Nov 11 2018

32. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

32. Nedelja med letomNapovednik:

  • Danes ob 14. uri vabljeni v Odrance na Kozarjeve dneve – na literarno-pevski dogodek, na katerem bo sodeloval tudi g. škof, dr. Peter Štumpf z igranjem na harmoniko. Vabljeni.
  • Ta teden zaradi odsotnosti katehistinje Marjane še ne bo svetopisemskih uric (in  ne verouka za 1. razred), za ostale razrede bo verouk po urniku.
  • Hvala pleskarju Gustiju Srešu in njegovi ekipi za pleskanje cerkve ter ostalim, ki ste sodelovali pri prestavljanju opreme, čiščenju ter skrbi za hrano delavcev. Bog plati.

Pleskanje cerkve

  • Hvala tudi vsem, ki ste prišli v četrtek, ko smo v Bakovcih imeli »novi svetek«, molit. Naj molitev prinaša blagoslov našim prizadevanjem.
  • V petek bo sveta maša ob 17.00, ker je ob 18.00 predstavitev potopisa v šoli. Hvala za razumevanje.
  • Včeraj (v soboto) so bile pevske vaje za otroški pevski zbor. Lepo povabljeni, da se pridružite še tisti pevci, ki tokrat niste mogli priti. Naslednje vaje bodo prihodnjo soboto ob 17.00 uri.

Novi svetek

  • Prihodnjo nedeljo ob 9.00 bo v cerkvi srečanje za starše birmancev. Vabim vse starše in tudi botre, da se srečanja, kakor tudi nedeljske svete maše, udeležite.
  • V tem tednu smo imeli srečanje ŽK in ŽPS. Poročilo:

Pleskanje cerkve

Foto: Branko Buzeti

Poročilo 34. seje ŽPS Bakovci, 08. 11. 2018

 

Srečanje smo pričeli z udeležbo pri molitvi pred Najsvetejšim ter udeležbo pri sveti maši, duhovni del srečanja pa smo zaključili v veroučni učilnici z molitvijo Angelovo češčenje.

V študijskem delu smo najprej prisluhnili svetopisemskemu odlomku Eno telo in veliko telesnih delov, nato pa ob gradivu za člane ŽPS-ja razmišljali o tem, kako lahko vsak osebno pripomore k temu, da tudi naša župnija postane gostoljuben družinski dom za vse župljane. Ker smo se v preteklosti kar nekajkrat ustavili ob iskanju priložnosti in možnosti za vključevanje župljanov, smo tokrat razmišljali o tem, katere so ovire za spodbujanje medsebojne povezanosti in vključevanje v pastoralno dogajanje župnije.  Po razmisleku in pogovoru smo največje ovire prepoznali v težkem sprejemanju novosti, v strahu pred mnenjem drugih, pa v tem, da tisti, ki se ne vključuje v dogajanje, ne dopusti drugemu, da bi se vključeval, zelo veliko oviro pa predstavlja tudi »šum« v komunijkaciji oz. nerazumevanje situacije, kar posledično privede tudi di dezinformacij in neresničnih informacij o dogajanju v župniji.

Pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih smo pričeli s študijskim srečanjem za člane ŽPS, ki bo v soboto, 24. novembra pri Svetem Juriju ob Ščavnici in katerega se bomo tudi mi udeležili.

Glede obhajanja nedelje Kristusa Kralja, s katerim zaključujemo cerkveno leto, in ga bomo obhajali 25. novembra, pa smo se dogovorili, da na omenjeni praznik pri sveti maši ob 10. uri z uvodi sodelujejo veroučenci, pri sveti maši ob 8. uri pa člani ŽPS-ja.

V nadaljevanju smo omenili Teden Karitasa, ki ga bomo obhajali od 25. novembra do 2. decembra. Ob tem nas je g. župnik obvestil, da bodo tudi letos v tem tednu adventne delavnice, v okviru katerih se bodo  pletli adventni venčki, na nedeljo Kristusa Kralja pa jih bo mogoče v cerkvi, s prostovoljnim darom 10 €, tudi kupiti. Delavnica bo v petek, 23. novembra, od 8. ure naprej (vse do večera) v župnišču. Strinjali smo se s predlogom, da si letos v okviru verouka spletejo  svoje adventne venčke le veroučenci prvega razreda in njihovi starši, vsi ostali veroučenci pa so povabljeni, da skupaj s svojimi starši venčke naredijo doma. Na prvo adventno nedeljo, 2. decembra, ki je obenem tudi nedelja Karitas, bomo vse adventne venčke blagoslovili, sodelovanje pri obeh svetih mašah pa bodo pripravili člani ŽK. To isto nedeljo bo tudi škofijski Klic dobrote in sicer v Svetem Juriju v Prekmurju, in sicer popoldan ob 14. uri, na prireditvi pa bo z dramsko uprizoritvijo sodelovala tudi naša župnija. Vabimo župljane, da se tako adventnih delavnic, kot tudi Škofijskega klica dobrote, udeležijo.

V nadaljevanju smo nato omenili škofijsko adventno srečanje ministrantov ter ministrantski kviz, ki bo v soboto, 1. decembra, nato pa še miklavževanje, ki bo v sredo, 5. decembra ob 17. uri, letos med sveto mašo. Zaradi lažje in pravočasne organizacije vsega potrebnega vabimo in naprošamo starše, ki želijo, da njihove otroke obdaruje sv. Miklavž, da otroka najpozneje do torka, 27. novembra, prijavijo pri g. župniku, prispevek pa tako kot lani znaša 10 € za otroka.

Pod točko razno nam je g. župnik podal okvirne informacije glede romanja v sveto deželo leta 2020. Romanje vsako leto pripravlja Komisariat za sveto deželo in je vsako leto v mesecu februarju, prijave pa  začnejo zbirati v mesecu avgustu prejšnjega leta. Okvirna cena sedaj razpisanega enotedenskega romanja v je 1.100 eur, 14 dnevnega pa 1.700 eur. Ker ni predvideno predhodno mesečno obročno odplačevanje, ampak je potrebno celotni znesek poravnati do odhoda, je načrtno varčevanje oz. dajanje obrokov na stran, prepuščeno vsakemu posamezniku.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

 

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.