo po skupinah. Predvsem smo se  osredotočili na vprašanje kaj v župniji delam jaz in bi to zlahka naredil lahko nekdo drug. Hitro smo našli konkretne osebe, ki bi nas lahko nadomestile pri določenih nalogah, vendar smo bili mnenja, da je potrebno te ljudi osebno povabiti in nagovoriti.  Tako smo vsi župljani, ki se čutimo poklicane, povabljeni k sodelovanju pri različnih službah v župniji. Potrebna je le pripravljenost dati se na razpolago in dobra volja.

Sledila je kratka predstavitev krstnih zavetnikov tokrat svete Marjete.

Pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih smo pričeli z omembo minulega srečanja  oz. duhovne obnove članov ŽPS v Dolencih, katerega so se udeležili nekateri naši člani ter obiska Križevega potu na Hotizi.

V nadaljevanju smo se pogovarjali o tekočih pastoralnih dogodkih, ki sledijo v tem mesecu. Eden izmed teh je ulični križev pot, ki bo potekal vsako drugo nedeljo in sicer danes 17.3. pripravo prevzame župnijska Karitas ter 1.3. in 14.4. Koordinacijo smo prevzeli člani ŽPS.

Na Jožefovo bo sveta maša zvečer ob 18.00 uri. Naslednji dogodek, ki smo ga omenili je Materinski dan, ki bo v soboto, 23.3.2019 ob 15.00 uri v Vaškem domu. Tokratni dogodek pripravlja KS Bakovci, župnija sodeluje z petnajstminutnem programu, nastopili bodo Komorni mešani pevski zbor zveze Slovencev na Madžarskem ter veroučenci z recitali.

Velika spovedjo pred Veliko nočjo bo v soboto, 6.4.2019 od 14.00 do 18.00, ko bo večerna sveta maša.V nedeljo 7.4.2019 bo ob desetih maša za bolnike, ki jo pripravlja ŽK.

Prisluhnili smo tudi poročilu predstavnice župnijske Karitas, ki nas je seznanila z omenjeno mašo. Seznanila nas je tudi, da bodo člani v postnem času obiskali bolnike na domu, pridružili pa se jim bodo tudi birmanci.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

 

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.