Mar 11 2018

4. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

4. Postna nedeljaNapovednik:

  • Danes ob 14. vabljeni k uličnemu križevemu potu.
  • V ponedeljek ob 15.30 bo srečanje skupine Samarijan.
  • V torek po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sv. Klara.

Ulični križev pot

  • V petek bom obiskoval bolnike na levi strani Mokoša in ostale, ki jih minuli petek nisem uspel obiskati.
  • V soboto ob 9.00 bo v Radencih postno srečanje vseh članov ŽPS. Pred cerkvijo se zberemo ob 8.15 in se organiziramo glede prevoza.
  • V soboto popoldne bo velika spoved za našo župnijo. Spovedovat prideta spovednika iz Murske Sobote in Tišine. Spoved bo Od 14.00 do 15.30 in nato od 17.00 naprej. Vabljeni tudi vsi katehiziranci od 4. do 9. razreda, da pridete med 14.00 in 15.00 uro.
  • V nedeljo bo ob 10.00 sveta maša za bolnike, po sveti maši pa podelitev bolniškega maziljenja in družabno srečanje za njih. Domači ali sosedje omogočite, da bodo bolniki lahko prišli k sveti maši v cerkev.Ulični križev pot
  • Hvala za prispevek, ki ste ga zbrali za čiščenje cerkve in župnišča. Obenem se zahvaljujem tudi ge. Olgi in vsem, ki radi pomagate, da je cerkev in župnišče urejeno in lepo počiščeno. Hvala tudi Rožam živega rožnega venca, ki so zbrale prispevek in dar za sveto mašo in cerkev (seznam je na oglasni deski). Hvala tudi vsem vam, ki ste mi še v teh dneh prinesli dar za duhovnika. Iskreni in velik Bog plati!
  • Za predvideno romanje v Međugorje od 1. do 4. junija 2018 vas je že veliko naredilo rezervacijo prijave. Po zbranih ponudbah vas seznanjam s programom in ceno romanja. Odhod iz Bakovec bo ob 2.00. S potrebnimi vmesnimi postanki bomo okrog 12.00 prispeli v Dubrovnik. Po ogledu Dubrovnika in Ulični križev potznamenitosti ter sveto mašo, ki jo bomo imeli v tamkajšnji cerkvi, se bomo ob 18.00 odpeljali do Međugorja. V Međugorju bomo sledili duhovnemu programu in se v ponedeljek po kosilu odpravili na pot do doma, kamor bomo prispeli okrog 22.00. Cena romanja, ki vključuje avtobusni prevoz, dva obroka in pijačo na poti do Međugorja, vstopnine v Dubrovniku, ter tri polne penzione v Međugorju (brez večerje zadnji dan), znaša 180€. 80 € je zaželeno plačati ob prijavi, ostalo pa na srečanju, ki ga bomo imeli 21. maja 2018 po večerni sveti maši v Bakovcih.
  • V minulem tednu smo imeli srečanje ŽPS. Prosim za poročilo.

    Poročilo 29. seje ŽPS Bakovci, 06. 03. 2018

     

    Po sveti maši, s katero smo tudi tokrat pričeli naše srečanje, smo sejo nadaljevali z uvodno postno molitvijo ter s pogovorom ob temi Izzivi odraščanja, mladosti in osebne odločitve za vero, ki je po gradivu za člane ŽPS bila na vrsti za tokratno sejo.

    Čeprav smo se načeloma strinjali z v gradivu navedeno trditvijo, da mladi v dobi odraščanja posnemajo držo svojih staršev in je zato njihov zgled zelo pomemben, smo izpostavili dejstvo, da sam zgled nikakor ni dovolj za vero mladih in njihovo hojo za Kristusom. Številni starši in stari starši, tudi iz naše srede, se namreč kljub prizadevanju za versko vzgojo otrok ter dobremu krščanskem zgledu, soočajo z oddaljevanjem otrok od vere in Boga. Tako smo tudi glede mladih in njihove vere v pogovoru, podobno kot na prejšnji seji, prišli do zaključka in ugotovitve, da mora odločitev za vero v prvi vrsti sprejeti vsak sam. K temu koraku pa lahko pripomorejo in seveda tudi mlade spodbudijo poleg verskega življenja v družini različni pastoralni dogodki in aktivnosti, ki jih pripravljamo, bodisi na ravni župnije, dekanije ali škofije in kamor povabimo ter poskušamo vključiti čim več mladih. Priložnosti za vključevanje mladih je kar nekaj – vse od animatorskih skupin, mladinskega verouka, oratorija, pa do dekanijskih molitvenih srečanj, vseslovenskega srečanja mladih v Stični, pa križevega pota za mlade,  seveda pa odločitev udeležiti in vključiti se vanje, ostaja v prvi vrsti na mladih.

    Sledil je pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih, izmed katerih smo najprej omenili spokorno bogoslužje in veliko spoved v župniji, ki bo v soboto 17. marca, s pričetkom ob 14. uri. Ker bosta kot običajno za spovedovanje na razpolago dva zunanja spovednika, župljane vabimo, da ta dan v čim večjem številu pristopijo k zakramentu sprave. Toliko bolj, ker v nedeljo 18. marca spovedovanja pred svetima mašama ne bo. S strani g. župnika smo bili seznanjeni z dogovorom na ŽK, da bo to nedeljo, torej 18. marca, ob 10. uri sveta maša za vse bolne in ostarele, zato vabimo in naprošamo župljane, da svojim starejšim omogočijo obisk te svete maše. V kolikor bi pri prevozu rabili pomoč, lahko o tem obvestijo katerega člana ŽK. Pred sveto mašo ob 10. bo g. župnik za bolne in ostarele na razpolago za sveto spoved, po sveti maši pa še za podelitev zakramenta svetega bolniškega maziljenja.

    V nadaljevanju smo nato omenili še postno duhovno obnov za člane ŽPS-ja, ki bo prav tako v soboto 17. marca v Radencih, nato pa smo se pogovorili še o prazniku našega župnijskega sozavetnika – o Jožefovem, ki ga bomo obhajali v ponedeljek 19. marca. Dogovorili smo se, da bo ta dan ena sveta maša in sicer ob 17. uri, ki jo bo, v kolikor mu bo zdravje dopuščalo, daroval pomožni škof, dr. Jožef Smej.

    Največ časa smo namenili praznovanju starševskega dne, saj letos dogodek pripravlja ter vse potrebno organizira župnija. Prireditev bo v soboto 24. marca ob 16.00 uri v dvorani Vaškega doma. Pisna vabila bodo vsa gospodinjstva prejela v poštne nabiralnike, seveda pa že sedaj vabimo župljane, da se omenjene prireditve udeležijo.

    Sledil je pogovor o obredih velikega tedna. Tudi letos vabimo in naprošamo vse župljane, ki so v minulih letih pomagali pri pripravi vsega potrebnega,  da to dobrovoljno in z veseljem storijo tudi letos.

    Ker bo naše naslednje srečanje zaradi velikonočnih praznikov 9.aprila, smo na tej seji omenili še srečanje bogoslužnih sodelavcev soboške škofije, ki bo v stolnici v soboto 7. aprila.

    Pod točko razno smo se pogovorili še o kipu Fatimske Matere Božje, ki je lansko leto romal po domovih župnije in vabil k molitvi. Ker je na svoji poti kip obiskal le nekatere družine, smo se dogovorili, da s to nedeljo kip Fatimske Matere Božje nadaljuje svojo pot v Partizanski ulici, vernike iz ostalih ulic, ki želijo, da jih kip Fatimske Matere Božje še obišče, pa prosimo, da se vpišejo v za to pripravljen seznam v zakristiji.

    Srečanje smo zaključili z molitvijo.

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.