Mar 12 2017

2. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

2. postna nedelja - Ulični križev pot Napovednik:

  • Danes popoldne ob 14.00 vabljeni k uličnemu križevemu potu tukaj v Bakovcih. Ob 15.00 uri pa v Mursko Soboto v vrtec Lavra na Slavljenje za družine. Gosta bosta Mihaela in Simon Laci, zakonski par iz Dobrovnika, ki bosta podelila njuno iskanje poti do Jezusa.

2. postna - ulični križev pot

  • V ponedeljek po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sv. Ana.
  • V torek po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sv. Klara.
  • V soboto 18. marca ob 18. uri bo na Hotizi križev pot za mlade. Mladi vabljeni!
  • Prihodnjo nedeljo je praznik sv. Jožefa, sozavetnika naše župnije, ki pa ga letos zaradi postne nedelje liturgično obhajamo v soboto, 18. marca. Ta dan bo za našo župnijo malo proščenje. Sveto mašo ob 9.00 in slovesnost bo vodil g. Vili Hribernik, župnik v Dolenjcih. V nedeljo pa bomo blagoslovili nov cerkveni križ, ki so ga darovali župljani, ki ne želijo biti imenovani. Bog povrni za vaš (njihov) dar. Posvetili bomo tudi obnovljeni pateni.
  • V nedeljo, ob godu sv. Jožefa, začenjamo teden družine z naslovom Pogumni bodite. Razmišljanja in molitve želijo spodbuditi može, da bi upali v družini biti tudi pričevalci vere in spodbuditi vse člane k molitvi, obisku svete maše, pogovoru  o verskih stvareh. Vabljeni že k sveti maši v soboto  ob proščenju ter seveda v nedeljo na god sv. Jožefa, ko bomo blagoslovili poslanstvo krščanskih mož in očetov.

2. postna nedelja - ulični križev pot

  • V nedeljo po jutranji sveti maši bodo izredni delivci obhajila nesli obhajilo bolnikom na dom.
  • Vabljeni, da se prijavite za romanje na Bavarsko. Podrobni program romanja je na razpolago na mizici za verski tisk in si ga lahko vzamete.
  • Minuli teden smo imeli srečanje ŽK in ŽPS. Prosim za poročilo.

Postna duhovna obnova za člane ŽPS

 

Poročilo 19. seje ŽPS Bakovci, 07. 03. 2017

 

Po udeležbi pri sveti maši, s katero smo pričeli naše srečanje, smo sejo nadaljevali v veroučni učilnici s postno molitvijo ter predstavitvijo svetniškega lika Božjega služabnika Alojzija Kozarja, prvega odranskega župnika, za katerega se je leta 2015 pričel postopek za beatifikacijo t.j. razglasitev za blaženega. Njegova popolna predanost Bogu in trdno ter neuničljivo upanje in zaupanje v Božjo voljo v sleherni življenjski situaciji, tudi nas vabi, da sledimo njegovemu zgledu in ostanemo pokončni, pošteni in nezlomljivi.

Pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih smo pričeli s pogovorom o udeležbi na (današnji) včerajšnji postni duhovni obnovi za člane ŽPS-jev vseh treh dekanij murskosoboške škofije, nato pa smo nekaj časa namenili še seznanitvi z različnimi postnimi akcijami, katerih prvenstven namen ni v odpovedi neki stvari, ampak so sredstvo, ki nas vabijo k osebnemu spreobrnjenju, poglobljeni molitvi ter večji skrbi za uboge.  Strinjali smo se s predlogom, da tudi v okviru ŽPS-ja izvedemo svojo postno akcijo. Dogovorili smo se za postno molitveno podporo enemu članu ŽPS-ja in se tudi dogovorili za uro, ko se dnevno v molitvi povežemo med seboj.

Naslednji dogodek, o katerem smo se pogovorili, je praznik sozavetnika naše župnije – Jožefovo, ki ga bomo obhajali in praznovali v soboto 18. marca. Podali smo nekaj predlogov za gostujočega pridigarja pri slavnostni sveti maši, ki bo tako kot lani zjutraj, ob 9. uri in prevzeli tudi pripravo uvodov v posamezne dele te slavnostne svete maše, nato pa smo le omenili praznovanje starševskega dne, ki bo v soboto 25. marca, saj dogodek pripravlja Krajevna skupnost.

Velika spoved v naši župniji bo v soboto pred 5. postno nedeljo, t.j. 1. aprila, s pričetkom ob 14.30 uri. Kot običajno bosta na razpolago dva zunanja spovednika, ki bosta na razpolago za spoved do večerne svete maše oz. v kolikor bo potrebno, tudi med samo sveto mašo. Ker v  nedeljo pred jutranjo sveto mašo ne bo spovedovanja, pred sveto mašo ob 10. uri pa bo g. župnik na razpolago za spoved zgolj bolnikom, za katere bo nato tudi sveta maša, vabimo župljane, da k prejemu zakramenta svete spovedi, v čim večjem številu pristopijo v soboto. V nedeljo po sveti maši ob 10. uri, bodo bolniki lahko prejeli tudi zakrament bolniškega maziljenja. Zato prosimo župljane, ki imajo v svoji sredi starejše in bolne, da jih to nedeljo, torej 2. aprila, pripeljejo v cerkev in jim omogočijo prejem zakramenta sprave in bolniškega maziljenja, na pomoč pri prevozu ter za spremstvo pa se lahko obrnejo tudi člane ŽK.

Pod točko razno smo bili s strani naše predstavnice v Škofijskem pastoralnem svetu seznanjeni z vsebino februarske seje, nato pa smo, skladno s sklepom, sprejetim na tej seji, tudi v naši župniji poiskali oz. predlagali nekaj svetlih likov, ki smo jih poznali. O njih in njihovem življenju bomo poiskali podatke in zbrali pričevanja, te like nato tudi opisali in jih posredovali na škofijo.

Omenili smo še molitev po družinah za nove duhovne poklice, ki že nekaj časa lepo »teče« v naši župniji, ter določili tudi datum poletnega oratorija za otroke, ki bo letos v mesecu avgustu in sicer od 24. do 28. avgusta.

Na koncu nas je g. župnik seznanil še s prijavami za romanje na Bavarsko. Ker je prostih še precej mest, prosimo župljane, da k romanju povabijo tudi svoje sorodnike in prijatelje, lahko tudi iz drugih župnij, da bi mesta v avtobusu čimprej izpopolnili.

Srečanje smo tudi tokrat zaključili z molitvijo.

 

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.