Apr 10 2016

3. VELIKONOČNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Peš romanje v stolnico ob 10-letnici škofijeNapovednik:

  • Danes pričenjamo obhajati Teden za duhovne poklice, katerega osnovno vodilo bo vsebina papeževe poslanice »Cerkev, mati poklicev«. Vabljeni k svetim mašam in molitvam za nove duhovniške in redovniške poklice ter stanovitnost vseh že poklicanih.
  • Hvala veroučencem in katehistinji za sodelovanje pri sveti maši.

3. velikonočna nedelja

  • Včeraj smo z ministranti sodelovali na škofijskem nogometnem turnirju v Dobrovniku. Hvala staršem, ki ste pomagali pri prevozu.

Nogometna ekipa ministrantov v Dobrovniku

  • Hvala vsem, ki ste se udeležili slovesnosti ob 10. obletnici škofije. Še posebej pohvala in zahvala vsem, ki smo romali peš.

Peš romanje v stolnico

 

  • V ponedeljek bo srečanje zakonske skupine Sv. Ana. Začnemo z večerno sveto mašo.
  • V torek ob 17.00 bo v župnišču redno srečanje staršev prvoobhajancev. Prosim, da pridete vsi. Zvečer po sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sv. Klara.
  • V soboto ob 10.00 bodo v župnišču pevske vaje za otroški pevski zbor. Lepo vabljeni osnovnošolski pevci in pevke.

Peš romanje v stolnico

  • Prihodnjo nedeljo bodo po sveti maši ob 8.00 izredni delivci nesli obhajilo na dom. Ob 11.00 bo pred župnijsko cerkvijo blagoslov motorjev in motoristov.
  • Ta teden smo imeli srečanje ŽK in ŽPS. Prisluhnimo poročilu.

Peš romanje v stolnico

 

Poročilo 11. seje ŽPS Bakovci, 05. 04. 2016

 

Duhovni del našega srečanja smo kot običajno pričeli z udeležbo pri sveti maši ter ga nadaljevali z Molitvijo za družine ter z branjem svetopisemskega odlomka iz 1. pisma apostola Pavla Korinčanom, ki govori o ljubezni.

Za študijski del tokratnega srečanja je po gradivu za člane ŽPS bila pripravljena tema Družina – sočutje in pravičnost, zato smo najprej prebrali razlago omenjene teme, ki jo je pripravil dr. Karel Gržan. Ker pa so vprašanja, ki sledijo omenjeni razlagi precej osebne narave in od nas zahtevajo razmislek in to predvsem o naših šibkih točkah, v katerih bi posredno morali prepoznavati in videti dobre strani drugih, kar bi nas seveda vodilo k medsebojnem sodelovanju in dopolnjevanju, smo se dogovorili, da o njih razmislimo doma in se o njih pogovorimo na naslednji seji.

Sledil je pogovor o aktualnih dogodkih.

Ker v mesecu aprilu razen obhajanja 10-letnice naše škofije, ki smo jo praznovali v četrtek, drugih aktualnih dogodkov ni, smo nekaj več časa namenili šmarnični pobožnosti, ki jo bomo pričeli s 1. majem. Izrazili smo željo, da pri tej ljudski pobožnosti s petjem sodelujejo otroci, zato vabimo vse veroučence, ki bi s petjem, pa tudi z igranjem kitare želeli sodelovati pri tej majniški pobožnosti, da to sporočite g. župniku oz. se priključite zborčku, ki ga bosta ob pomoči Mateje Pertoci vodili Nuša Kaučič in Patricija Kuhar. Seveda bomo ob koncu šmarnic pridne šmarničarje, torej tiste, ki bodo redno obiskovali šmarnice, tudi nagradili oz. jim pripravili majhno presenečenje. Kaj in kje – to naj zaenkrat ostane skrivnost, o njej pa se bomo člani pogovorili na naši naslednji seji.

Pod točko razno smo na kratko ovrednotili minule pastoralne dogodke, ki smo jih izvedli v župniji v postnem času, vse od romanja h sestram klarisam v Turnišče, obredov velikega tedna, praznovanja Jožefovega ter starševskega dne, pa do uličnega križevega pota. Strinjali smo se, da so vsi dogodki bili lepo ne le izvedeni, ampak s pomočjo župljanov tudi zelo lepo pripravljeni. Izpostavili smo ulični križev pot, ki je bil dobro sprejet med župljani, saj so se ga župljani radi udeleževali ter z molitvijo posameznih postaj tudi z veseljem sodelovali. Zato smo bili mnenja, da bi z omenjeno pobožnostjo v taki obliki lahko nadaljevali tudi naslednje leto.

Sejo smo zaključili s praznovanjem  in molitvijo.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.