Okt 09 2016

28. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

28. nedelja med letomNapovednik:

  • Danes popoldne ob 15.00 bo molitveno srečanje Rož ŽRV v Gornji Radgoni. Vabljeni vsi molivci.
  • Nadaljujemo pa tudi molitev rožnega venca pred sveto v naši cerkvi. Hvala vsem, ki ste sodelovali v molitvi minuli teden (veroučenci ter 3., 4. in 5. Roža), vabljeni tudi v tem tednu (v ponedeljek, torek in četrtek veroučenci in njihovi starši, v petek ste se najavili člani skupine za samopomoč, v soboto pa 2. Roža ŽRV).
  • V ponedeljek po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sv. Frančišek.
  • V torek po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sv. Klara.
  • V sredo ob 17.00 bo priprava na krst. Pridite starši in botri, ki želite krstiti otroka v prihodnjem mesecu.
  • V četrtek ob 17.00 bo srečanje za starše prvoobhajancev.
  • V soboto bo škofijsko romanje ministrantov. Odhod avtobusa iz Bakovec bo ob 7.50.
  • Slavljenje za družine v nedeljo, 16. 10. 2016 ob 15.00 v vrtcu Lavra, gosta: Hana in Grega Strajnar.
  • Za župnijsko romanje v Krško je avtobus že zaseden. Nekaj prijav bomo sprejeli še na čakalno listo, če bi kdo od prijavljenih ne mogel iti. Vsi romarji se dobimo v torek, 18. 10. 2016 po sveti maši, da se kratko dogovorimo o podrobnostih romanja.
  • Hvala vernikom iz Prečne ulice, ki so okrasili cerkev. Za prihodnjo nedeljo krasijo cerkev verniki iz Mlinske ulice.
  • Nova številka Družine je na razpolago.

Poročilo 15. seje ŽPS Bakovci, 04. 10. 2016

 

Po udeležbi pri sveti maši, s katero smo pričeli naše srečanje, smo duhovni del nadaljevali z molitvijo rožnega venca za vse preizkušane in trpeče brate in sestre ter nato še z branjem svetopisemskega odlomka o Jezusovem prvem čudežu na svatbi v galilejski Kani. V povezavi z omenjenim odlomkom ter papeževo apostolsko spodbudo Radost ljubezni, z vsebino katere se seznanjamo na naših srečanjih, smo v nadaljevanju na kratko razmišljali o tem, na kakšen način in s čim lahko tudi sami, doma in v župniji, pričujemo o lepoti in bogastvu zakonskega življenja. Pri tem smo izpostavili pomen zakonskih skupin, ki delujejo v župniji, v prvi vrsti pa dober zgled življenja krščanskih družin, ki najbolj prepričljivo pričujejo o blagoslovu krščanskega zakona. Ker je  tudi naša župnija, podobno kot ostale, postavljena pred dejstvo, da se mladi vedno manj odločajo za zakrament svetega zakona, smo se strinjali s predlogom, da vsako  leto, poleg že ustaljenega srečanja staršev in otrok krščenih v tekočem koledarskem letu, srečanja do vstopa v šolo pripravimo tudi za vse ostale otroke, krščene v naši župniji, na njih pa bodo zakonci naših zakonskih skupin pričevali o lepoti krščanskega zakona, kar bi lahko bila tudi spodbuda staršem, ki živijo v izvenzakonskih skupnostih, da se odločijo za zakrament svetega zakona.

Pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih smo pričeli z omembo včerajšnjega škofijskega molitvenega dne za duhovne poklice v Turnišču ter molitvenega srečanja rož ŽRV, ki bo danes  v Gornji Radgoni, nato pa nas je g. župnik seznanil še s programom škofijskega romanja za ministrante in njihove starše, ki bo v soboto 15. oktobra.

Glede misijonske nedelje, katere skupno praznovanje za vso Slovenijo bo 23. oktobra v Celju, smo glede obhajanja v naši župniji prevzeli posamezne zadolžitve, kakor tudi zadolžitve glede zahvalne nedelje, ki jo bomo obhajali 6. novembra.

Še prej pa bomo 22. oktobra poromali k našemu rojaku g. Robertu Smodišu v Krško in obiskali tudi br. Marka Senico. O vseh podrobnostih romanja se bomo romarji dogovorili na kratkem srečanju, ki bo v torek, 18. oktobra, po večerni sveti maši.

Glede praznika vseh svetih, torej 1. novembra, smo se strinjali, da tudi letos v cerkvi molimo za vse naše pokojne. Kot običajno bomo z molitvijo pričeli ob 17. uri in izmenično zmolili vse štiri dele rožnega venca.

Na dan našega naslednjega srečanja t.j. 8. novembra, bo za našo župnijo dan celodnevnega češčenja oz. Novi svetek, ko bo ves dan molitev pred Najsvetejšim. Ker je to delovni dan,  smo se dogovorili, da člani po svojih ulicah  bodisi k molitvi rožnega venca ali molitvi po lanskoletnem gradivu, povabimo vernike svoje ulice, župljane pa seveda naprošamo, da se odzovejo povabilu in se priključijo molitvi ob urah, ko je na vrsti njihova ulica. Razpored molitve po ulicah bo pravočasno objavljen na oglasni deski ter v oznanilih.

Pod točko razno smo bili s strani g. Vereša najprej seznanjeni o dotrajanosti peči za centralno ogrevanje v cerkvi ter posledično o nujnosti zamenjave z novo. S predlagano investicijo smo se strinjali ter dali soglasje za nabavo, tako da bomo do začetka kurilne sezone, v cerkvi že imeli novi sistem ogrevanja na pelete.

Glede krašenja cerkve, kar smo tudi omenili pod točko razno, smo se strinjali s predlogom, da z zadnjo nedeljo v mesecu oktobru zaključimo s krašenjem po ulicah in da krašenje čez zimski čas prevzame ga. Petra Smodiš.

Ob koncu nas je g. župnik seznanil še s sklepom Župnijske Karitas glede deljenja pomoči v obliki evropske hrane. Kot je bilo že v obvestilu, ki ga je prejelo vsako gospodinjstvo, zapisano, bo omenjeno pomoč tudi v bodoče možno prejemati. Upravičenci pa jo bodo prejeli le, če bodo zaprosili zanjo in to preko objavljenega telefona ali pri g. župniku ter jo tudi osebno prišli iskat oz. dvignit v župnišče. V ta namen bodo vsak prvi ponedeljek v mesecu, začenši s 7. novembrom, od 17. do 19. ure, v župnišču uradne ure Župnijske Karitas.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.