Jun 12 2016

11. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

 

Izpoved vere devetošolcev

Napovednik:

  • Hvala vernikom iz Kroške ulice, ki so okrasili cerkev. Ob tem bi spomnil in povabil vernike tiste ulice, ki krasi cerkev, da tudi čez teden skrbijo za rože z zalivanjem, da bi dalj časa ostale sveže in lepe.
  • Hvala devetošolcem in ostalim veroučencem za sodelovanje pri maši, kakor tudi pevcem in pevovodjem, ki ste sodelovali s petjem ter seveda vsem, ki smo skupaj molili. Ob koncu veroučnega leta se zahvaljujem tudi katehistinjama Marjani in Nives za njuno oznanjevalno delo. Hvala tudi vsem staršem, ki ste s svojimi prispevki podprli katehetsko dejavnost v župniji. Vsi veroučenci zamudniki, ki še niso pridobili zaključnih ocen pri verouku, lahko pridejo v torek, 14. 06. 2016 ob 18.00 v veroučno učilnico in to naredijo.

Izpoved vere devetošolcev

  • V ponedeljek imamo duhovniki cel dan izobraževanje, zato svete maše v naši cerkvi ne bo. Maševal bom v odsotnosti.
  • Škofijska Karitas je naši župniji dobrodelno ponudila dve paleti jabolk iz hladilnice. Kdor jabolka želi oziroma jih potrebuje, naj pride v četrtek, 16. 06. 2016 med 17.00 in 18.00 na župnišče. V kolikor ne bo interesa, bomo jabolka razdelili na dnevu župnije.
  • V soboto ima zaključno srečanje zakonska skupina Sv. Klara.
  • Prihodnjo nedeljo bomo praznovali dan župnije in KS. Sveta maša, ki jo bo daroval g. Alojz Kozar, odranski župnik in generalni vikar murskosoboške škofije, bo ob 9.00 na Športno rekreacijskem centru. Po maši bomo srečanje nadaljevali s kratkim kulturnim programom, kjer se bomo vsem krajanom zahvalili tudi za pomoč in sodelovaje pri dobrodelni akciji Sosed sosedu v pomoč. Sledila bo brezplačna topla malica za vse ter družabno srečanje s športnimi igrami. Popoldne ob 15.00 pa bo blagoslovitev obnovitvenih del pri Korpičevih.

Izpoved vere devetošolcev

  • Oklic: poročiti se želita ženin Andrej Husar iz Ribiške ulice 6 v Bakovcih in nevesta Tadeja Žohar iz Rogaševec 2/a. Poročiti se želita 18. 06. 2016 pri Sv. Juriju v Prekmurju.
  • Prijavnice za oratorij, ki bo v naši župniji od 25.-27. julija, lahko oddate še do naslednje nedelje.
  • Nova številka Družine je na razpolago.
  • Imeli smo srečanje ŽPS in ŽK. Prisluhnimo poročilu.

 

Poročilo 13. seje ŽPS Bakovci, 03. 05. 2016

 

Tudi zadnje srečanje v tem pastoralnem letu smo pričeli z udeležbo pri sveti maši ter ga nadaljevali z molitvijo Angelovo češčenje, nato pa še z branjem svetopisemskega odlomka oz. današnjega evangelija – Jezus odpustí spokorjeni grešnici. V kratkem pogovoru, ki je sledil razlagi prebranega odlomka, smo nato med sabo podelili  svoje doživljanje oz. gledanje na Božje odpuščanje in usmiljenje, ki lahko tudi nas, podobno kot grešnico v prebranem odlomku, popolnoma spremeni in preoblikuje, če to seveda dovolimo in se prepustimo Božji ljubezni.

Sledil je pogovor o aktualnih dogodkih, ki jih bomo izvedli v počitniškem času.

Glavnino časa smo posvetili aktivnostim v zvezi s pripravo Dneva župnije in KS, ki bo naslednjo nedeljo na ŠRC in ga pripravljamo skupaj s Krajevno skupnostjo. Dogodek bo povezan z zaključkom akcije Sosed sosedu v pomoč, z njim pa želimo vsem Bakovčanom izraziti hvaležnost za pomoč Korpičevim pri nesreči, ki se jim je zgodila. Srečanje bomo kot običajno začeli s sveto mašo ob 9. uri, maševal bo odranski župnik in generalni vikar ter kancler murskosoboške škofije, g. Lojze Kozar. Glede omenjenega dogodka smo sprejeli sklep, da letos pogostitve s pecivom ne bo, bo pa za vse udeležence, tako kot vsako leto, pripravljen in postrežen topel obrok. Vabimo in naprošamo župljane, da se tega dne po sveti maši vsi še nekaj časa zadržimo na prireditvenem prostoru, najprej pri kratkem kulturnem programu, nato pa še v prijetnem klepetu in druženju med samo pogostitvijo.

Naslednji dogodek, ki smo ga zgolj omenili, saj ga organizira in z udeleženci dogovarja g. Robert Smodiš, je Nogometni turnir bakovskih vilic, ki bo 25. junija, nato pa smo dogovorili in prevzeli posamezne zadolžitve glede priprave Aninega proščenja, ki bo v nedeljo 24. julija.

Ker se že naslednji dan, t.j. 25. julija začne župnijski oratorij za otroke, ki ga z animatorji pripravlja katehistinja ga. Marjana Talian, smo bili z njene strani seznanjeni tudi z vsebino in potekom le-tega.

Naslednji pomembni dogodek, o katerem smo se pogovorili, je sklepna slovesnost škofijskega misijona, ki bo v nedeljo 14. avgusta v Turnišču. Vabimo župljane, da se tega dne ob 15. uri udeležimo najprej molitvene ure, ob 16. uri pa še slovesne svete maše, ki jo bo vodil g. škof, msgr. dr. Peter Štumpf, ob somaševanju škofijskih duhovnikov. Ker omenjena slovesnost datumsko sovpada z našim vsakoletnim romanjem s kolesi v Turnišče, smo se dogovorili, da letos poromamo h Gradu in sicer na praznik Marijinega vnebovzetja, torej 15. avgusta. Ker je osrednja sveta maša v tem romarskem središču ob 10. uri smo se dogovorili, da bo odhod s kolesi ob 7. uri zjutraj izpred bakovske cerkve. Vsi, ki bi bili pripravljeni ta dan s kolesi poromati h Gradu, lahko to sporočite ga. Renati Meolic, ki je prevzela koordinacijo.

Ob koncu nas je g. župnik seznanil še s prošnjo bratov kapucinov iz Kančevec.  Naša župnija je namreč povabljena oz. naprošena, da v soboto 30. julija pomaga pri čiščenju Doma duhovnosti v Kančevcih.  Zaradi pravočasne organizacije ekipe, ki bi po izkušnjah iz preteklih let naj štela vsaj 10 žená, vabimo in naprošamo žene, ki bi bile pripravljene sodelovati pri omenjeni čistilni akciji, da to v naslednjem tednu sporočijo g. župniku.

Srečanje smo zaključili s kratko molitvijo.

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.