Nov 12 2017

32. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Celodnevno češčenje - molitev pred NajsvetejšimNapovednik:

  • Hvala za molitev ob dnevu celodnevnega češčenja, ki je bilo v sredo.
  • V ponedeljek ob 16. bo srečanje staršev 3. razreda.
  • V sredo srečanje župnijskih gospodinj v Turnišču.
  • V četrtek po sveti maši srečanje bralcev Slomškovega bralnega priznanja.
  • V petek gremo z osmošolci na duhovne vaje na Razbor, zato bo sveta maša zjutraj ob 8.00. Zvečer pa smo lepo povabljeni na predstavitev potopisa po Maroku, ki ga bo družina Lukač imela v osnovni šoli ob 18.30. Veroučno srečanje za 7. razred bo redno ob 14.30, osmošolci pa se dobimo pred cerkvijo ob 16.00. S seboj imejte stvari, ki so napisane na prijavnici. Peljala bova g. Andrej Ostanek in jaz. V nedeljo pa ste povabljeni vsi starši osmošolcev, da se ob 10.30 pridružite pri sveti maši na Zgornjem Razborju (nad Šoštanjem), ki bo sklepni dogodek  duhovnih vaj.
  • V soboto ob 9. uri bodo v župnišču pevske vaje za otroke. Otroci, ki imate veselje do petja, vabljeni, da se pridružite pevskem zborčku in pod vodstvom ga. Anite Novak s petjem sodelujete najprej pri miklavževanju in nato tudi pri božičnici.
  • Povabilo in prošnja iz ljubljanskega bogoslovja, kjer se vzgajajo bodoči duhovniki, za zbiranje različnih pridelkov in izdelkov (sadje, zelenjava, jajca, meso, olje, moka, ozimnica…) za bogoslovsko kuhinjo. Pomembnost tega zbiranja »darov zemlje« se kaže na dveh področjih: ljubezen ljudi do nas duhovnikov in bogoslovcev, ko darujete materialne stvari, saj smo v celoti odvisni od vaših darov; hkrati pa tudi ozaveščanje, da je skrb za duhovnike, bogoslovce in nove duhovne poklice delo nas vseh. Darove za bogoslovje bomo zbirali do nedelje, 25. 11. 2017. Pripeljete jih lahko na župnišče ali jih oddate v predprostoru cerkve.  Bog povrni za vaš dar.
  • Imeli smo srečanje ŽK in ŽPS. Poročilo:

Poročilo 25. seje ŽPS Bakovci, 07. 11. 2017

 

Tudi tokratno srečanje smo pričeli z udeležbo pri sveti maši, nato pa si v duhovnem delu, po prebranem svetopisemskem odlomku in uvodni molitvi, ogledali še dokumentarno igrani film Kaplja na vedru o upokojenem škofu dr. Jožefu Smeju. Ker se dr. Jožefa Smeja še danes, marsikateri župljan s hvaležnostjo spominja, saj je v času kaplanovanja v M.Soboti opravljal dušnopastirsko službo tudi v naši župniji, smo s toliko večjim veseljem in spoštovanjem, po ogledu filma, v pogovoru ki je sledil, nanizali številne kreposti, ki ga odlikujejo: dobrotljivost, skromnost, ponižnost, razumnost, goreča molitev in predanost Bogu.  Vse to tudi nas spodbuja, da sledimo njegovemu svetlemu liku in se trudimo za svetost.

Pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih smo pričeli s študijskim srečanjem za člane ŽPS, ki bo v soboto, 25. novembra v Kančevcih in katerega se bomo tudi mi udeležili. Glede obhajanja praznika Kristusa Kralja, ki ga bomo obhajali 26. novembra in s katerim zaključujemo cerkveno leto, pa smo se dogovorili, da na omenjeni praznik pri sveti maši ob 10. uri z uvodi sodelujejo naši birmanski pripravniki, pri sveti maši ob 8. uri pa člani ŽPS-ja.

Sledil je pogovor o Tednu Karitas, ki ga bomo obhajali v tednu od 26. novembra do 3. decembra, nato pa smo prisluhnili predstavnici ŽK, ki nas je seznanila z adventnimi delavnicami, v okviru katerih se bodo, tako kot običajno,  pletli adventni venčki, na nedeljo Kristusa Kralja pa jih bo mogoče v cerkvi, s prostovoljnim darom 10 €, tudi vzeti. Delavnica bo v četrtek, 23. novembra, od 8. ure naprej v župnišču. Tudi veroučenci si bodo v okviru verouka spletli svoje adventne venčke. O datumu teh delavnic in o vsem, kar je potrebno zanje, bodo veroučenci in njihovi starši seznanjeni preko oznanil. Na prvo adventno nedeljo, 3. decembra, ki je obenem tudi nedelja Karitas, bomo vse adventne venčke blagoslovili, sodelovanje pri obeh svetih mašah pa bodo to nedeljo pripravili člani ŽK. To isto nedeljo bo tudi škofijski Klic dobrote in sicer v Dobrovniku, popoldan ob 14. uri. Vabimo župljane, da se tako adventnih delavnic, kot tudi Škofijskega klica dobrote, udeležijo.

V nadaljevanju smo nato nekaj več časa namenili miklavževanju, ki bo letos v ponedeljek, 4. decembra ob 17. uri. Kratko igrico bodo pripravili naši osmošolci, otroci pa bodo zapeli tudi nekaj pesmi. Zato vabimo otroke, ki imate veselje do petja in se želite pridružiti miklavževemu zborčku, da to sporočite ge. Aniti Novak. Zaradi lažje in pravočasne organizacije vsega potrebnega pa seveda vabimo in naprošamo tudi starše, ki želijo, da njihove otroke obdaruje sv. Miklavž, da otroka najpozneje do torka, 28. novembra, prijavijo pri g. župniku, prispevek pa tako kot lani znaša 10 € za otroka.

Pod točko razno smo bili s strani g. župnika seznanjeni s še enim projektom, ki poteka že 18-to leto zapored. Gre za Slomškovo bralno priznanje, namenjeno pa je bralkam in bralcem različnih generacij, tako posameznikom kot tudi skupinam. Ker tudi v naši župniji marsikateri župljan rad poseže po dobri knjigi, kar dokazuje tudi naša knjižnica v cerkvi, smo se strinjali s predlogom, da se kot župnija priključimo temu projektu. Vabimo župljane, ki ste pripravljeni sodelovati v Slomškovem bralnem priznanju, da se v četrtek, 16. novembra, po sveti maši udeležite kratkega srečanja v župnišču, na katerem boste dobili vsa dodatna pojasnila in podrobne informacije glede tega projekta.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.