Mar 18 2018

5. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

5. postna nedelja

Napovednik:

  • Hvala spovednikoma, ki sta včeraj spovedovala v naši župniji ter hvala vsem, ki ste pomagali z molitvijo rožnega venca in postrežbo. Hvala tudi članom ŽK, ki so pripravili sodelovanje pri sveti maši za bolnike in ostarele ter pogostitev za njih. Priložnost za sveto spoved bo še naslednji teden vsak dan pol ure pred sveto mašo ali pa prihodnjo nedeljo in ponedeljek v Murski Soboti.
  • Danes ob 14. vabljeni k križevemu potu v cerkev, popoldne ob 16.00 pa h križevemu potu za družine na Hotizi.

5. postna nedelja

5. postna nedelja

  • Ta teden bo v Bakovcih maševal tudi g. Robert Smodiš.
  • V ponedeljek je praznik svetega Jožefa, sozavetnika naše župnije. Slovesna sveta maša bo ob 17.00. Z veseljem pričakujemo g. škofa dr. Jožefa Smeja, če bo lahko prišel na našo slovesnost. Lepo povabljeni vsi župljani, da skupaj počastimo god sv. Jožefa. Sveta maša bo tudi zjutraj ob 8.00 in sicer pogrebna sveta maša za + Ano Meolic, pogreb pa bo ob 15.00. Ob 18.00 bo srečanje zakonske skupine Sv. Frančišek.

Obisk škofa dr. Jožefa Smeja

  • Od ponedeljka pa do sobote obhajamo Teden družine. Letos so v središču tedna družine zakonci, poteka pa pod geslom Najin zakon – Božja mojstrovina. Namen letošnjega tedna družine je, da zakonca bolje spoznata, kaj pravi Sveto pismo o zakonskem življenju, da povabita Boa v svoj odnos, poživita ljubezen v zakonu ter prepoznata, da je zakon zakrament in zaživita njegove moči. Za zakonce so pripravljene zloženke, na katerih so preproste in konkretne spodbude za moža in ženo za vsak dan. Nekaj jih je na mizici za verski tisk, najdete pa jih tudi na spletni strani škofije.

Jožefovo - sozavetnik župnije

  • V petek po sveti maši bo srečanje skupine Vrtnice.
  • V soboto liturgično obhajamo praznik Gospodovega oznanjenja. Ob 16.00 bo v dvorani vaškega doma prireditev za starše. Lepo povabljeni. Sveta maša bo ob 18.00.
  • V nedeljo je cvetna nedelja. Ob mizici za tisk so oljčne vejice, ki so jih pripeljali s Primorske. Prispevek, ki ga ob tem darujete je namenjen vzdrževanju tamkajšnjih župnij. Povabljeni, da poleg oljčne vejice povežete v butaro še drugo zelenje in ga prinesete k blagoslovu, ki bo pri obeh svetih mašah. Pred sveto mašo ob 10.00 se zberemo pri župnišču, kjer bo blagoslov zelenja in nato procesija v cerkev. Po sveti maši ob 8.00 bodo izredni delivci nesli obhajilo bolnikom na dom.
  • Glede romanja v Međugorje sporočam, da so že zasedena vsa prosta mesta. Nekaj prijav bomo še sprejeli na čakalno listo, če bi se kdo od prijavljenih romanja ne mogel udeležiti.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.