Jan 01 2017

NOVO LETO

Objavljeno v Oznanila

Marija - Mati BožjaNapovednik:

  • Počitnice se jutri zaključujejo, zato bomo v tem tednu imeli reden verouk. V torek je verouk tudi za učence prvega razreda in njihove starše.
  • V sredo bo v naši župniji dekanijska rekolekcija, zato bo sveta maša ob 9.30. Z nami bo tudi g škof. Pred sveto mašo (ob 9.00) bo molitvena ura. Vsi lepo vabljeni k molitveni uri in sveti maši.
  • V četrtek po večerni sveti maši bo srečanje biblične skupine. Vabljeni.
  • V petek je praznik Gospodovega razglašenja. Sveta maša bo zvečer ob 18.00. Pri maši bodo z uvodi sodelovali naši koledniki, po maši pa bo v župnišču kratko srečanje za vse kolednike. Ker je ta dan obenem prvi petek v mesecu, bom dopoldne obiskoval bolnike na domu. Srečanja za mlade ta petek ne bo.

Koledniki Koledniki Koledniki

  • V petek začenjajo birmanci duhovne vaje v Kančevcih. Vsa potrebna navodila bodo dobili pri verouku, mi pa njihovo pripravo na potrditev v veri spremljajmo z molitvijo.
  • V nedeljo bo pri sveti maši ob 10.00 srečanje otrok, ki so bili krščeni v minulem letu v naši župniji. Lepo povabljeni starši, botri in sorodniki. Sodelovanje pri  maši bo pripravila zakonska skupina Sveta Ana. Po maši bo srečanje staršev in otrok novokrščencev v župnišču, kar pripravlja ŽK.

Koledniki Koledniki

  • Hvala vsem otrokom in odraslim, ki ste v adventu zbirali darove za lačne otroke in ste jih na božični večer prinesli k jaslicam.  Če ima kdo škatlico še doma, naj jo do naslednje nedelje prinese v cerkev k jaslicam ali pa k verouku. Hvala tudi za vaše darove, ki ste jih ob koledniškem voščilu in oznanilu resničnosti Jezusovega rojstva med nami, darovali za misijone. Nekateri ste predlagali, da bi del zbranih sredstev namenili za pomoči potrebne župljane iz naše župnije. To ni dovoljeno, saj se sredstva zbirajo namensko in jih neposredno nakažemo Misijonskemu središču, ki jih posreduje misijonarjem. Verjemite, da so potrebe v misijonskih deželah neprimerljivo večje kot pri nas. Primer.: pri nas nam zmanjka denarja, da bi plačali položnico za elektriko, vodo ali da bi naročili drva ali kurilno olje – tam tega sploh nimajo; pri nas nimamo denarja za novo športno trenirko in copate ter za toplo kosilo svojemu otroku v šoli – tam otroci sedijo na lesenih deskah in edini obrok, ki ga dobijo je krožnik riža, kuhanega v neslani vodi. V misijonih z darovi, ki se zberejo pri koledovanju in drugih akcijah za misijone, omogočajo tisto najnujnejše, brez česar si pri nas življenja niti predstavljati več ne znamo, razen morda tisti, ki se spomnite časov druge svetovne vojne in nekaj let po njej. V imenu vseh otrok in odraslih v misijonskih deželah ter v imenu misijonarjev iskren Bog plati za vsak vaš evro, s katerim pomagate, da je njihovo življenje lepše.

Koledniki Koledniki

  • Nova številka Družine je na razpolago. Do konec januarja bi bilo potrebno obnovili naročnino. Celoletna naročnina za leto 2017 je za Družino 98,80€, za Ognjišče 30,90€, za Prijatelja bolnikov 11,70€, Misijonska obzorja 9€, Mohorjeve knjige 2016 pa 65€.

Koledovanje po župniji

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.