Okt 08 2018

27. NEDELJA MED LEOTM

Objavljeno v Oznanila

Teden za življenjeNapovednik:

  • Danes smo krstili Maia. Bog naj spremljanja njega in njegove starše s svojo milostjo.
  • Smo v mesecu oktobru. Lepo vabljeni  k molitvi rožnega venca v cerkvi in doma. Svete maše  v tem tednu bodo  od ponedeljka do četrtka ob 18.00, v petek in soboto pa ob 19.00.
  • Od 7. do 14. oktobra 2018 bo v Cerkvi na Slovenskem potekal 27. Teden za življenje pod geslom pesnika Franceta Balantiča »Studencev močnih, čistih sem željan«.
  • V ponedeljek ob 16.30 bo v župnišču srečanje skupine Samarijan, po sveti maši pa srečanje zakonske skupine Sveti Frančišek in Sveta Ana.
  • V torek bo po sveti maši  srečanje zakonske skupine Sveta Klara.
  • V četrtek ob 17.00 bo srečanje ministrantov v župnišču. Dogovorili se bomo tudi o škofijskem romanju, ki bo 27. oktobra v Celje.
  • Župnijsko enodnevno romanje bo v soboto, 20.10. 2018 k Svetemu Duhu nad Ostrim vrhom in v Vuzenico. Obiskali bomo tudi stolnico v Mariboru in pokušino vin v Svečini. Cena prevoza, skupnega kosila in degustacije vin je 30 €.
  • Hvala vsem, ki ste v ponedeljek in torek pomagali pri spravilu drv in negi mladega gozda.
  • Hvala vernikom iz ulice Ob potoku za okrasitev cerkve. Za prihodnjo nedeljo naprošam za krašenje cerkve vernike Nove ulice.
  • Prisluhnimo zapisniku ŽPS, ki smo ga imeli ta teden…

    Poročilo 33. seje ŽPS Bakovci, 02. 10. 2018

    Oktobrsko srečanje smo pričeli z udeležbo pri sveti maši ter ga nadaljevali z molitvijo desetke rožnega venca, nato pa smo po gradivu za člane ŽPS najprej prisluhnili svetopisemskemu odlomku Eno telo in veliko telesnih delov, in nato  v pogovoru, ki je sledil, podali svoje mnenje o tem, kako v naši župniji župljani izvršujemo duhovniško službo vseh krščenih in koliko nas k temu spodbuja g. župnik in člani ŽPS-ja.

    Bili smo enotnega mnenja, da smo vsi župljani, ne le peščica posameznikov, pripravljeni sodelovati in pomagati v župniji ter da se lahko skladno s svojimi talenti in sposobnostmi, sleherni tudi aktivno vključuje v pastoralno dogajanje, toliko bolj, ker g. župnik ob sleherni priložnosti spodbuja in vabi k sodelovanju ter z veseljem sprejema in je odprt tudi za nove predloge in pobude. Menili smo, da je obojestranska pripravljenost predpogoj za ustvarjanje živega ter dejavnega občestva. V pogovoru smo izpostavili tudi naše samoiniciativnosti, saj bomo le na ta način lahko v župniji obdržali živahen utrip življenja. Seveda v pogovoru nismo mogli mimo dogajanja v škofiji, ki so ga minulo poletje povzročile nameravane zamenjave duhovnikov ter posledično pastoralno združevanje župnij, katerega bi bila deležna tudi naša župnija, kakor tudi ne mimo škandalov znotraj Cerkve, katerim smo priča. Ob tem smo zavzeli enotno in trdno stališče, da kljub vsem škandalom in nepravilnostim, ki pa se ne pojavljajo zgolj v Cerkvi, ampak tudi v drugih institucijah, ohranjamo svojo vero, se je veselimo in jo živimo, saj se bogoslužja udeležujemo in v župniji pomagamo ter sodelujemo zaradi vere v Boga ter ljubezni do sožupljanov in ne zaradi duhovnika.

    Pogovor o tekočih aktualnih dogodkih smo začeli z rožnovensko pobožnostjo. Strinjali smo se s predlogom, da tudi letos molitev rožnega venca pred svetimi mašami vodijo posamezne skupine kakor tudi veroučenci, zato vabimo predstavnike posameznih skupin, da svojo skupino vpišejo v pripravljen seznam molitve RV, ki je v zakristiji.

    Sledil je pogovor o misijonski nedelji, ki jo bomo obhajali 21. oktobra. Pri sveti maši bodo z uvodi sodelovali naši birmanski pripravniki

    Ker je v minulih dneh precej župljanov že spraševalo o jesenskem enodnevnem romanju, smo se na seji dogovorili, da bo le-to v soboto 20. oktobra. Poromali bomo k Svetemu Duhu nad Ostrim vrhom,  v Vuzenico ter obiskali tudi stolnico v Mariboru. Cena romanja je 30 €, seveda pa se lahko za romanje že prijavite g. župniku. Omenili smo še romanje v Sveto deželo, ki bi ga naj v župniji organizirali v februarju leta 2020. Dogovorili smo se, da do naslednjega srečanja s stani agencije pridobimo ustrezno ponudbo ter preverimo možnost obročnega odplačevanja, nato pa bomo pričeli z zbiranjem prijav tudi za to romanje.

    V nedeljo, 28. oktobra pri sveti maši ob 10. uri bo praznovanje zakonskih jubilantov. Vabila boste zakonci jubilanti prejeli v tem tednu, v kolikor pa kdo od zakoncev, ki letos praznuje peto, deseto, petnajsto ali katero koli naslednjo peto obletnico poroke, vabila ne bi prejel, naj to sporoči g. župniku ali ga. Renati.

    V nadaljevanju smo nato omenili še škofijsko romanje ministrantov, ki bo v soboto 27. oktobra ter praznik vseh svetih. Glede romanja bo z ministranti in starši dogovoril g. župnik, glede praznika vseh svetih pa smo se dogovorili, da tudi letos v cerkvi ob 17. uri pričnemo z molitvijo rožnega venca. Župljani lahko ta dan, pred molitvijo, v za to pripravljeno škatlico, oddate listke z zapisanimi imeni svojih pokojnih, katerim želite molitev nameniti.

    Ob koncu smo omenili še zahvalno nedeljo, ki jo bomo praznovali 4. novembra ter Novi svetek oz. dan celodnevnega češčenja Najstvetejšega, ki je v naši župniji 8. novembra.

    Pod točko razno nas je g. župnik seznanil, da se na spletni strani župnije smejo objavljati svete maše z imeni rajnih, zato smo sprejeli sklep, da z današnjo nedeljo nadaljujemo z objavo imen pokojnih, za katere se daruje sveta maša.

    Sledilo je še poročilo s seje ŠPS, nato pa smo srečanje zaključili z molitvijo in pogostitvijo.

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.