Jul 08 2018

14. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Križev pot Danijela HalasaNapovednik:

  • Ob postajah križevega pota na Hotizi že nekaj let v postu poteka molitev križevega pota in tudi izven tega časa prihajajo različni romarji, ki prehodijo to pot v spomin na Božjega služabnika Danijela Halasa. Vaščani Hotize so ponosni na to pridobitev in ves čas skrbijo, da je pot urejena, da je trava ob križih pokošena. Ob poti so uredili sprehajalno stezo, jo asfaltirali in uredili ograjo. Letos pa so uspeli urediti še električno razsvetljavo. Tako bodo osvetljeni križi omogočali bolj zbrano molitev tudi zvečer oz. v temi. Blagoslov električne razsvetljave ob postajah križevega pota bo v okviru ribiških dni na Hotizi in sicer v soboto, 14. julija 2018 ob 20.30. Pri uvodnem znamenju bo najprej kratka predstavitev projekta, ki ga je izvedla vas Hotiza, nato bo blagoslov in molitev križevega pota v skrajšani obliki. Lepo vabljeni, da tudi na ta način pripomoremo k dokončanju postopka za beatifikacijo Božjega služabnika Danijela Halasa.
  • V petek bom obiskoval bolnike na domu.
  • Hvala vsem, ki ste minuli teden pomagali pri pogozdovanju in spravilu drv, kakor tudi tistim, ki ste pomagali v kuhinji.
  • Hvala tudi vernikom iz ulice Ob Muri za okrasitev cerkve. Za prihodnjo nedeljo prosim za krašenje vernike iz Prečne ulice.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.