Apr 09 2017

CVETNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Cvetna nedeljaNapovednik:

  • Danes so na voljo tudi tiskana oznanila z mašnimi nameni ter s sporedom za veliki teden in teden po veliki noči. Lepo povabljeni k obredom, ki naj bodo za vso vašo družino priložnost za potrditev vere in utrditev medsebojnih odnosov. Pridite skupaj v cerkev in tudi doma pripravite lepo duhovno dogajanje.

Cvetna nedelja

  • V tem tednu bomo imeli še verouk v torek, ostali veroučenci pa pridite namesto verouka zvečer k obredom velikega tedna. Posebej vabim prvoobhajance v četrtek, ko se bodo pri večerni sveti maši predstavili kot pripravniki na prvo obhajilo.
  • V petek ob 15.00 povabljeni k molitvi križevega pota v spomin na Jezusovo smrt in v zahvalo za milost odrešenja.Cvetna nedelja
  • Kdor še ni prejel svete spovedi,  ima možnost še danes in jutri dopoldne v Murski Soboti, kjer je velika spoved. Pol ure pred mašo bom v župnijski cerkvi spovedoval še do srede, v času obredov velikonočnega tridnevja, žal, ne bom mogel biti na razpolago za sveto spoved.
  • Vse, ki pomagate pri obhajanju velikonočnih praznikov, lepo vabim in prosim, da tudi letos sodelujete in posrbite za vse potrebno, da bo praznovanje lepo in zbrano potekalo. Z ministranti imamo vaje v četrtek, petek in soboto ob 17. uri.

Ulični križev pot

 

CVETNA NEDELJA – Ob 14.00 lepo vabljeni h križevemu potu. V Murski Soboti je popoldne velika spoved, prav tako v ponedeljek dopoldne.

Ulični križev pot

Bolnike na domu sem v minulih dneh obiskal. Če želite še za koga obisk duhovnika na domu, mi, prosim, to sporočite do torka. Spovedovanje v tem tednu bo do srede vsak dan pol ure pred sveto mašo tudi v župnijski cerkvi.

Ulični križev pot

VELIKI TEDEN nas spominja na največje dogodke našega odrešenja: Jezusovo zadnjo večerjo, postavitev svete maše in duhovniško posvečenje, na Jezusovo trpljenje, smrt in vstajenje. Skušajmo ga preživeti v duhovni zbranosti in se radi udeležujmo obredov velikega tedna.

Verouk bo v tem tednu samo v torek po ustaljenem urniku. Tisti, ki imajo verouk v četrtek in petek, naj namesto verouka pridejo k obredom velikega četrtka. Posebej ste ta dan vabljeni prvoobhajanci, saj boste stopili v neposredno pripravo na prvo sveto obhajilo. Z vami naj pridejo tudi vaši starši.

Veliki četrtek - letošnji prvoobhajanci

VELIKI ČETRTEK je dan Gospodove zadnje večerje, ko nam je Jezus dal novo zapoved ljubezni, postavil zakrament svete maše in apostole posvetil v duhovnike.

Ob 9.00 se bomo v stolnici v Murski Soboti zbrali vsi duhovniki ob škofu pri krizmeni maši. Škof bo blagoslovil oz. posvetil krstno in bolniško olje ter krizmo.

Veliki četrtek - zadnja večerjaVečerno bogoslužje pri nas je ob 18.00. Pri slavi se oglasijo zvonovi, ki potem utihnejo do velikonočne vigilije na veliko soboto. Med mašo je tudi obred umivanja nog. Vabljeni, da po maši ostanemo še pri molitveni uri.

Velika četrtek - apostoli

VELIKI PETEK je dan Jezusovega križevega pota, trpljenja na križu,  Veliki petek smrti in pokopa. Popoldne bomo obiskali božji grob in ob 15.00 skupaj molili križev pot. Ta dan ni svete maše, pač pa obred velikega petka ob 18.00. Začeli bomo z molitvijo, branjem pasijona, češčenjem križa in obhajilom. Na veliki petek je strogi post.

 

 

VELIKA SOBOTA je dan Jezusovega počitka v grobu.Božji grob

Ves dan bo češčenje Najsvetejšega pri Božjem grobu in častna straža. Spored češčenja:

08.00 – 09.00  verniki Cvetne, Soboške in Panonske ulice.
09.00 – 10.00  verniki Kroške in Partizanske ulice
10.00 – 11.00  verniki Poljske, Nove, Vrtne ulice in ulice Ob potoku
11.00 – 11.30  tisti, ki prinašajo velikonočna jedilaVelika sobota - češčenje Najsvetejšega
11.30               blagoslov velikonočnih jedil

12.00 – 13.00 verniki Malih Bakovec
13.00 – 14.00 verniki Mlinske, Ribiške in ulice Ob Muri
14.00 – 15.00 verniki Zvezne in Prečne ulice
15.00 – 15.30 tisti, ki prinašajo velikonočna jedila
15.30               blagoslov velikonočnih jedil
16.00 – 17.00 verniki Stare in Mladinske ulice
17.00 – 18.00 osebna molitev

18.00 – 19.00 člani ŽPS, ŽK in tisti, ki čez dan niso mogli priti

Obredi velike sobote se začnejo ob 19.00. Zberemo se pri ognju pred cerkvijo. Najprej je blagoslov Velika sobota - blagoslov ognjaognja, velikonočne sveče, nato procesija v cerkev. S seboj prinesite sveče. Ob drugem vzkliku »Kristusova luč« prižgemo sveče v cerkvi. Sledi slavospev velikonočni sveči, branje Božje besede, psalmi, aleluja. Pri slavi se oglasijo zvonovi. Sledi krstno bogoslužje z blagoslovitvijo vode in sveta maša.

 

VELIKA NOČ je dan Gospodovega vstajenja in največji krščanski praznik. Vstajenjska procesija je Velika noč - vstajenje - prazen grobob 7.30. Med procesijo pojemo velikonočne pesmi, igra godba na pihala in se oglašajo župnijski zvonovi. Po procesiji je slovesna sveta maša. Druga maša na veliko noč je ob 10.00.

Iskrena hvala vsem tistim, ki ste že ali še boste darovali za rože ob božjem grobu. Vaje za ministrante bodo v četrtek, petek in soboto ob 17.00.

 

  • ŽUPNIJSKO ROMANJE na Bavarsko bo od 02. do 04. junija 2017. Vabljeni, da se še prijavite in povabite tudi sosede ter prijatelje.
  • Slovesnost svete birme bo v naši župniji 14. maja, prvega sv. obhajila pa 28. maja. Vabljeni, da naše pripravnike za birmo in prvo sveto obhajilo spremljamo z molitvijo.
  • 22. aprila 2017 bo škofijski ministrantski turnir v Ljutomeru, 23. aprila 2017 po sveti maši ob 10.00 pa bo blagoslov motoristov in motorjev pred župnijsko cerkvijo v Bakovcih.
  • Minuli teden smo imeli sejo ŽK in ŽPS. Poročilo:

 

Poročilo 20. seje ŽPS Bakovci, 04. 04. 2017

 

V duhovnem delu srečanja smo najprej prisluhnili predstavitvi življenja slovenske mistikinje in stigmatikinje Magdalene Gornik, ki je celih 47 let živela brez vsake zemeljske hrane, na svojem telesu nosila znamenja Kristusovih ran in vse svoje življenje, kljub velikemu telesnemu trpljenju, sprejemala in uresničevala Božjo voljo. Njeni lik tudi nas vabi k temu, da bi z otroško zaupljivostjo in predanostjo sprejemali Božjo voljo tudi takrat, ko nas v življenju doletijo trpljenje in preizkušnje.

Pogovor o aktualnih dogodkih smo pričeli z obredi velikega tedna. Ker gre za ustaljene dogodke, vabimo in naprošamo vse župljane, ki ste v minulih letih pomagali pri pripravi, organizaciji in sodelovanju, da tudi letos z veseljem in zavzetostjo pristopite k pripravi vsega potrebnega, da bo obhajanje svetega tridnevja in največjega krščanskega praznika – velike noči, tudi letos lépo. Molitveno uro na veliki četrtek bo pripravila skupina mladih, za molitev ob božjem grobu pa bo na mizici za verski tisk na razpolago nekaj izvodov molitvene ure, seveda pa si lahko verniki molitev oblikujete tudi po svoje. Izvedbo molitve po posameznih ulicah smo prevzeli člani ŽPS-ja.

V nadaljevanju smo nato omenili škofijski ministrantski nogometni turnir, ki bo 22. aprila v Ljutomeru, ter šmarnično pobožnost v mesecu maju. Vabimo otroke – tako predšolske kot šoloobvezne, da se udeležujejo te majniške pobožnosti, saj smo se dogovorili, da letos  otroke, ki bodo redno obiskovali šmarnice, nagradimo s čisto pravim izletom. Kam se bomo z avtobusom podali in koga obiskali, pa naj vam ostane zaenkrat še prikrito.

Ker bo v nedeljo 14. maja v naši župniji slovesnost svete birme, bo v torek 9. maja na obisku v župniji g. škof, ki bo preveril znanje naših pripravnikov za birmo ter obenem opravil redno kanonično vizitacijo župnije. Seznanil se bo s celotnim pastoralnim delom v župniji, pregledal matične knjige ter cerkvene objekte in se na pogovornem srečanju sestal tudi z člani ŽPS-ja. V zvezi z omenjenim srečanjem smo dorekli podrobnosti, nato pa smo se pogovorili še o slovesnosti prvega svetega obhajila, ki bo zadnjo nedeljo v maju, t.j. 28. maja pri sveti maši ob 10. uri. Naši bodoči prvoobhajanci bodo v soboto 20. maja, po duhovni pripravi v Kančevcih, v domači župnijski cerkvi opravili tudi prvo sveto spoved. Ker naše prvo spovedance vedno  tudi pogostimo, smo oblikovali ekipo, ki bo poskrbela za to, nato pa smo oblikovali še ekipo, ki bo v nedeljo, na dan prvega svetega obhajila, v župnišču pripravila vse potrebno še za pogostitev prvoobhajancev in njihovih staršev.

Glede dneva župnije in KS smo ob koncu oblikovali še ekipo, ki bo na srečanju s predstavniki KS zastopala župnijo.

Srečanje smo zaključili s kratko molitvijo.

Cvetna nedelja-blagoslov novega mašnega plašča

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.